Simona, după încă o victorie cu poveste: „Chiar dacă nu sunt încă 100 la 100 fizic, sunt gata să joc și 3 ore pe meci. Sunt meciuri dure, dar mă ajută”

Camelia Butuligă | 17 ianuarie 2019

La conferința dedicată victoriei cu Sofia Kenin, Simona a vorbit despre cum se simte după două meciuri foarte solicitante, ce crede despre șansele ei în turneu și despre obiceiul ei de a da peste meciuri foarte tari în Australia.

Dacă are idee cum a câștigat meciul

„Tocmai am făcut o baie de gheață, mi-e cam frig și gândurile îmi sunt amestecate. Am luptat, am luptat din răsputeri, de aceea am câștigat în seara asta. Ea are un joc solid și mi-a fost foarte greu să fac puncte repede. A fost un nivel de joc ridicat. Am făcut niște greșeli în game-ul de la 3-0 din setul doi, și apoi mi-a scăzut încrederea puțin. Dar am câștigat și până la urmă, e singurul lucru care contează.”

Dacă i s-a părut că joacă împotriva unei imagini în oglindă, o adversară cu stil foarte similar

„Mie mi-e mai greu să-mi dau seama, pentru că nu mă văd pe mine cum joc. Dar este o jucătoare foarte bună, aleargă mult, se mișcă bine. Lovește bine, nu chiar așa de puternic, dar are sincronizare bună, e îndemânatică. O jucătoare de viitor.”

Despre instinctul de a lupta în decisiv, deși la 2-4 părea puțin amețită, nesincronizată. E un instinct natural sau a trebuit să se convingă pe sine să lupte?

„Am și ceva instinctiv, dar în trecut renunțam uneori. Acum, de un an-doi, nu o mai fac. Îmi place să lupt pentru a nu avea regrete. După meci, dacă știu că am dat totul, chiar dacă pierd, nu sunt supărată. Așa că îmi propun să rămân conectată și să joc fiecare punct 100%.”

Dacă accidentarea pe care a menționat-o e cea de la spate

„Nu, este vorba de un mușchi de la picior. L-am simțit în setul doi, dar cred că nu este ceva grav, doar oboseala. Vom vedea mâine dimineață.”

Cum s-a recuperat după meciul contra Kaiei Kanepi

„Cu greutate. N-am putut dormi deloc noaptea aceea, mă dureau picioarele, a fost greu. Știam că va fi un meci dur pentru că lovește tare și mie nu-mi place sa joc așa, dar am avut o zi de pauză între meciuri, așa că azi am fost pregătită.”

Meciul cu Venus

„Va fi un meci greu, dar nu voi alerga așa mult ca în seara asta, pentru că se vor termina repede punctele. E o jucătoare bună, pentru mine este o provocare de câte ori joc contra surorilor Williams. Vom vedea cum mă voi simți pe teren. Dar sunt încrezătoare, pentru că am mai jucat cu ea, știu cum joacă. Trebuie să fiu tare.”

Despre cum se face că are din nou un Australian Open foarte greu, cu un tablou complicat și deja două meciuri dificile

„(râzând) Da, sper să joc și anul acesta finala. Sper să nu mai fie așa stresant totuși. Dar anul trecut mi-a dat multă încredere și chiar dacă acum nu sunt 100% pregătită fizic, sunt gata să joc și trei ore pe meci. Progresez de la meci la meci, și chiar dacă sunt meciuri dure, le iau ca pe ceva bun.”

Nu era considerată într-o formă dominantă la începerea turneului: când crede că s-au schimbat lucrurile 

„(râde) Încă nu mă consider așa.  E normal, când intru pe teren vreau să câștig, numai asta mă preocupă. Dar trebuie să văd cum decurg lucrurile pe teren, n-am cum să știu dinainte. N-am spus și nu o să spun niciodată: „O să câștig meciul ăsta.” Fiecare meci e greu, toate adversarele muncesc, totul e deschis. Nu pot decât să intru pe teren și să încerc să fiu pozitivă.

Chiar dacă nu jucasem destul, știam că am o șansă, pentru am jucat bine, chiar și cu Barty. Știam de asemenea că va fi greu să o înving pe Kanepi, dar știam de asemenea că nici ea nu mai jucase de la US Open, deci eram în aceeași situație. Sincer, nu m-am gândit așa mult la rezultat: m-am lăsat purtată de val și am încercat să nu renunț.”

Dacă preferă meciurile dure, care îi aduc forma, sau ar prefera niște victorii mai rapide.

„(zâmbind): Sigur, aș prefera să câștig mai ușor. Dar meciurile acestea mă și ajută să-mi intru în ritm, să-mi recapăt energia, să-mi demonstrez că pot sta pe teren peste două ore. E adevărat, nu e niciodată ușor să joci meciuri lungi. Voi încerca să mă recuperez, să mă relaxez un pic și apoi voi vedea ce fac în turul trei. Fiecare victorie contează acum, cu atât mai mult la un Slam. Sunt pozitivă, încerc să rămân așa.”

Dacă Darren i-a spus ceva ce avea nevoie să audă, atunci când a venit la antrenamente 

„Tot ce-mi spune e special. Mi-a spus multe lucruri: să fiu puternică mental, pentru că nu am încă picioarele pregătite pentru tenis, dar că va veni și asta. Azi am vorbit un pic cu el după meci și mi-a spus că sunt nebună. (Râde) Știam asta, dar când o spune el, are mai multă greutate. Îmi dă sfaturi bune și îl ascult. Cred că mereu îl voi asculta.”

***

NOU! Tricou Grand Slam Life. Disponibil acum pentru precomenzi în Shop!

Tricoul inspirat din viața fanului de tenis, organizată în jurul celor patru mari turnee de Grand Slam, turnee găzduite de patru orașe electrice și cosmopolite. Poartă cu tine spiritul din Melbourne, Paris, Londra sau New York!

Disponibil pentru precomenzi AICI.

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi