Serena Williams a primit ce-și dorea. Pe Stosur

Adrian Țoca | 26 martie 2012

Serena Williams a primit ce-și dorea. Pe Stosur

Nu-i tocmai un secret că Serena Williams nu obișnuiește să lase înfrângerile mari din cariera ei nerăzbunate. Când are șansa unui rematch, Serena se motivează corespunzător, chiar dacă preferă să minimalizeze, în declarații, importanța momentului. Cel mai probabil, așa se va întâmpla și în cazul meciului de astăzi, din turul 4 de la Miami, cu Samantha Stosur, o rejucare a finalei de anul trecut de la US Open, pierdută categoric de Serena în două seturi, 6-2, 6-3. 

De altfel, finala cu pricina a fost una în care Serena a căzut pradă nervilor de tot felul, iar victima ei principală a fost arbitrul de scaun, Eva Asderaki, așa cum vă povesteam aici (video). Miami e, însă, ocazia perfectă pentru fostul lider mondial de a lăsa în urmă acel moment. După ce, în urmă cu câteva zile, a reîntâlnit-o chiar pe Asderaki, Williams va avea acum parte de o nouă revedere de gradul trei. Cu Stosur, Williams a avut adesea mari probleme, câștigând doar 4 dintre cele 7 meciuri directe. Pe lângă finala de la US Open din 2011, cele două mai au în palmares un meci spectaculos, sfertul de finală de la Roland Garros din 2010, când Sam a învins, în trei seturi, 8-6 în decisiv. Alături de Federer – Roddick, e, cu siguranță, meciul zilei la Miami.

Tomic și-a cerut tatăl afară din stadion

Preluând modelul Bartoli, care și-a dat tatăl-antrenor afară de pe stadion în timpul unui meci de la Wimbledon, australianul Bernard Tomic i-a cerut arbitrului de scaun să-l scoată de pe teren pe tatăl său, în timpul meciului de ieri cu David Ferrer. “Știu că e tatăl meu, dar mă deranjează și aș vrea să plece!”, i-a spus Tomic arbitrului Cedric Mourier. Incredibil, Tomic i-a mulțumit apoi arbitrului pentru că a primit un avertisment de coaching. Video-ul:

Garbine Muguruza Blanco și Dimitrov, surprizele zilei

Necunoscută publicului larg, jucătoarea spaniolă Garbine Muguruza Blanco și-a făcut cunoscut numele extrem de simpatic după ce a eliminat-o pe Vera Zvonareva în turul 2. Ieri, ea și-a consolidat performanța cu o nouă victorie importantă la un nume cu rezonanță, Flavia Pennetta, 6-2, 1-6, 7-6. Muguruza are 18 ani și jumătate, e pe locul 208 în lume, și se află la prima ei apariție pe tablou la un turneu WTA. Următoarea ei adversară este Agnieszka Radwanska, numărul 4 în lume, care a ajuns, între timp, la un bilanț de 26-4 în 2012, toate înfrângerile fiind la Azarenka.

Alt tânăr de mare perspectivă, bulgarul Grigor Dimitrov, unul dintre jucătorii despre care se spune că îi poate călca pe urme lui Federer, a obținut prima lui victorie la un jucător de top 10, eliminându-l, în trei seturi, pe Tomas Berdych.

Venus supraviețuiește unui maraton de aproape trei ore

N-a fost tocmai drăguț, dat fiind faptul că meciul a însumat peste 100 de erori neforțate din partea ambelor jucătoare, dar Venus a rezistat în turul 3 cu Aleksandra Wozniak, câștigând, în două ore și 53 de minute, scor 4-6, 6-4, 7-6, revenind din câteva situații-limită, inclusiv de la o minge de meci. Venus a avut nevoie de un wildcard ca să prindă tabloul, ea ocupând locul 134 în acest moment. “De fiecare dată când mi-e greu, mă gândesc la Olimpiadă. E motivația mea cea mai mare”, a spus Venus, care o va întâlni pe Ana Ivanovic în turul următor.

Nadal, doar șase game-uri pierdute în două meciuri

Rafa și-a continuat startul foarte bun la Miami, trecând lejer de Stepanek, 6-2, 6-2. “Două meciuri, două victorii confortabile. Bun început”, a făcut Nadal radiografia. Pe aceeași parte de tablou, doi adversari importanți au părăsit deja turneul. Milos Raonic s-a retras înainte de meciul cu Murray, iar John Isner, finalistul de la Indian Wells și văzut drept un potențial obstacol pentru Nadal, a fost eliminat de germanul Mayer, campionul de la București. Nadal îl va întâlni pe Nishikori în turul 4.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi