Simona, după înfrângerea cu Wozniacki: „Am avut doi adversari în teren azi. Și pe ea, și pe mine”

Adrian Țoca | 25 octombrie 2017
Despre calificare:

„Nu mă gândesc la califcare, mă gândesc să joc mai bine decât am făcut-o azi. De fiecare dată când intru pe teren, mă gândesc numai la cum să fac să fiu mai bună decât data precedentă. Așa că tot ce am în cap acum este cum să scutur ziua de azi și să joc mai bine data viitoare”

Simona n-a venit să caute scuze la conferința de presă. “A fost una dintre cele mai proaste zile pe care le-am avut în teren“, a spus ea în română, la aproape o oră de la ultima minge a meciului cu Wozniacki. “Azi am avut doi adversari în teren, și pe ea, și pe mine”, a continuat ea. “Cam greu să descriu un astfel de meci, însă părerea mea este că am greșit foarte mult. Trebuia să țin mingea mult mai mult în teren, să găsesc un ritm. Nu am simțit mingea. Însă îi dau credit ei pentru că a rămas concentrată și nu a greșit deloc“.

Toate declarațiile ei s-au învârtit în jurul unei idei clare: nu și-a putut găsi un ritm, a încercat să lovească prea tare, nu a încercat suficient de mult să țină mingea în teren. I-a dat dreptate lui Darren, care îi ceruse într-unul dintre cele două on-court coaching sessions să lungească punctul. “Da, a avut dreptate. Dar la acel moment nu am reușit să simt jocul. Am încercat să țin mingea în schimb, dar poate n-am încercat suficient. N-am renunțat, am luptat, dar pur și simplu nu am simțit”.

Privit din tribună, meciul a părut că se poartă în niște condiții care îi vin ca o mănușă lui Caroline. În cei doi ani ai ei în Singapore, daneza n-a pierdut niciun meci în grupe, câștigându-l acum pe al cincilea. În semifinalele din 2014 a fost la un vârf de ac distanță să joace ea finala cu Simona, dar a ratat de puțin victoria cu Serena Williams. Crescută pe zgură, Simona nu mai găsește convenabile aceste condiții. “Într-adevăr, am simțit terenul un pic lent și greu. Totul a părut lent, de aceea am simțit nevoia să lovesc mai tare decât era nevoie”, a spus ea în engleză, iar în română a completat. “Pot să zic că suprafața e un pic lentă și o avantajează pe ea, îi dă mai mult timp. Însă am jucat destul de bine pe această suprafață, așa că n-o să dau vina pe acest lucru. Doar pe mine dau vina că nu am simțit mingea și am greșit enorm de mult, ceea ce eu nu fac de obicei.“

Pe lângă asta, dacă te vei uita pe lista meciurilor jucate anul acesta de Simona, numărul adversarelor care joacă în stilul lui Caro se reduce la … una singură: Caro. Afară de acea situație de la Eastbourne, când a întâlnit-o pe daneză într-un meci care era al doilea al acelei zile, Simona n-o mai întâlnise pe Wozniacki din 2015.

Am întrebat-o dacă nu cumva și-a pierdut obișnuința și reperele unui asemenea meci. “Posibil, da, posibil. Cu totul și cu totul diferit, pot să spun, acum că am jucat contra ei. Mingea vine destul de lent, fără greșeli, probabil din cauza asta am pierdut un pic timingul și feelingul la minge.“ Nu era o surpriză, însă. “Știam că e o adversară grea, că tenisul ei e să prelungească jocul, să te pună în dificultate, dar, de asemenea, am simțit că am șanse, că am mai câștigat pe hard. Cred că meciul a fost despre greșelile mele”.

“Dacă aș fi ținut mingea mai mult în teren, ar fi putut fi mai bine azi. (…) În setul doi am simțit că pot reveni, am avut un game bun la 4-2, dar a fost prea târziu (…). Dar am jucat pentru ea azi și asta a fost prea mult de recuperat“

Însă n-a fost genul de situație în care să arunce reproșuri în serie la adresa ei. “Au mai fost meciuri de acest gen anul acesta. E normal, nu pot să joc 100 la 100 cu totul, nu pot să am un joc perfect în fiecare meci. Și bineînțeles că nu sunt prea fericită de ce s-a întâmplat azi. Dar nu simt că mă pierd, sau că am o problemă. A fost o chestie de feeling, de touch, așa că am încredere că următorul meci să fie mult mai bine.“

| Analiza meciului

| Meciul pe Twitter

| Calculele pentru calificare

La una dintre întrebările din engleză, Simona a încercat să găsească și lucruri bune în jocul ei de azi: “Am servit destul de ok. Am returnat ok. Dar am lovit prea tare în timpul schimburilor. Așa că poate în meciul următor mă voi liniști și voi reuși să țin mingea mai mult în teren și să-mi oblig adversara să se miște mai mult”.

Despre calificare? Nu vrea să se gândească la asta. Întrebată dacă e optimistă, ținând cont că ar putea nimeri într-un scenariu în care o victorie cu Svitolina să nu-i fie suficientă, Simona a răspuns: “Și dacă … (.n.a. câștig) nu mă gândesc la califcare, mă gândesc să joc mai bine decât am făcut-o azi. De fiecare dată când intru pe teren, mă gândesc numai la cum să fac să fiu mai bună decât data precedentă. Așa că tot ce am în cap acum este cum să scutur ziua de azi și să joc mai bine data viitoare”.

Și cum va face să se scuture de gustul de azi? “Trebuie ca mâine să merg la antrenament și să țin mingea mai mult în teren, ca să reintru în ritm.“

Foto: Jimmie48Photography

***

Pachetele au început să plece spre voi!

Tricourile care sărbătoresc un moment istoric pentru tenisul românesc sunt în Shop, așa cum au fost votate de cititorii 30-0.

Ia-ți „Onederful” – preferatul publicului – și „Onederful Black”

Onederful 

Onederful Black

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi