Simona cea fericită: "A fost visul meu să joc finala la Turneul Campioanelor. Sunt pe podium în lume, la final de an. E bine!"

Adrian Țoca | 25 octombrie 2014

Simona cea fericită: „A fost visul meu să joc finala la Turneul Campioanelor. Sunt pe podium în lume, la final de an. E bine!”

Simona a ajuns înaintea jurnaliștilor în sala de conferințe și s-a așezat voioasă la pupitru, în timp ce a constatat: “Ce frig e aici!”. În buna tradiție a locului, la interior dârdâi de-a dreptul, pentru că aerul condiționat e setat la valori extrem de mici, în timp ce afară soarele aproape că te amețește la orele amiezii. Dar Simona ar topi și zăpada de octombrie de acasă: e atât de bucuroasă încât nu-și poate stăpâni râsul. Nu e nimic amuzant prin jur, dar Simona râde pentru că e fericită. Și-a îndeplinit încă un obiectiv. Iar la prima întrebare nu mai rezistă. Râde cu poftă când pronunță “I’m waiting the final”, de parcă e un copil care, după un teasing interminabil, a ajuns în sfârșit în Ajunul Crăciunului, iar mâine primește cadourile. Sau, în cazul ei, și le face singură.

“Cred că a fost un meci grozav pentru mine. Totul a mers perfect. Am jucat și m-am mișcat foarte bine, iar reverul meu în lung de linie a mers exelent toată ziua. Mă simt foarte bine că pot să joc la un astfel de nivel. Aga e o jucătoare foarte bună, dar azi a curs totul în favoarea mea. Aștept finala, aștept să joc iar cu Serena, dar deocamdată nu vreau decât să mă bucur de victoria din această seară”.

N-a fost singura dată când a încercat să devieze întrebările despre ziua de mâine, spunând că își dorește să guste calificarea în finală înainte de a se gândi la marele rematch de duminică. Dar, lesne de înțeles, întrebările despre Serena curg fluviu. Mai ales în contextul în care meciul cu Aga aproape că n-a avut istoric. Simona e în finală! Pentru a cincea oară în acest an. Chiar așa: s-a gândit că va ajunge să joace cu trofeul pe masă în Singapore?

Atmosfera e foarte relaxată. La fel și Simona. “E un vis să fiu în finală aici. E greu să spun cum mă simt acum, pentru că e unul dintre cele mai bune rezultate ale mele, la fel ca și finala de la Roland Garros. Înainte de turneu nu m-am așteptat la un astfel de rezultat, iar acum sunt relaxată, n-am nimic de pierdut în finală, joc cu numărul 1, și mă ajută că am mai jucat o dată în această săptămână. Sunt însă foarte, foarte fericită și mă bucur de ce am realizat aici, pentru că am jucat foarte bine în fiecare meci”.

Deci, unde fugi? Serena! Întâi, revine tema de ieri. E întrebată din nou dacă nu s-a gândit, totuși, să-și ușureze singură calea spre trofeu, așa cum “some people”, vorba jurnalistului care se interesează, s-ar fi gândit că ar fi fost mai bine. “Nu, nici nu mi-a trecut prin cap ideea să o elimin pe Serena. Am vrut să-mi fac jocul meu, nu m-am gândit la alte lucruri. De fiecare dată când intru pe teren nu mă gândesc decât cum să câștig acel meci. Joc cu plăcere, iubesc tenisul și nu mă gândesc numai la rezultate, dar bineînțeles că sunt fericită când ele vin”. Și repetă că e mulțumită de jocul ei. „Cred că sunt foarte aproape de nivelul de la Roland Garros, poate chiar mai bine, așa că nu sunt neapărat mirată că am ajuns în finală. Indoor am jucat de fiecare dată foarte bine”. 

Cum vede noul meci cu Serena Williams?

“Cred că mâine va fi un meci complet diferit, pentru că acum e o finală de turneu, atunci a fost meci în grupe. Va fi mai dificil și știu cât de bună poate să fie Serena, așa că mă aștept la absolut orice. Ea are experiență mare în finale, știe cum să managerieze o astfel de ocazie și cred că va fi mult mai concentrată decât data trecută. Dar va fi o nouă experiență bună pentru mine. Știu cum să joc și ce trebuie să joc, vom vedea mâine dacă va funcționa. Mă simt pregătită să o întâlnesc din nou. E bine că am jucat deja săptămâna aceasta, acum știu cum joacă, cum lovește. N-am de ce să nu mă bucur de meci. Abia aștept să joc, a fost visul meu această finală, așa că voi face tot ce e posibil ca să o câștig”.

Ceva mai târziu, o întreb dacă simte aerul de special al meciului de mâine: e ultimul al anului, e o finală, e un meci cu numărul 1 mondial. „Nu e chiar cel mai important, dar e cu adevărat un meci special. Chiar nu mă gândeam că o să joc de două ori într-o săptămână cu Serena; o să fie un meci greu, pentru că ea va intra mult mai motivată, dar și eu intru cu șansa mea, cred în șansa mea și să vedem ce pot face. Am ceva emoții, pentru că o finală e întotdeauna importantă. Mă ajută că am jucat acum câteva zile”.

E întrebată cum e din punct de vedere fizic. Simona admite că simte un pic efortul ultimelor zile, dar lasă impresia că e mai degrabă efectul încărcăturii emoționale a momentului, bucuria pe care și-o stăpânește în continuare foarte greu. “Mă simt un pic obosită în clipa aceasta, pentru că am jucat destule meciuri tari, dar voi fi ok. E o intensitate mai mare la acest turneu, sunt numai jucătoare de Top 8 în fiecare meci. De obicei, îți permiți să începi turneul ceva mai slab, și apoi crești în nivel meci de meci”. Se va premia însă de luni încolo: “După turneu voi merge să-mi cumpăr ceva mare de tot!”.

Simona a devenit, azi, prima jucătoare din România care ajunge până în finala Turneului Campioanelor. Una dintre numeroasele premiere pe care le-a reușit anul acesta. “Cu siguranță, e un lucru deosebit pentru mine să fac istorie în țara noastră în tenis, mă mândresc cu asta, mă bucură, dar încă nu vreau să mă gândesc că e istorie. Adică vreau să fac mult mai mult, nu vreau să mă opresc aici. Vreau asta în primul rând pentru mine, și apoi pentru țara noastră, pentru toată lumea, pentru apropiații mei, pentru că știu că toți se bucură atunci când fac rezultate”.

Acele rezultate care au dus-o până pe locul 3. De acum e oficial, nu-l mai poate rata. Îi spun că știu că nu pune mare preț pe clasamente, dar de data asta sunt sigur că e imposibil să nu fie important pentru ea. Locul 3 la finalul anului? Simona zâmbește luminos: “Pe podium, e bine! Da, e o realizare foarte mare pentru mine. Mi-am dorit să termin în Top 5, dacă tot am ajuns până aici. Sunt bucuroasă de parcursul pe care l-am avut anul acesta, am jucat bine și mă bucur că, deși am avut o perioadă dificilă, am putut să mă regăsesc și să termin anul cu bine”.

Încă unul, Simona! Încă unul.

Serena nu mai vrea drame

Într-o conferință de presă în care a a glumit, s-a distrat și a vorbit despre tenis, Mariah Carey și filme cu Liam Neeson, Serena Wiliams a povestit cum a trăit ziua de ieri, când a așteptat deznodământul din meciul Simonei: „A fost o zi nebună. Nu mai vreau să am de-a face cu așa ceva. Dacă mă calific la anul, nu știu cum fac, dar trebuie să-mi câștig meciurile. Nu vreau ca soarta mea să fie în mâinile altcuiva. Halep a condus cu 5-2 și m-am gândit, ei bine, poate chiar mă calific. Apoi a pierdut setul și am zis echipei că s-ar putea să fie nevoie să ne rezervăm un zbor. Următorul lucru pe care îl știu e că ea s-a desprins din nou în setul doi. Mi-am zis: e prea mult pentru mine. La anul, vin, câștig cele trei meciuri și vedem pe urmă. Cum a făcut Caroline. Fără stres. Nu-mi plac dramele!”, s-a răsfățat Serena.  

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi