Simona confirmă că încă mai lucrează cu Alexis Castorri. „Am învățat să păstrez lucrurile simple”. Despre persoanele care au ajutat-o foarte mult

Adrian Țoca | 11 iulie 2019

„De aceea sunt aici azi. Sunt încrezătoare că totul este posibil. Dacă nu renunți, ai o șansă bună să faci lucruri minunate. Asta am învățat și am înțeles. Sunt mai bună acum și mai puternică.”

Simona

Simona Halep a confirmat că încă mai lucrează cu Alexis Castorri, psihologul sportiv care a ajutat-o să se înțeleagă și să se accepte, lucru care a contribuit dramatic la progresul masiv reușit de Simona în ultimii trei ani, pe teren și în afara lui.

Simona a fost întrebată de un jurnalist - plecând de la o declarație a lui Ion Țiriac, cum că în tenis ajută dacă nu gândești prea mult - cum a reușit să facă ea acest lucru.

"Am învățat cum să păstrez lucrurile simple, pentru că obișnuiam să complic prea mult lucrurile în minte. Gândeam prea mult, cum ai spus. Uneori, simțeam că am prea multe opțiuni de cum să joc, și n-o alegeam pe cea potrivită în momentul potrivit. 

Darren m-a ajutat mult cu asta. Întotdeauna mi-a spus că trebuie să păstrez lucrurile simple. Mi-a arătat cum să fac asta, ceea ce a fost minunat.

Am lucrat cu un psiholog sportiv de aproape doi ani, deja. Ea a încercat să mă facă să mă înțeleg și să accept tot ce fac greșit pe teren. Și să lucrez la toate astea, ceea ce mi-a fost de mare ajutor. Și Mr. Țiriac, bineînțeles; e alături de mine din 2014. În tot acest timp mi-a spus că trebuie să joc așa cum simt, cum vine jocul, adică instinctiv, și să

Acest articol este disponibil membrilor 30-0 Plus. Alege un abonament
sau autentifică-te, daca ai deja abonament, pentru a citi tot conținutul.
Îți place?
Simona câștigă Wimbledon!

Rezultat bun pentru Irina Bara, care se califică în runda a doua la Jurmala. Ar putea-o întâlni acolo pe Sorana Cîrstea (vs Ivakhnenko în R1). Ana Bogdan a fost însă eliminată de Jakupovic (6-3, 7-6). Pe tablou mai este Patricia Țig, finalista de la București

WTA@WTA

Moments of brilliance from Irina Bara at @balticopen2019 as she gets past the injured Gasparyan.

HIGHLIGHTS ---> https://t.co/REMNROdMRw