Simona, despre calificarea în optimi: „Cred că a fost cel mai bun meci al meu în acest an”

Treizecizero | 5 iulie 2019

„Despre mine, pot să spun că am o șansă oriunde joc. Trebuie doar să lupt și să am dorința să câștig fiecare meci în parte”

Wimbledon este oferit pe 30-0 de

Despre evoluția ei din meciul de azi

“Sunt foarte mulțumită. Cred că a fost cel mai bun meci al meu în acest an. Am jucat foarte bine și m-am simțit foarte încrezătoare. Am fost agresivă tot meciul, chiar dacă am fost condusă cu 3-1. Mă așteptam la un meci greu, știam că va lovi puternic, dar eram gata. Sunt foarte fericită că am putut câștiga cu o jucătoare precum Vika, pentru că e o jucătoare foarte bună“. 

Ce crede că s-a schimbat în primul set, când Azarenka a avut 3-1, apoi mingi de break pentru 4-2

Am continuat să joc, să lupt pentru fiecare minge. Nu mă gândeam la scor. Apoi am început să mă simt tot mai sigură pe mine și mai puternică. Ea a început să greșească mai mult. A mai fost un alt moment greu în setul doi, când am avut mingi de 2-0 și ea a revenit, a avut un moment bun acolo (n.r. șanse de break pentru 2-1). Dar după ce am făcut eu 2-1, apoi 3-1, am avut încrederea că pot câștiga meciul. 

Dacă, pornind de la faptul că Barty, o jucătoare mai degrabă de suprafețe rapide, a câștigat pe zgură, crede că și invers e posibil

“Cred că oricine poate face acum tranziția de la o suprafață la alta și să câștige turneul. Nu mai putem spune că unele jucătoare joacă bine doar pe zgură, iar altele doar pe iarbă sau hard. Toate jucătoarele muncesc din greu, toate jucătoarele se simt bine pe toate suprafețele. Despre mine, pot să spun că am o șansă oriunde joc. Trebuie doar să lupt și să am dorința să câștig fiecare meci în parte”. 

(întrebată, apoi, dacă mereu i s-a părut la îndemână să treacă de la o suprafață la alta sau a crescut de la un an la altul) “Nu, mereu a fost așa. În 2013, de fapt, am câștigat un turneu pe zgură, apoi imediat un altul pe iarbă (n.r. Nurnberg, primul ei titlu al carierei, urmat săptămâna imediat următoare de Hertogenbosch). Mereu am simțit că nu e greu să faci tranziția, dar pe de altă parte jocul pe iarbă rămâne unul greu, pentru că nu știi la ce să te aștepți. Încă încerc să-mi îmbunătățesc jocul meu pe iarbă. 

Despre Cori Gauff (înainte să știe rezultatul final al meciului). „Nu am jucat niciodată cu ea. Nu i-am văzut niciun meci. Știu că a bătut-o pe Venus și asta e un rezultat excelent. Să joci în turul 3 la Wimbledon la 15 ani, e nemaipomenit. Dar nu știu multe despre ea. Dar cu oricine joc, trebuie să mă concentrez pe mine.”

Coco Gauff, despre Simona: “Am văzut-o jucând de multe ori, evident. Nu am lovit niciodată cu ea, nu ne-am antrenat sau ceva. Nu știu cum o să se simtă mingea ei când vom juca, dar sunt familiară cu stilul ei doar privind-o foarte mult”, a spus Coco, la conferință. 

Despre rolul lui Ion Țiriac în echipa ei (întrebarea a fost dacă Țiriac are un rol tehnic)

“Nu. Dar e mereu alături de mine, are mereu opinii. Oricum, a plecat între timp. E grozav să-l am alături. Îmi dă încredere, e foarte dur, de fapt. Felul în care vorbește: îți spune, dacă faci asta, câștigi. Dacă nu, pierzi. Dar mă simt mai puternică când e alături de mine. Felul în care își aduce energia și sfaturile la antrenamentele mele, dar și în ce privește cariera mea, e minunat. ”

https://twitter.com/Simona_Halep/status/1147234063545245697?s=20

Dacă perechea Serena – Murray o inspiră și pe ea să joace într-un dublu mixt cu o vedetă

“Nu m-am gândit la asta. Dar când joc mixt, voi juca alături de Horia Tecău, pentru că trebuie să luăm o medalie la Jocurile Olimpice și trebuie să ne pregătim pentru asta. El e singurul partener pe care-l vreau în acest moment”. 

Despre situația financiară a jucătorilor cu un clasament mic, dacă ar vrea să vadă implementate schimbări în acest sens. 

“Nu-mi place să vorbesc despre acest subiect, pentru că nu-s o persoană căreia să-i placă să vorbească despre bani. E un subiect sensibil să vorbesc din poziția mea, pentru că eu am tot ce mi-am dorit. Am muncit pentru asta. Banii sunt grozavi în tenis, nu pot să mă plâng. Da, dacă există o posibilitate să se schimbe lucrurile ca să-i ajute pe jucătorii cu un clasament mai slab, asta ar fi o idee bună. Sper să-i ajute pe sportivii care au nevoie mai mare”. 

Dacă i se pare că femeile primesc, de regulă, programări mai proaste pe terenuri. 

“Nu, în opinia mea sunt multe jucătoare care merită să joace pe terenurile mari. Dacă eu am fost numărul 1 acum câteva luni, nu înseamnă că trebuie să joc pe central de fiecare dată. Acum sunt 6, e normal să joc pe Court 2. Cred că oamenii vor să vadă multe alte jucătoare pe terenurile mari. Nu am nicio problemă cu asta, oriunde joc, eu mă bucur. Încerc să mă concentrez pe joc, nu pe locul unde joc”.

CELEBRATION ÎN SHOP-UL 30-0!

Primul Slam nu se uită niciodată! Așa că facem un tricou de colecție, care să ne reamintească de acea zi minunată de la Paris, de acel scor de neuitat, care poate fi începutul pentru multe alte lucruri frumoase. Design votat de cititorii 30-0!

Comandă-l de AICI.

Ediție limitată!

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi