Simona: „Finalele pierdute m-au învățat ce să fac acum. După ce câștigi unul, afli cum e”. Vrea să se îmbunătățească, așteaptă deja provocările turneelor următoare

Adrian Țoca | 14 iulie 2019

„Simt că sunt la cel mai înalt nivel în acest moment. Dar simt de asemenea că mai pot îmbunătăți câteva lucruri și voi continua să muncesc în acest scop.”

Wimbledon este oferit pe 30-0 de

Corespondență din Londra

Simona a povestit despre cum finalele anterioare de Slam au învățat-o ce să facă într-o situație similară, cum se schimbă lucrurile „odată ce câștigi unul” și cum este deja motivată pentru alte performanțe viitoare.

Cum au pregătit-o titlul de la RG18 și celelalte finale de Slam pentru azi?

”Cu siguranță că finalele pierdute m-au învățat ce să fac diferit într-un astfel de moment. Nu-i ușor să joci o finală de Slam. Momentul poate să te intimideze. Poți să ai prea multe emoții. 

Am învățat că e un meci ca toate meciurile. Nu trebuie să te gândești la trofeu, doar să intri pe teren și să joci cât de bine poți. Mi-am spus că de fiecare dată când voi mai juca o finală de Slam voi face exact asta. Și azi am făcut-o.”

Primul Slam, povară sau eliberare?

”Mie mi-a dat încredere că mai pot câștiga și altele. Odată ce câștigi unul, afli cum e. Devine un pic mai simplu. Nu-i ușor niciodată, doar că devine mai simplu.”

Despre găsirea unor noi obiective după câștigarea RG

”M-am descurcat destul de bine după câștigarea French Open, chiar dacă la sfârșitul anului am fost obosită. Mi-am luat o vacanță lungă și apoi am zis că anul acesta va fi un an chill. Am vrut să spun că vreau să fiu mai relaxată ca persoană, nu ca jucătoare. Muncesc mult în continuare, pentru fiecare turneu, fiecare meci. De aceea am și fost capabilă să câștig acest turneu. Am rămas la fel de profesionistă. 

Sunt bucuroasă pentru ce am realizat în aceste două săptămâni. Nu pot să descriu cum mă simt, este foarte special.”

Lacrimile lui Daniel Dobre

”La fiecare meci a lăcrimat. Am o echipă bună. Am oameni buni lângă mine. Le mulțumesc cu adevărat. 

https://twitter.com/treizecizero/status/1150090230101368832?s=20

El e foarte emotiv, și-mi place asta. Este un om bun. Am vorbit un pic după meci, dar nu despre tenis. Mi-a spus că a fost incredibil felul cum am câștigat. 

Bineînțeles, și Darren a luat parte la toate astea. Vorbesc cu el tot timpul, a venit iar la meci azi. Este cu inima alături de noi. Mi-a dat putere acest lucru azi, să pot să cred că am o șansă.”

Ce i-a spus mama sa după meci?

”Nimic, pentru că plângea (zâmbește). Am îmbrățișat-o și am sărutat-o. Este foarte emotivă. I-am spus că vorbim mai târziu.”

Foto: Fanatik

Este performanța de azi una extraordinară?

”Sper că nu. Sper că o voi repeta. Nu e singurul meu meci foarte bun. Am jucat multe meciuri grozave, chiar dacă nu le-am câștigat pe toate. 

Simt că sunt la cel mai înalt nivel în acest moment. Dar simt de asemenea că mai pot îmbunătăți câteva lucruri și voi continua să muncesc în acest scop. 

Sunt motivată în continuare. Deja aștept cu nerăbdare următoarele turnee, cu toate provocările pe care le vor avea.”

Foto: AELTC

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi