Simona: „E copleșitoare susținerea publicului! Mă face să mă simt mai motivată!” Despre nivelul cu Mladenovic: „Am jucat destul de bine. Mâine sper la mai bine”

Adrian Țoca | 20 aprilie 2019

Ce spui când bați cu 6-3, 6-1 și joci de maniera în care a făcut-o Simona azi? Dacă ești Simona, spui că a fost „destul de bine”. După un debut pe zgură la un nivel foarte înalt, Simo crede că poate să-și ridice nivelul pentru duminică, odată ce a lăsat în urmă primul meci și primele emoții.

Treizecizero e la Rouen

Ce spui când bați cu 6-3, 6-1 și joci de maniera în care a făcut-o Simona azi? Dacă ești Simona, spui că a fost „destul de bine”. După un debut pe zgură la un nivel foarte înalt, Simo crede că poate să-și ridice nivelul pentru duminică, odată ce a lăsat în urmă primul meci și primele emoții. 

„Este foarte diferit în Fed Cup, pentru că ai emoții mult mai mari, joci pentru țara ta, joci pentru echipă și nu ești doar tu, nu joci doar pentru tine. Este un sentiment frumos, deosebit, dar cu o încărcătură emoțională foarte mare.”

În primele momente ale unui astfel de meci, Simona face tot ce poate ca să scape de emoții: „În primul rând îmi doresc să scap de emoții, pentru că este o încărcătură mai mare emoțională și încerc să alerg mai mult, să lovesc mingea cât se poate de puternic, chiar dacă greșesc unele lovituri ușoare. Astăzi a fost un pic de indecizie în primele game-uri, la acele mingi de break, dar după aceea a fost mult mai ușor și m-am eliberat. Cred că a fost un meci bun per total.” 

Simona mai așteaptă însă până să tragă concluzii în ce privește nivelul ei: „E primul meci oficial pe zgură și e greu să-mi dau o notă, dar consider că dacă am câștigat 6-3, 6-1 cu o jucătoare bună, cred că am jucat destul de bine. N-aș vrea să-mi pun o notă, aș vrea să mai am câteva meciuri și după aceea să-mi analizez nivelul.”  

Publicul a ajutat-o pe Simona să se încarce și mai mult, dacă mai era nevoie. Și asta, încă de la intrarea pe teren și de la momentul intonării imnurilor. „A fost un moment emoționant și cred că toată echipa a fost emoționată. Să vedem atâția oameni, atâția români veniți la meci să ne susțină este cu totul și cu totul impresionant. Vreau să le mulțumesc din tot sufletul pentru că ne dau încredere și că apreciază munca noastră, ceea ce e cel mai important lucru pentru noi.”

Simona a vorbit despre fani și în segmentul de engleză al conferinței:

„Românii au făcut mai multă gălăgie decât francezii azi. Am simțit o energie foarte pozitivă din partea lor, au fost extraordinari, așa că aș vrea să le mulțumesc tuturor pentru că au venit să ne susțină, nu e deloc ușor să călătorești atât de mult. E impresionant, iar atmosfera a fost grozavă. Vreau să le mulțumesc din nou.” 

La un nivel personal, această susținere e ceva pentru care Simo e adânc recunoscătoare: „Mă simt extraordinar, este copleșitor, pot să spun. Joc și mai bine, sunt mult mai motivată, mai încrezătoare și când îi văd că sunt bucuroși și se bucură alături de mine, atunci am și mai multă energie.” 

Duelul cu Mladenovic în sine?

„Cred că meciul a fost unul greu de dus, știam că e o adversară dificilă pentru mine, pentru că nu îți dă ritm prea mult și nu e ușor să-ți găsești tu propriul ritm. Am fost pregătită, am fost concentrată la fiecare minge. Am avut câteva șanse să-i fac break la începutul meciului, nu a mers, dar nu mi-am pierdut încrederea. Am rămas la fel de atentă. Iar în setul secund am jucat mult mai bine și am simțit că am dominat meciul.” 

Iar pentru mâine, cu Caroline Garcia, Simona știe la ce să se aștepte.

„Am jucat de multe ori, așa că ne cunoaștem bine. O să fie la fel de greu ca și azi, pentru că e un meci de Fed Cup, ceea ce face totul diferit. Dar sunt pregătită, sunt pozitivă și încrezătoare că jocul meu va fi mai bun mâine decât azi. Mă simt bine și abia aștept să intru din nou pe teren cu această atmosferă extraordinară și să dau tot ce am.

Ca să câștigăm partida, trebuie să ne câștigăm meciurile, iar ca să facem treaba asta, trebuie să fim încrezătoare că avem șansa, că putem, că suntem capabile. Și să fim unite. Indiferent ce se va întâmpla cu totul, e o mare realizare că suntem în semifinalele Fed Cup. Fetele sunt pregătite, sunt bucuroase și sper să iasă bine. – Simona Halep

Simona a reiterat cât de mult își dorește să treacă mai departe și să aibă șansa să joace finala, dar spune că mai e mult până departe: Îmi doresc tare mult să scriem istorie, mi-aș dori tare mult să câștigăm, este visul meu anul acesta, dar este prea departe, mai avem multe meciuri de jucat, dar sper să se termine cu bine. 

Mladenovic: „Sunt pregătită să joc ambele meciuri mâine!”

Kristina i-a dat credit în câteva rânduri Simonei: „Cred că toate game-urile au fost destul de strânse, cred că pentru un 6-3, 6-1 a fost un meci destul de lung. Cred că ea a fost pur și simplu mai bună în cam toate game-urile. Au fost multe game-uri strânse în primul set, am avut vreo două șanse să conduc cu 4-3 în primul set, ea a avut câteva mingi foarte bune, dar cred că meciul a fost meciul pe care-l așteptam, cu multe schimburi lungi, multe game-uri lungi, cred că din acest punct de vedere nu a dezamăgit. A fost un meci lung cum am mai jucat și în trecut. Dar ea a avut toate răspunsurile azi. Eu am avut prea multe erori în execuțiile de încheiere a punctului.

Kiki spune că n-a acuzat câtuși de puțin presiunea, ci pur și simplu a dat peste o jucătoare mai bună. În schimb, s-a bucurat de atmosfera creată de ambele segmente de fani în tribunele de la Rouen: „Adrenalina a fost acolo, n-am simțit presiune. M-am simțit bine, am fost gata de luptă de la primul punct. N-am pierdut pentru că a fost presiune și n-aș fi putut să joc. M-am bucurat de atmosferă, cu publicul francez și cu cel român, publicul a fost excelent. Cred că ea a fost mai bună în punctele cheie. Pentru mine e un pic dificil acest scor, sunt conștientă că a fost un meci mai greu decât o arată scorul, dar la final, ea a fost mai bună.

Ba, mai mult, când un jurnalist francez a încercat să-i ridice o minge la fileu, întrebând-o dacă n-a fost deranjată de niște zgomote făcute de fanii români la un game de serviciu important, Mladenovic a replicat:

Cred că pentru sportul nostru e grozav să avem o astfel de atmosferă, mie-mi place mult. Chiar și susținerea fanilor români. Îmi dă energie suplimentară, îmi dă motivație. Iubesc sportul și iubesc astfel de momente, pentru mine e perfect normal să ai asemenea ambianță și zgomot. 

În ce privește ziua a doua, Mladenovic spune că e pregătită pentru orice scenariu, inclusiv cel în care să joace ambele meciuri, atât meciul 4, cât și eventualul dublu decisiv. Idee la care Julien Benneteau a răspuns pozitiv, ceva mai târziu: „E ceea ce vrea orice antrenor să audă, e perfect să aud asta de la ea”.  

 

***

Tenisul românesc chiar este „Fire”. Adică puternic, performant, apreciat, iubit!

Urmărește sezonul 2019 purtând „Romanian Tennis is Fire”, noul tricou de la 30-0, inspirat și dedicat incredibilelor rezultate ale tenisului românesc din ultimii șase ani! 😍😍

Și nu avem doar rezultate; avem o mulțime de personalități puternice; sportivi care ne bucură și de la care ne putem inspira.

Tricoul „Romanian Tennis is Fire” vrea să sărbătorească multitudinea de campioni pe care ni i-a oferit tenisul românesc în ultimul deceniu.

Poartă un tricou care transmite asta, indiferent că ești pe străzile din România sau în tribune la Melbourne sau la New York, la Paris sau la Londra, la București sau la Madrid, în meciurile de Cupa Davis sau de Fed Cup! 🇹🇩🎾🔥

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi