Simona, fericită după victoria cu Muguruza, a doua cea mai mulțumitoare a carierei. ”E bine că sunt din nou într-o finală de Grand Slam, este nemaipomenit!”

Adrian Țoca | 7 iunie 2018

”Simt că am muncit bine, că am făcut ceea ce a trebuit, că sunt la un nivel ridicat și mă bucur că sunt și sănătoasă și nu am niciun fel de problemă. Vom vedea ce se va întâmpla. E bine că sunt din nou într-o finală de Grand Slam, este chiar nemaipomenit. ”

Roland Garros este oferit de

Simona Halep a venit cu 20 de minute mai devreme la conferință, aproape imediat după ce Garbine Muguruza, care i-a dat credit româncei, a eliberat sala principală de conferințe. A fost neașteptat, dar aparent Simona și-a dorit să închidă cât mai repede cu formalitățile de după meci, ca să se poată retrage. A părut foarte bucuroasă pentru victorie, dar în continuare conectată, cu un aer că munca ei nu e încheiată aici.

”Cred că a fost un nivel întreg tot meciul, chiar dacă primul set a fost 6-1. Ea n-a dat vreun punct ușor, așa că a fost foarte frumos să facem un astfel de meci. Sunt foarte fericită să pot învinge o jucătoare precum Muguruza. E o oponentă foarte puternică și o jucătoare grozavă, împotriva căreia e mereu dificil. Cred că am jucat foarte bine. Și chiar dacă repet asta, cred că a fost cel mai bun meci al meu aici. Cu fiecare tur joc mai bine și asta mă face fericită.”

Cam cât de fericită? Pe unde plasează acest rezultat în topul celor mai satisfăcătoare victorii ale ei? Răspunsul a fost interesant. ”Da, probabil că este a doua cea mai mulțumitoare victorie reușită de mine, prima fiind cea cu Sharapova.”

Multe întrebări s-au canalizat pe ce a făcut diferit Simona, astfel încât să reușească, de data asta, un start grozav de meci. ”O să păstrez secretul și o să vi-l spun după finală”, a intrat ea în joc, când a fost întrebată care ”e secretul”. ”Nu, totul a fost la fel azi înainte de meci, nu am schimbat ceva. Știți cum e, uneori lucrurile funcționează bine, alteori, nu. Dar dacă închei meciul într-o manieră bună, nu contează așa de mult cum începi. Dar azi, da, m-am simțit nemaipomenit pe teren. Am fost foarte pozitivă și am început jucând foarte bine”.

”Cred că am fost fizic mai puternică, și la lovituri, chiar dacă ea a lovit tare, pot să spun că am pus și eu putere în mingi. Cred că împreună am făcut un meci foarte bun”.

A simțit mereu că poate reveni în setul doi

Întrebată dacă crede că Muguruza a resimțit faptul că nu a avut un meci cu adevărat tare în turneu până acum, Simona a spus: ”Bineînțeles că e mai bine să ai meciuri mai grele pe parcurs, dar într-un turneu ca acesta toate jucătoarele știu cum să privească o semifinală de Grand Slam, mai ales ea. Sunt și avantaje, și dezavantaje. ”

Apropo de gluma de ieri, cea cu ”planul bun e cel care funcționează”, Simona a detaliat un pic ideile cu care a intrat pe teren. ”Știam că trebuie să fiu agresivă, știam că ea va începe meciul cu multă forță. Am fost puternică pe picioare și am reușit să o împing înapoi. Simt că mi-am deschis bine terenul și am lovit mingea. Am lovit-o, n-am împins-o.”

Simona știe cât de important a fost game-ul nouă din setul al doilea, când a refuzat să cedeze un game jucat pe serviciul ei până la limita nervilor tuturor. Anterior, Simona reușise rebreak-ul și, în română, a spus că a avut în permanență senzația că poate reveni în setul al doilea.

”Cred că a fost cel mai important game al meciului; faptul că am putut să-l câștig m-a ajutat pe urmă mental ca să-l câștig pe următorul destul de ușor. Cred că am avut două duble greșeli și am fost un pic supărată acolo, dar am refuzat să renunț la el. Faptul că n-am renunțat a fost cel mai important lucru. Am fost foarte încrezătoare mai apoi că pot să închid”.

”A fost un meci greu și e normal să fie așa, e locul 3 în lume, a câștigat două Grand Slamuri, e o jucătoare extraordinară, însă m-a motivat stilul ei de joc, am luptat pentru fiecare punct și, chiar dacă am fost condusă în setul doi, am simțit că am jocul potrivit pentru a câștiga jocul”, a completat ea în română.

https://twitter.com/WTA_insider/status/1004767651284049921

Întrebată despre cum reușește să aibă succes printre atâtea jucătoare care lovesc mingea puternic, Simona a răspuns: ”Dar eu sunt rapidă, nu? Ei bine, lucrez să mă îmbunătățesc în fiecare zi. Și dacă sunt în această poziție, înseamnă că m-am descurcat bine. Tactica e mereu importantă, dar cel mai important lucru este să te focusezi pe tine și să-ți faci jocul. Dacă sunt capabilă să-mi fac jocul în fiecare meci pe care-l joc, atunci am o șansă mai bună să câștig. Dacă mă concentrez pe oponentă, atunci îmi pierd un pic jocul, nu mai sunt relaxată și nu mai sunt atât de limpede în ce privește ce am de făcut. Așa că o să încerc să mențin lucrurile simple și să fac ce fac la antrenamente.”

Simona s-a amuzat atunci când i-am spus că a avut viteza medie pe rever mai mare decât viteza medie pe rever a lui Rafa de ieri. ”Asta chiar e de pus în ramă. O să o scot la imprimantă și o să o pun în ramă!”.

Am întrebat-o pe Simona dacă simte că această calificare e un fel de confirmare pe care abordarea ei din ultimul an o primește acum prin revenirea în finala de la Paris: ”Da, simt că am muncit bine, că am făcut ceea ce a trebuit, că sunt la un nivel ridicat și mă bucur că sunt și sănătoasă și nu am niciun fel de problemă. Vom vedea ce se va întâmpla. E bine că sunt din nou într-o finală de Grand Slam, este chiar nemaipomenit!”

”Am pierdut trei finale și nu a murit nimeni. Va fi ok!” – citește aici partea a doua a declarațiilor Simonei

 

 

***

Albumul foto „Simona de păstrat” – cele mai bune fotografii din cariera liderului mondial – este disponibil în ediția a doua, într-un număr limitat! ULTIMA PARTE A STOCULUI

Ce ai în plus în tirajul al doilea:

– conținut nou: 16 pagini în plus. Sunt 160 în total acum;
– o copertă modificată, cu imaginea care a făcut înconjurul lumii după victoria cu Kerber de la Melbourne;
– cu toate astea, prețul nu se modifică: rămâne același ca la prima ediție!

Albumul este disponibil ÎN STOC, asta înseamnă că ajunge la voi foarte repede după plasarea comenzii. Ia-ți unul de AICI.

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi