Simona e în creștere la Shenzhen: victorie cu Krunic și calificare în semifinale

Adrian Țoca | 8 ianuarie 2015

Simona a învins-o în două seturi pe revelația sârbă Aleksandra Krunic și merge în semifinale.

A treia victorie consecutivă a Simonei în acest start de sezon a venit tot în două seturi: 6-3, 6-3 cu Aleksandra Krunic, în sferturile de finală ale turneului de la Shenzhen. 

Simona continuă să respecte așteptările de la tragerea la sorți și își curăță partea ei de tablou, apropiindu-se de o primă finală în 2015. În același timp, folosește turneul de la Shenzhen ca pe o modalitate de a experimenta și de a aduna meciuri în picioare și victorii pentru moral. 

„Simt că forma mea se îmbunătățește de la o zi la alta și îmi doresc să joc mai bine în fiecare meci”, spunea Simona după turul al doilea, iar meciul cu Krunic i-a confirmat evaluarea. Fără să strălucească neapărat, fără să aibă nevoie, de fapt, să strălucească, Simona a mai făcut un pas înainte, atât în turneu, cât și în căutarea formei de care are nevoie pentru Australian Open. 

Un pic stoarsă de energie după efortul masiv de ieri, când a salvat șase mingi de meci ca să revină și să o întoarcă pe Schmiedlova, Aleksandra Krunic n-a mai avut prea multe de oferit și n-a presat-o pe Simona. Nici obișnuita ei varietate din joc nu i-a câștigat prea mult timp; de altfel, meciul a curs foarte repede și s-a terminat în numai 62 de minute. Cu o producție limitată și rarefiată, sârboaica nu putea ajunge prea departe, iar cele două break-uri ale ei s-au ivit mai mult pe momente de deconcentrare ale Simonei, câte unul pe fiecare set. Cel din setul secund, un game alb făcut cadou din senin la 3-2, e o situație care se repetă în mod constant în meciurile româncei, însă în foarte multe cazuri replica vine repede și pe măsură.

La fel s-a întâmplat și azi. După opt puncte pierdute consecutiv (de la 3-1 la 3-3 în setul secund), Simona a răspuns cu un retur direct câștigător în primul punct al game-ului șapte, execuție cu care a smuls aplauze. Ceva mai târziu, un forehand în lung de linie i-a procurat o altă șansă de break, concretizată, iar ordinea era restabilită cu autoritate. 

Solidă per total și de fiecare dată dispusă să dicteze ritmul, Simona a depășit netulburată câteva situații potențial tricky pe propriul serviciu. A fost un trend invers față de meciul din primul tur, cel cu Beck. Atunci, Simona a ratat trei game-uri consecutive pe serviciul advers după ce a condus cu 40-15. Azi, Simona a întors patru game-uri consecutive pe propriul serviciu de la 0-30. N-a ezitat să joace o scurtă relativ riscantă la 0-30 și 2-1 în setul doi și a continuat să urce la fileu atunci când situația a cerut-o, chiar dacă mingea a continuat să se întoarcă.

Multe similitudini între meciul de azi și cel de la București cu Krunic. De fiecare dată, Simona a fugit cu primul set fără multă opoziție, apoi a traversat un moment mai slab la jumătatea setului secund. Finalul a fost de fiecare dată în forță. În meciul din vara trecută, Halep a câștigat ultimele șapte puncte ale partidei, sprintând de la 4-4 în decisiv. Azi, Simo a câștigat 10 din ultimele 11 puncte, revanșându-se prompt pentru scăderea de nivel de la 3-1, cea amintită mai sus. 

Urmează Saisai Zheng în semifinale

Favorita numărul 1 a competiției o va întâlni în semifinala de mâine pe reprezentanta gazdelor, Saisai Zheng, care a învins-o într-un meci mult mai disputat pe Zarina Diyas, 3-6, 7-6, 6-2. Ca și Krunic în meciul precedent întâlnirii cu Halep, Zheng s-a salvat dintr-o situație complicată în setul doi, când Diyas a servit pentru meci la 6-5. 

În vârstă de 20 de ani și ocupanta locului 97 în clasamentul WTA, Zheng are o tradiție de întâlniri cu jucătoarele din România, dar n-a mai jucat niciodată cu Simona. Inclusiv acest turneu l-a început cu o victorie contra unei reprezentante a României, învingând-o pe Alexandra Dulgheru, 7-5, 5-7, 6-1. Anul trecut a oprit-o în sferturile de la Tianjin pe Sorana Cîrstea (6-3, 6-3), iar în 2013 a învins-o și pe Begu. Doar cu Niculescu nu i-a mers, pierzând în fața Monicăi tot la Shenzhen, în 2012.

În cealaltă semifinală, Timea Bacsinszky o va întâlni pe Petra Kvitova, care a învins-o pe Tereza Smitkova, 7-5, 6-4. Doar un pas mai e până la finala ideală a turneului, Halep – Kvitova.

 

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi