Simona, a doua finală WTA în două săptămâni!

Adrian Țoca | 21 iunie 2013

Simona Halep a învins-o cu 6-3, 6-2 pe Carla Suarez Navarro și va juca pentru al doilea titlu al carierei într-un interval de numai 7 zile. Fantastic!Adversara din finală: Kirsten Flipkens.

Pe zi ce trece, Simona ne obligă pe toți să găsim noi epitete, unele cât mai apropiate de ceea ce joacă ea acum. O nouă victorie, o nouă evoluție fantastică, o nouă calificare în finală. O nouă bucurie făcută nouă, tuturor. Toate, de la NOUA SIMONA.

Românca a trecut de semifinala de la Hertogenbosch la fel de convingător precum o făcuse în precedentele tururi, chit că adversara era una dintre cele doar două jucătoare care au învins-o în ultima lună. Carla Suarez Navarro conducea cu 4-2 la meciuri directe în fața Simonei, cel mai recent în turul 1 la Roland Garros. Halep și-a luat însă revanșa acum, printr-o nouă evoluție de-a dreptul splendidă, la capătul căreia și-a primit premiul: o nouă finală WTA. A doua în tot atâtea săptămâni și a cincea a carierei, după cele de la Fes (în două rânduri), Bruxelles și Nurnberg. De data aceasta, Simona face finală pe iarbă, arătând că poate să-și impună jocul și pe alte suprafețe decât zgura.

Adversara din finală va fi Kirsten Flipkens, din Belgia, locul 20 WTA. Simona conduce cu 2-0 în meciurile directe cu Flipkens, o victorie pe zgură, în semifinalele de la Fes 2011 și una pe hard, în calificările de la Tokyo, 2010.

 

Meciul a început cu întârziere față de programul inițial și s-a jucat pe o vreme mult mai rece decât în zilele precedente, când am avut parte de mult soare. Simona a început în trombă, cu break făcut într-un game în care a recuperat de la 0-40, însă apoi a făcut un pas în spate, jucând ceva mai ezitant și dându-i ibericei șansa să dicteze de pe spatele terenului, astfel că Suarez-Navarros s-a desprins la 3-1. N-a durat mult. Fără să țină cont de scor sau să arate cumva intimidată de o adversară cu care n-avea un scor grozav, Simona a revenit rapid la ce a jucat în ultimele săptămâni. A recuperat break-ul, apoi a început să facă puncte grele cu reverul, găsind unghiuri descurajante. A crescut pe serviciu, a câștigat multe puncte cu serviciul doi în momentele esențiale și a dominat de pe spatele terenului, reușind s-o scoată din zona ei de confort pe Suarez-Navarro, ocazie cu care a pasat-o sau a închis punctul cu winner. Așa s-a format o serie de cinci game-uri câștigate la rând de Halep, serie care i-a adus și setul. 

Simona a continuat în același ritm și în manșa secundă, desprinzându-se rapid la 2-0, câștigând, pe parcurs, și cel mai frumos rally al meciului, unul în care a acoperit punctul fantastic. Dar lupta nu era gata. La Roland Garros, Suarez-Navarro a reușit să recupereze din exact aceeași situație, dezavantaj de set și break, iar Carla a încercat să repete figura acum.

Fără succes însă. Simona și-a păstrat cumpătul, n-a lăsat nicio secundă să-i scape lucrurile de sub control și s-a mobilizat atunci când a mai scăpat greșeli ușoare. A continuat s-o manevreze cu succes pe teren pe iberică, și a lăsat aceeași impresie de superioritate totală, la fel ca în zilele anterioare. Un tenis complet, admirabil de privit, inteligență tactică, ritm susținut, inițiativă, curaj. Și sentimentul că victoria nu-i poate scăpa. Ceea ce s-a și întâmplat. În numai o oră și două minute, Simona a eliminat-o și pe favorita a 3-a a turneului, la fel cum făcuse cu prima favorită, ceva mai înainte.

„Mă simt excelent aici. Fizic sunt bine, sunt încrezătoare. Am fost un pic nervoasă înaintea meciului, dar totul e bine acum”. O declarație similară cu cea de dinainte de finala de la Nurnberg, de săptămâna trecută. Să sperăm că mâine vom avea același deznodământ.

Grație calificării în finală, ea va urca (cel puțin) pe locul 34 în lume, cea mai bună clasare a carierei. Acum două săptămâni era pe locul 58. 

De la Virginia Ruzici n-am mai avut o jucătoare care să câștige două titluri unul după altul, în săptămâni consecutive. Simona, care are 15 victorii din ultimele 17 meciuri disputate, are acum șansa acestei performanțe rarisime.  

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi