Simona câștigă războiul cu Kerber și cu emoțiile, se califică în finala Australian Open! Ce meci!

Treizecizero | 25 ianuarie 2018
Vs Wozniacki pentru titlu

Meciul din finală va avea implicații imense, putând deveni, peste ani, elocvent pentru felul în care se va vorbi despre carierele celor două. Simona și Caroline sunt ambele în căutarea primului titlu de Grand Slam, după finale pierdute anterior. Sunt jucătoarele numărul 1 și numărul 2 în lume la ora actuală. Iar învingătoarea va pleca nu doar cu titlul de la Melbourne, ci și cu primul loc în lume.

Simona Halep s-a calificat în finala Australian Open, după o victorie în 3 seturi cu Angelique Kerber, 6-3, 4-6, 9-7! Este a treia finală de Slam a carierei Simonei, care o va întâlni pentru titlu pe Caroline Wozniacki.

Simona a avut 5-3 în decisiv, a ratat două mingi de meci la 5-4, apoi a salvat două mingi de meci la 5-6.

 

https://twitter.com/doublefault28/status/956425743331971072

https://twitter.com/AustralianOpen/status/956429462857424896

Primul set. Simona a pornit impecabil, alegându-și excelent țintele, returnând adânc și intrând de fiecare dată în teren la momentul oportun. Primele game-uri au fost ca într-un vis, cu Simona returnând direct câștigător mingi consecutive și ieșindu-i totul. În doar 13 minute, românca se desprinsese la 5-0, câștigând 20 de puncte, versus doar 5 ale adversarei. După ce Simona a început game-ul în care servea pentru set cu două duble greșeli consecutive, meciul s-a animat, iar Kerber a apărut pe tabelă, găsind și câteva forehanduri în lung de linie. Dar Simona și-a păstrat cumpătul și a închis setul cu al patrulea ei break din meci.

Setul al doilea. A început cu Simona servind doi ași consecutiv și păstrându-se foarte solidă la retur. Acoperind terenul perfect, Simona i-a demontat, treptat, forehandul lui Angie, de pe care erorile neforțate au curs în serie. La rându-i, dreapta în cros a Simonei a semănat panică azi, ajutând-o să se desprindă la 3-1.

Dar Kerber a revenit, urcând la 3-3. Simona a răspuns cu un hold la zero și așa am sosit în perioada cea mai agitată a setului. Într-un game în care a forțat break-ul, Simona a închis un schimb pe care îl domina cu o scurtă, iar Kerber a avut răspuns. La 4-4, Simona a revenit cu trei winnere consecutive de la 0-30, dar a devenit încordată și a răspuns cu erori la mingile moi și pe centru propuse de Kerber, care a făcut break-ul și l-a consolidat, luând setul.

Setul al treilea. Decisivul a început un schimb nebun, care a fost câștigat de Kerber (și break-ul odată cu el), dar a și secat-o de puteri pe puternica jucătoare germană. Asta s-a simțit în următoarele două game-uri, luate de Halep. Kerber s-a menținut în defensivă, obligând-o pe Simona să-și asume riscurile în această perioadă grea a meciului.

La 3-3 și 0-30, Simona a răspuns cu trei lovituri direct câștigătoare consecutive și un serviciu nereturnat, menținându-se în față. Mai relaxată, ea a continuat în aceeași manieră și a făcut break-ul imediat după.

Pe care nu l-a putut însă consolida imediat. Kerber a câștigat un punct senzațional, care a ridicat tribunele de pe Laver în picioare și a făcut rebreak-ul.

Dar de aici a început nebunia. Deși a avut două mingi de meci la 5-4, Simona nu a putut să închidă, apoi și-a pierdut serviciul. Kerber a avut două mingi de meci la 6-5, salvate pe atac de Simona. Care a făcut rebreak-ul după un alt schimb absolut halucinant! De data asta, ea a avut răspunsurile, calificându-se în a treia finală de Slam a carierei!

Context. Simona Halep și Angelique Kerber au ajuns la ora acestui meci neînvinse, fiecare cu câte 10 victorii consecutive în circuit (plus altele în meciuri neoficiale) și cu câte un titlu la activ. Aproape unanim, Kerber era percepută de majoritatea specialiștilor drept cel mai mare obstacol din calea Simonei și ușor favorită în meciul de azi.

Finala. Meciul din finală va avea implicații imense, putând deveni, peste ani, elocvent pentru felul în care se va vorbi despre carierele celor două. Simona și Caroline sunt ambele în căutarea primului titlu de Grand Slam, după finale pierdute anterior. Sunt jucătoarele numărul 1 și numărul 2 în lume la ora actuală. Iar învingătoarea va pleca nu doar cu titlul de la Melbourne, ci și cu primul loc în lume.

În head-to-head, Wozniacki o conduce cu 4-2 pe Halep, câștigând și ultimele trei meciuri, două dintre ele anul trecut.

Interesant, ambele au salvat mingi de meci în drumul spre finală (Wozniacki cu Fett, Halep cu Davis), ceea ce înseamnă că pentru a doua oară în ultimii trei ani, titlul feminin de la Australian Open va fi cucerit de o jucătoare care a salvat mingi de meci în turneu.

***

Ia-ți albumul Simona de păstrat!

Dedicat momentelor importante din cariera Simonei, albumul foto „Simona de păstrat” este tipărit în condiții grafice de calitate înaltă. Cu peste 140 de pagini cu cele mai bune imagini din cariera Simonei și drumul ei spre locul 1, „Simona de păstrat” este un cadou perfect pentru fanii Simonei și fanii tenisului. Albumul este într-un tiraj limitat, așa că nu întârzia să-ți iei un exemplar de aici. 

2.  Noul set de tricouri 30-0 Onederful

Tricourile care marchează un moment istoric: prima jucătoare din România clasată pe locul 1 în lume! Noutatea colecției este Onederful Tricolor, pe care îl poți lua de aici. 

De asemenea, mai ai disponibile opțiunile Onederful White și Onederful Black.

 

3. Noul tricou 30-0 Tee

Un tricou cu un design fresh, cu care ieși din rând și îți faci cunoscută apartenența, ca fan, la sportul cu cel mai atipic sistem de scor din lume.

Ia-l de aici, pe negru, pe gri sau pe alb.

 

 

Verifică toată oferta din Shop AICI

Am structurat mai bine produsele, le ai acum împărțite pe categorii: Publicații | Tricouri | Bundle

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi