Fast
Toate scenariile posibile

Cum se poate califica Simona Halep în semifinalele Turneului Campioanelor

Treizecizero | 25 octombrie 2017

Rezultatele din etapa a doua a Grupei Roșii lasă loc la multe posibilități înaintea ultimei etape. Un singur lucru e cert: Caroline Wozniacki este 100 la 100 calificată. Pentru locul 2 păstrează șanse toate celelalte jucătoare, inclusiv Elina Svitolina, care are două înfrângeri în acest moment.

Astfel, pentru al treilea an la rând, Simona Halep își va disputa meciul al treilea din grupă cu calificarea pe masă. Asta după ce în 2014 a fost ea în situația de a fi deja calificată și a decide soarta altor jucătoare. Atunci, luându-i un set Anei Ivanovic, Simona a calificat-o în semifinale pe Serena. În 2015 și 2016 a pierdut în etapa a treia cu Agnieszka Radwanska și cu Dominica Cibulkova; fiecare dintre aceste jucătoare s-a calificat în semifinale cu un bilanț de 1-2 și a sfârșit prin a câștiga titlul.

Partea bună, însă? Simona depinde de propriile forțe: astfel, dacă va câștiga meciul cu Elina Svitolina, indiferent de numărul de seturi, Simona Halep se va califica în semifinale de pe locul 2.

| Analiza meciului

| Declarațiile Simonei Halep după meci

Există și scenarii prin care Simona se poate califica dacă pierde cu Svitolina în trei seturi. Dar cu condiția ca Wozniacki să câștige cu Garcia. În această situație, Simona ar avansa de pe locul 2 cu două înfrângeri, similar Radwanskăi și Cibulkovei.

În cealaltă grupă, lucrurile sunt mult mai clare: Pliskova a câștigat grupa, iar Muguruza și Venus Williams se vor înfrunta în ultima etapă în meci direct pentru locul 2.

Să nu uităm că majoritatea acestor jucătoare sunt în continuare și în cursa pentru locul 1 la final de an.

Toate scenariile de calificare din Grupa Roșie:

Wozniacki: s-a calificat în semifinale. Câștigă grupa afară de cazul în care: pierde cu Garcia + Svitolina câștigă. În acest caz, Wozniacki va fi pe 2, după Garcia.

Halep: va termina pe 2 dacă va câștiga cu Svitolina, indiferent de seturi. Va termina pe 2 și dacă va pierde în trei seturi + Wozniacki câștigă.

Garcia: are o singură cale de a ieși din grupă, culmea, de pe locul 1. Va câștiga grupa dacă își va câștiga meciul + victorie Svitolina.

Svitolina: va termina pe 2 dacă va câștiga în 2 seturi + victorie Wozniacki.

 

Scenariile pentru locul 1

Simona Halep: are nevoie să facă un rezultat identic sau mai bun decât cel al Muguruzei.

Garbine Muguruza: are nevoie să ajungă cu un tur mai departe decât Simona dacă ambele se califică cu același bilanț SAU să se califice în semifinale cu un record de 2-1, iar Simona să se califice cu un record de 1-2. În această situație, dacă ambele pierd în semifinale, Muguruza devine numărul 1; afară de cazul în care Pliskova câștigă titlul, caz în care ea devine numărul 1.

Karolina Pliskova: are nevoie de cel puțin finală pentru a rămâne în calcule

Elina Svitolina: are nevoie de titlu pentru a rămâne în calcule.

Caroline Wozniacki: are nevoie de titlu pentru a rămâne în calcule ȘI mai are nevoie ca Simona să NU intre pe teren vineri. Nu mai are șanse dacă Muguruza câștigă joi, sau dacă Simona joacă cel puțin un punct vineri.

 

***

Pachetele au început să plece spre voi!

Tricourile care sărbătoresc un moment istoric pentru tenisul românesc sunt în Shop, așa cum au fost votate de cititorii 30-0.

Ia-ți „Onederful” – preferatul publicului – și „Onederful Black”

Onederful 

Onederful Black