Simona clarifică declarațiile anterioare despre „a chill year”: „Muncesc din greu, sunt la fel de motivată. Etica muncii e acolo”

Treizecizero | 3 iulie 2019

“Când am spus că am un an chill, nu am vrut să se înțeleagă greșit. Muncesc din greu, sunt motivată, vreau să câștig fiecare meci pe care-l joc. Dar vreau să fiu chill ca persoană, mai liniștită decât anul trecut.”

Wimbledon este oferit pe 30-0 de

Simona i-a dat credit Mihaelei Buzărnescu la conferință și a spus că ambele jucătoare au făcut un meci bun. A explicat de ce e important să uiți pe teren că adversara e din aceeași țară cu tine și, foarte important, a ținut să clarifice multiplele mențiuni legate de “chill year“ pe care le-a făcut în declarațiile din ultimele luni. 

Cum i s-a părut meciul

“Am pierdut un pic încrederea după ce n-am putut lua acel game de la 2-0, 40-15. Ea a jucat foarte bine din acel moment și a devenit mult mai încrezătoare. La un moment dat am început să greșesc mai mult, dar și ea și-a ridicat nivelul. Am încercat să fiu cât se poate de puternică pe picioare și să stau aproape de teren. Când am stat aproape de teren a fost mai bine. A fost un meci greu, cum mă așteptam, dar cred că bun pentru amândouă”. 

Cum a fost pentru ea să joace cu o româncă

“E diferit, e din aceeași țară, stai cu ea la Fed Cup, acasă, la antrenamente, în România. Însă când am intrat pe teren mi-am spus că este o adversară normală și să nu mă gândesc la aceste lucruri. Pentru că, dacă începi să te gândești, îți pierzi concentrarea. Consider că azi am stat destul de bine mental și am făcut un tenis bun. Amândouă, de fapt, am jucat bine.”

Ce a vrut, de fapt, să spună prin „a chill year”

“Când am spus că am un an chill, nu am vrut să se înțeleagă greșit. Muncesc din greu, sunt motivată, vreau să câștig fiecare meci pe care-l joc. Dar vreau să fiu chill ca persoană, mai liniștită decât anul trecut. Nu mai vreau să mă mai stresez atât de mult pentru rezultat. La fel și emoțiile, să fie mai mici, pentru că am obținut deja tot ce am vrut, iar orice vine în plus, e un bonus. 

Etica muncii există și înseamnă că sunt foarte concentrată pe ce am de făcut. În fiecare zi respect programul. Nu mai iau zile libere. Încerc să mă îmbunătățesc pe cât de mult e posibil. Așa că sunt pozitivă și gata să lupt în fiecare meci”.

Cum e glezna

“Sunt ok, nu am probleme, vedem pe parcurs.“

Cum i se pare reîntâlnirea cu Azarenka

“Azarenka e o jucătoare solidă, care lovește puternic din toate pozițiile. Consider că trebuie să fiu puternică pe picioare, să nu mă duc în spate, pentru că dacă merg în spate n-o să am prea multe șanse. Serviciul e important, va trebui să lucrez un pic, pentru că azi n-a fost grozav. Dar am încredere, am mai câștigat aici cu ea, însă meciul este deschis, fiecare are șansa ei. Cheia va fi mentalul, cred.“

 Cum i se pare jocul ei acum 

“Mă simt din ce în ce mai bine. Simt că-s în creștere și simt că azi a fost mai bine, a fost și adversara mai puternică, un meci mai greu decât în turul întâi, dar și jocul a fost mai bun azi. Mă simt încrezătoare pe teren și puternic din punct de vedere mental” 

Despre dublul Serena/Murray

“Azi am aflat. Cred că e foarte interesant. Sper să-i pună pe Centre Court, pentru că toată lumea o să vrea să-i vadă. Sunt doi mari campioni. Cred că va fi o experiență interesantă pentru toată lumea să-i vadă de aceeași parte a fileului”.

https://twitter.com/treizecizero/status/1146514603515547648?s=20

30-0 Tee a revenit în Shop!

Unul dintre cele mai bine vândute tricouri din Shop revine pe stoc, la cererea voastră. 30-0 Tee e din nou disponibil: ia-ți acum un tricou din Shop. Cantitățile sunt limitate!

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi