Simona, despre evoluția din finala de la Roma, înfrângerile cu jucătoarele de top și șansele la Roland Garros

Treizecizero | 20 mai 2018
Simona, despre RG:

„Ei bine, anul trecut am jucat finala. Deci putem să ne gândim la faptul că aș fi favorită. Dar sunt multe meciuri până la finală. Îmi doresc doar să mă duc acolo pregătită, să mă simt bine și să câștig primul tur. Pentru că primul tur este cel mai greu, mereu.”

Veștile bune sunt că încrederea Simonei înainte de Roland Garros nu pare să fie afectată după eșecul din meciul cu Elina Svitolina, iar accidentarea la spate nu e serioasă. Măcar de data asta, RG poate să înceapă fără noi griji în privința refacerii ei, așa cum a fost cazul după finala de anul trecut. La conferința de presă de după meci (via WTA Insider), Simona a explicat de ce a intrat greu în meci și a spus că „putem să ne gândim la faptul că aș fi favorită la RG”.

Iată ideile principale.

Despre meci

Cred că am fost prea tensionată și nu am putut rezista în schimburi, am greșit mult. Ea a jucat solid, ca de fiecare dată. A făcut un meci bun, a meritat cu siguranță victoria.

Despre primul set și dacă a simțit că nu se poate activa

Cred că m-am resimțit fizic, mușchii erau tensionați. Nu puteam alerga și știam că trebuie să alerg în acest meci. Nu am început bine. Poate m-am și grăbit puțin cu loviturile. Pe de altă parte, ea nu greșea deloc. Eu am greșit mult în primul set, dar apoi am ridicat un pic nivelul. Mă bucură am terminat mai bine.

Despre sursa acestei tensiuni musculare: emoțiile sau meciul lung din semifinale?

Meciul de ieri – de fiecare dată când joc contra Sharapovei, mingea ei vine foarte plat și tare și trebuie să mă aplec mult. De aceea spatele meu se resimte. Dar nu a fost spatele motivul. Azi pur și simplu nu am fost suficient de proaspătă la debutul meciului.

Ce gândește despre meciurile pierdute cu scoruri dezechilibrate la jucătoarele de top

Încerc să nu mai greșesc așa mult. Pentru că de fiecare dată când pierd un set cu ușurință, e din cauză că greșesc prea mult. Așa că încerc să revin, să mă concentrez mai bine, ceea ce nu am reușit azi. Dar totul depinde de forma din acea zi. Fiecare caz e diferit. Azi, motivul a fost fizic. Totuși, sunt mulțumită că am reușit să termin mai bine.

Dacă rezultatul din finală îi afectează încrederea cu care merge la Paris

Nu, cu siguranță nu. Așa cum am spus și pe teren, e frumos să faci finală. Deci dacă la anul voi juca din nou finală, nu voi fi tristă. Sunt puțin dezamăgită că nu am putut să joc un tenis mai bun în primul set. Dar ea este o jucătoare redutabilă și a jucat bine azi.

Dacă i se pare că e greu să transfere nivelul bun de la un turneu WTA la unul de Slam

E un pic diferit. Poate faptul că au atâta tradiție le face mai speciale și simți presiunea mai mult. Sunt mai multe meciuri, dar este o zi pauză între ele. Atmosfera e diferită. Mulți oameni. Deci nu putem compara un turneu obișnuit cu un Slam. Dar ar trebui să încercăm să le tratăm la fel. Cu experiența, cred că ajungi să reușești să le tratezi la fel ca pe niște turnee oarecare.

Despre jocul Svitolinei

Simt că este foarte constantă. Nu are căderi. Nu schimbă prea multe lucruri, are un joc solid și de fiecare dată își face jocul ei.

Dacă se consideră printre primele trei favorite la Paris

Ei bine, anul trecut am jucat finala. Deci putem să ne gândim la faptul că aș fi favorită. Dar sunt multe meciuri până la finală. Îmi doresc doar să mă duc acolo pregătită, să mă simt bine și să câștig primul tur. Pentru că primul tur este cel mai greu, mereu.

Despre declarația ei de anul trecut, cum că 15-20 de jucătoare pot câștiga RG. 

Și am avut dreptate, nu?

Dacă va fi la fel de deschis și anul acesta

Da. Poate cinci, șase jucătoare sunt mai puternice pe zgură decât restul. Dar simt că tenisul feminin s-a schimbat și fiecare turneu e deschis. Oricine poate câștiga, chiar și un Slam. Vom vedea. Nu vreau să spun nimic despre rezultate. Voi merge acolo și vom vedea ce se va întâmpla.

 

 

***

Oferte de neratat în Shop-ul 30-0!

 

1. Tricoul 30-0 Tee

Un tricou cu un design fresh, cu un copy subtil, cu care ieși din rând și îți faci cunoscută apartenența, ca fan, la sportul cu cel mai atipic sistem de scor din lume. Și la site-ul cu cel mai simpatic nume 😉

Ia-l de aici, pe negru, pe gri sau pe alb.

 

2. Pachetul Play: albumul Simona de Păstrat + tricou

Vrei să iei albumul Simona de Păstrat și să faci și o afacere bună? Pachetul ‘Play’, disponibil în Shop-ul 30-0 aici, îți aduce la un preț excelent albumul plus un tricou la alegere, dintre ‘Play Hard’ și ‘My Forehand’, ceea ce-ți asigură o reducere consistentă din prețul cumulat al celor două produse. Ofertă disponibilă un timp limitat!

Completează-ți comanda cu unul dintre stickerele și magneții 30-0 ca să treci de 130 de lei, limita de la care primești transportul gratuit!

Verifică toată oferta din Shop AICI

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi