Simona Halep: „A fost unul dintre cele mai bune meciuri de la revenire. Simt că progresez de la zi la zi”

Treizecizero | 27 octombrie 2021

„Bineînțeles că este visul meu să câștig și aici, dar este puțin mai complicat. Când am jucat la București, eram în vârf, în plină formă, acum este altă poveste, sunt alte condiții, dar este frumos să visezi, așa că o să mă gândesc cu drag la acest lucru, dar trebuie să o iau meci cu meci.”


este partener principal al Transylvania Open

La conferința de presă de după victoria cu Gabi Ruse din primul tur al Transylvania Open, Simona Halep a pus meciul acesta într-un context mai larg, a vorbit despre nivelul ei de joc, despre eventualele temeri de accidentare și despre forma ei tradițional bună la turneele organizate în România.

Întâi, Simona a fost întrebată dacă evoluția ei de azi a fost una dintre cele mai bune de la revenirea după accidentare.

„Da, a fost unul dintre cele mai bune meciuri. Aș putea spune că astăzi am servit cel mai bine de când am revenit. Poate nici înainte nu am servit așa de puternic. Returul a fost foarte bun, poate aș fi putut să joc puțin mai lung, forehand-ul nu a fost așa cum mi-am dorit, nu am deschis terenul atât de mult, dar, cu siguranță, a fost unul dintre cele mai bune meciuri de la revenire.”

Cum gestionează frica revenirii de după accidentare și dacă mai are probleme din acest punct de vedere?

„Am scăpat de această teamă. La început, după ce am revenit, îmi era frică să alerg, îmi era frică să fac opririle de care am nevoie atunci când joc pe hard, dar acum nu mă mai gândesc la asta. Cred că se și vede în deplasarea mea pe teren, mă duc fără niciun gând negativ spre minge, alerg la toate punctele, chiar aș putea spune că parcă n-ar fi existat acea accidentare. Nu a fost un moment anume când am scăpat de această problemă, lucrurile astea au venit de la sine, cu mult antrenament, cu multă voie bună pe teren, am încercat să elimin toată teama pe care o aveam. Acum mă simt bine, sunt bucuroasă că pot juca din nou și faptul că pot să alerg și pot să fac tot ce vreau pe teren îmi dă o liniște foarte mare.”

Despre cum se simte la Cluj:

„Mereu mă simt bine la Cluj, toți oamenii sunt foarte călduroși cu mine, am avut o primire deosebită, ca de fiecare dată. Organizarea este excepțională, am condiții foarte, foarte bune și mă simt ca acasă. Chiar nu pot spune nimic negativ. Mă simt bine, joc bine, astăzi am jucat chiar foarte bine, mă antrenez din greu. Este un turneu plăcut și mă bucur tare mult că am putut să-l joc.”

Despre seria de succese în turneele WTA din România (a câștigat de două ori la București):

„Bineînțeles că este visul meu să câștig și aici, dar este puțin mai complicat. Când am jucat la București, eram în vârf, în plină formă, acum este altă poveste, sunt alte condiții, dar este frumos să visezi, așa că o să mă gândesc cu drag la acest lucru, dar trebuie să o iau meci cu meci.”

Dacă a influențat-o faptul că a jucat cu Gabriela Ruse (care declarase că Simona este idolul ei)?

„De obicei eram intimidată de astfel de lucruri, dar pe parcursul anilor am început să învăț din fiecare meci. Eram intimidată când jucam contra Serenei și nu prea puteam să performez la nivelul meu, dar am învățat să nu mă mai gândesc împotriva cui joc și încerc să mă concetrez doar la ce am eu de făcut. Așa am făcut și astăzi și se pare că a fost bine.”

Dacă are vreun sfat pentru Gabriela Ruse:

„Să muncească în continuare, să nu o lase mai moale. Chiar dacă a ajuns în top 100 WTA, mai este de muncit. Trebuie să muncim un pic mai mult ca să ne menținem aici.”

Despre nivelul ei de joc de astăzi. A simțit o îmbunătățire comparativ cu ultimele două turnee la care a luat parte?

„Da, progresez de la zi la zi, dar m-am și antrenat din greu în această perioadă. Nu am niciun obiectiv, nici ca rezultat, nici ca să câștig vreun meci, vreau doar să progresez cât mai mult și să ajung la capacitatea maximă la începutul anului viitor. Tot ce joc acum este bonus și încerc să pun în practică ceea ce stabilesc cu antrenorii.”

Ceea ce a motivat-o să participe la atâtea turnee la sfârșitul sezonului:

„E important să-mi revină sentimentul meciurilor oficiale, vreau să recuperez încrederea, acesta este singurul obiectiv în acest moment.”

De ce crede că mulți oameni s-au gândit că va renunța la tenis după căsătorie:

„Mulți oameni au vorbit despre asta, dar eu nu am spus-oniciodată. Sunt încă motivată, încă iubesc tenisul. Soțul meu este lângă mine. Sunt fericită să fiu pe teren, să joc și să am meciuri.”

Care ar fi cheia pentru a avea o carieră lungă și de succes?

„Munca grea. Principiul meu în viață este să muncești din greu, să fii foarte strict cu tine, să respecți tenisul și să fii încrezător. Dacă nu crezi, nu poți obține nimic în viață. Credința este importantă, de aceea am fost acolo (adică în top) atât de mulți ani.”


Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi