Simona face cel mai bun meci din turneu, oferă o demonstrație de tenis pe zgură cu Iga Swiatek. Sferturi la Roland Garros!

Camelia Butuligă | 3 iunie 2019

În sferturi, Simona va întâlni o altă tânără foarte talentată, Amanda Anisimova, care a învins-o, 6-3, 6-0 pe Aliona Bolsova.

Roland Garros este oferit de

Simona Halep a învins-o clar pe tânăra poloneză Iga Swiatek, 6-1, 6-0 în 45 de minute, calificându-se în sferturile de finală la Roland Garros pentru a patra oară în ultimii șase ani. De fiecare dată când a trecut de optimi, Simona s-a dus până în finală.

Dada, știu, v-am speriat degeaba, Simona a defilat în 45 de minute, Swiatek nu i-a luat decât un game. Dar nu i-a luat pentru că nu e atât de bună cum zice lumea sau pentru că Simona a fost ea foarte bună și n-a lăsat-o? Simona a fost supremă azi, dominantă cum numai pe Nadal îl mai vezi pe zgură, a luat de la început meciul de guler și nu i-a mai dat drumul. Simona începe să-mi dea aceeași senzație ca Rafa, pentru că amândoi sunt jucători care știu cum se câștigă pe zgură.

Swiatek are punctele slabe clasice ale unei big hitter: lovitul din deplasare și fără pregătire e cel mai evident și Simona i l-a speculat fără greș, mișcând-o și împiedicând-o să se așeze la minge. A contracarat imediat cele câteva retururi câștigătoare pe serviciul doi din debutul partidei ridicând procentajul pe primul (75% intrate, 84% din ele câștigate ). Apoi, a început s-o învârtă pe poloneză ca pe un titirez. Swiatek  a fost complet năucită de patternurile Simonei, nereușind să i le anticipeze – de unde și numărul mare de contre pieduri, unele intenționate, altele rezultate din încetineala polonezei în reacții.

Ca și la antrenament, Simona a lucrat la construcția punctului și trebuie să vă spun că este o plăcere să-i vezi geometria traiectoriilor din spatele terenului, reacțiile rapide și alternarea dintre lovituri plănuite și cele surprinzătoare. Într-un fel, a fost un antrenament, cu o atmosferă amorțită în tribune, care n-au avut niciun motiv să se ralieze în spatele Igăi. Prin setul doi m-am trezit căscând, dar permiteți-mi să vă urez tuturor să căscați în setul doi la toate meciurile Simonei de acum înainte de la Paris. Merităm. 

Acum, Anisimova, e o debutantă mai versată decât Swiatek: americanca a avut un an și ceva de meciuri pe marile stadioane ale lumii și are o mentalitate mai tupeistă, forjată la școala americană ”Me, me, me”. Este sprintenă pentru o big hitter și lovește lung pe ambele părți, mult mai penetrant decât ce-a reușit azi Swiatek. De văzut cât de copleșită va fi de ocazie, pentru că poloneza a părut un pic emoționată să joace pe Chatrier contra campioanei en-titre. În conferință a spus că este încântată să joace contra Simonei, că i se pare o oportunitate excelentă la acest moment pentru ea.

Mai multe vom bricola în preview-ul meciului, deocamdată suntem în continuare în turneu, să ne bucurăm.


The Grand Slam Life is the best life!

Îmbracă-te de Roland Garros! Viață de Slam, tricou de Slam!

Comandă acum un tricou Grand Slam Life din 30-0 Shop!

***

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi