Simona, după Serena și eliminarea de la AO: „Ca joc, am făcut treabă bună în acest turneu. Trebuie să lucrez să revin în formă și mental”

Adrian Țoca | 16 februarie 2021

Simona crede că negativitatea mai mare din acest turneu e cauzată de pauza prelungită și de ieșirea din ritmul competițional.

Simona a vorbit, la conferința de presă de după meciul cu Serena, despre faptul că serviciul nu a funcționat azi așa cum și-ar fi dorit și nu a putut să construiască pe avantajul pe care și l-a procurat la începutul setului secund, când a condus cu 3-1. Simona a dat credit deplasării și defensivei îmbunătățite a Serenei și și-a evaluat evoluția ei în turneu, spunând că trebuie să lucreze la atitudinea pe teren, dar că va reveni mai puternică la acest capitol. Simona crede că negativitatea mai mare din acest turneu e cauzată de pauza prelungită și de ieșirea din ritmul competițional. Post-AO, numărul 2 mondial va juca la Doha și Dubai. Uite ideile principale:

Despre meci, în general

Da, a fost un meci dificil, Serena a jucat foarte bine, și cu siguranță a meritat victoria azi. Am simțit că serviciul nu m-a ajutat prea mult azi, și de aceea nu am putut să consolidez avantajul în setul secund. 

Despre schimburile lungi din game-ul de la 3-3 în setul doi

Sentimentul meu după acest meci este că nu am fost atât de departe, dar ea a fost mai puternică în momentele importante. Am avut 3-1 în setul doi și serviciul nu m-a ajutat. Ar fi trebuit să fiu mai solidă pe serviciu, dar n-a funcționat astăzi. Retururile ei au fost foarte puternice. Și da, acele schimburi au fost foarte importante. În opinia mea, am avut un meci bun azi. Nu sunt atât de dezamăgită de mine. Atitudinea poate a fost un pic negativă în tot turneul, dar o să lucrez la asta și mă voi întoarce mai puternică, cu siguranță, la acest capitol. 

Dacă simte că Serena a câștigat meciul, nu ea l-a pierdut

Da, accept că ea m-a învins, dar, de asemenea, dacă aș fi avut serviciul un pic mai bun, șansele mele ar fi fost un pic mai mari azi. 

Despre schimbările în poziționare la retur pe care le-a făcut în meci

Am simțit foarte bine returul. I-am făcut break în setul al doilea, și am găsit încrederea. Ea nu a servit atât de puternic azi. A variat, și de aceea mi-am tot schimbat poziția la primire. Am simțit că am fost bine în toate aspectele, mai puțin serviciul care n-a mers și care a fost cheia. Nu a servit atât de tare cum servește în mod normal. A servit la 170. A variat ritmul, așa am simțit, de aceea am schimbat și eu poziția la retur.

Dacă a simțit că Serena își dorește revanșa pentru Wimbledon

E mult timp de la meciul nostru de la Wimbledon și e o suprafață diferită aici, și așa cum spuneam acum două zile, va fi un meci diferit. Niciodată nu seamănă două meciuri între ele, așa că nu mă așteptam să fie ca atunci. Știam că va fi un meci dificil și că va trebui să joc foarte bine ca să câștig. Așa că nu, n-am avut în minte ce s-a întâmplat acolo. Am intrat pe teren cu încrederea că am o șansă să câștig, dar știam că va fi foarte greu. 

Dacă a simțit îmbunătățiri în evoluția Serenei

Da, se mișcă mai bine și lovește puternic. Simt că e într-o formă bună acum. Are un joc bun. Mereu l-a avut, dar… 

Azi am simțit că s-a deplasat foarte bine, dar nu pot compara cu meciurile noastre din trecut, nu îmi aduc aminte chiar totul. Dar azi am simțit că aleargă mai mult și ajunge mai bine la mingi.

Loviturile ei sunt foarte puternice, deci trebuie să fii puternică pe picioare ca să o poți mișca, să-ți deschizi terenul. Faptul că se deplasează mai bine acum o avantajează, bineînțeles, pentru că e mult mai ușor să lovești mingea și e mai greu pentru adversare să închidă punctul.

Cu ce mindset pleacă din Australia

Sunt un pic frustrată din cauza negativității de pe teren, m-am plâns un pic cam prea mult, cred. Dar din punct de vedere al jocului, cred că am făcut o treabă bună. Am lucrat din greu în offseason și am putut să văd îmbunătățirile în unele direcții. Așa că sunt încrezătoare și pozitivă în ce privește jocul. Dar încă trebuie să lucrez să revin în formă bună și mental (zâmbește).

De ce crede că a fost mai negativă decât în ultima perioadă

Poate pentru că am simțit presiunea după trei, patru luni fără niciun meci oficial, și nu știam cum va fi aici, la ce să mă aștept. Așa că probabil am simțit mai mult tensiunea și nu am știut să o gestionez atât de bine. Dar nu am fost chiar atât de rău – sunt încă ok, dar trebuie să fiu mai bine la acest capitol. 


Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi