Serena Williams, în cursă să devină prima atletă din istorie care depășește granița de 1 miliard de dolari

Treizecizero | 31 august 2022

Serena are o avere cumulată estimată de Sportico la aproximativ 480 de milioane de dolari, fiind singura femeie din primii 40 de sportivi ai lumii în clasamentul all-time al veniturilor obținute de sportivi, în timpul și după încheierea carierei.

US Open este oferit de

Segment publicat inițial în newsletter-ul ATLT.

În ciuda faptului că e nevoită să-și încheie cariera de jucătoare profesionistă, Serena e bine poziționată să devină prima atletă din istoria sportului care depășește bariera de 1 miliard de dolari.

▪️Retragerea iminentă o va priva pe Serena de oportunitatea de a-și etala competitivitatea pe terenul de tenis, însă există un alt domeniu în care ea se va putea testa de acum înainte. Iar eseul recent din Vogue, în care și-a anunțat retragerea, ne spune asta destul de clar.

▪️Serena Williams face parte din valul sportivilor de top moderni, capabili să-și gestioneze nu doar carierele, ci și investițiile variate. Lansată de câțiva ani, Serena Ventures, firma ei de investiții de tip venture capital (cu risc și randament mai ridicat), o poziționează pe americancă în postura de a deveni prima atletă din istorie care trece granița de un miliard de dolari. 

▪️Premiile obținute de Serena pe terenul de tenis se ridică la aproape 95 de milioane de dolari, cifră cu care domină autoritar clasamentul all-time al câștigurilor din premii în tenisul feminin, urmată, cu 42 de milioane, de Venus Williams. Da, e acel clasament în care Simona Halep, a treia, a trecut recent de granița celor 40 de milioane.

▪️În afara terenului, Serena a adunat însă peste 350 de milioane de dolari, sumă atinsă prin parteneriatele de durată cu branduri precum Nike, Wilson, Gatorade, Subway, Audemars Piguet, Lincoln, Gucci sau Beats by Dre. Cumulate, câștigurile on & off-court o fac deja sportiva cu cele mai mari câștiguri din toate timpurile. 

▪️Dar ce-i cu Serena Ventures? Serena investește de mai bine de un deceniu. La început, bani personali; acum, compania gestionează (și) un fond care a ridicat 111 milioane de dolari de la alți investitori, afaceri de familie, bănci, etc. Una dintre primele ei investiții a fost făcută în 2009 în Miami Dolphins, echipă de fotbal american care valora pe atunci un miliard și care valorează acum de 4 ori mai mult. 

▪️Dintr-un total de 67 de investiții, Serena Ventures are la activ 16 unicorni (n.a. startup evaluat la mai mult de 1 miliard) și 6 exit-uri. Printre investițiile ei notabile sunt Masterclass, Tonal, Impossible Foods sau Esusu. Pe lângă asta, sportiva mai este în board-ul de administrație al unor companii precum Sorare (un concept de fantasy sports bazat în blockchain) și SurveyMonkey. 

▪️”Am fost mereu fascinată de tehnologie și de cum ne influențează viețile. Când mi-am cunoscut soțul (n.a. Alexis Ohanian, antreprenor și investitor), asta a fost prima noastră conversație: despre investiții”, spunea Serena.

▪️Americanca se focusează pe diversitatea antreprenorilor, încercând să investească în fondatori care vin din categorii subreprezentate. Asta, spune ea, după ce a aflat de la un eveniment că doar 2 la sută din banii disponibili pe piață pentru investiții ajung la companii fondate de femei. Acum, 78 la sută din portofoliul Serena Ventures sunt companii fondate de femei sau de antreprenori de culoare. 

▪️Serena are o avere cumulată estimată de Sportico la aproximativ 480 de milioane de dolari, fiind singura femeie din primii 40 de sportivi ai lumii în clasamentul all-time al veniturilor (ajustate la inflație) obținute de sportivi, în timpul și după încheierea carierei.

ATLT este un newsletter despre toate sporturile, despre personajele relevante și despre momentele importante din sport.

E despre evenimentele la zi, dar și despre intersecția dintre sport și cultură, business, media, tehnologie și alte domenii care influențează felul în care consumăm sportul acum. E cu comentarii într-un stil relaxat, analize, idei și știri. În fiecare ediție, ATLT te surprinde cu ceva fresh.

Cu până la 4 ediții pe săptămână, ATLT este gratuit! Și te poți abona la el aici.

Articolele 30-0 sunt susținute de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi