Serena – Sharapova, finala fetelor. Cu ochii pe Career Golden Slam

Adrian Țoca | 4 august 2012

Serena – Sharapova, finala fetelor. Cu ochii pe Career Golden Slam

În timp ce toată lumea trăia cu sufletul la gură meciul dintre Del Potro și Federer, Maria Sharapova a rezolvat, fără mari emoții, duelul cu compatrioata sa Maria Kirilenko. A fost 6-2, 6-3 pentru Masha, care revine într-o finală jucată la Wimbledon, confirmându-și sezonul de excepție pe care îl traversează. S-ar putea însă să nu-i folosească la nimic în meciul pentru medalii. Și asta pentru că Serena Williams, adversara Sharapovei, joacă, probabil, cel mai bun tenis al ei dacă nu din întreaga carieră, atunci în mod sigur din ultimii trei ani. 

După ce curățase tot până în finală, Serena a demolat-o din nou pe Victoria Azarenka, 6-1, 6-2, a 33-a victorie din ultimele 34 de meciuri ale Serenei. A fost o bătaie atât de urâtă, încât reputația liderului mondial aproape că are de suferit după aceasta a 9-a înfrângere a carierei la jucătoarea americană. Serena a fost foarte decisă să termine totul cât mai repede, de parcă așteptarea prelungită de dinaintea începerii meciului, așteptare cauzată de maratonul dintre Fed și Delpo, ar fi călcat-o pe nervi. 16 ași, 35 de lovituri direct câștigătoare, doar 5 greșeli neforțate – cifre care spun totul despre umilința încasată de Azarenka.

Dacă va câștiga aurul olimpic, Sharapova va redeveni lider. Interesant e că Serena ar putea-o păstra încă o dată pe Azarenka pe primul loc prin câștigarea unui turneu pe iarba de la Londra. Acum o lună, Williams o învingea pe Radwanska în finala Wimbledon, rezultat care a contribuit la păstrarea primului loc de către Azarenka. Situația s-ar putea repeta acum.

Serena conduce cu 8-2 la meciuri directe cu Sharapova, cea mai recentă victorie venind anul acesta, la Madrid. Una dintre cele două victorii ale Sharapovei a venit exact la Wimbledon însă, în acea finală faimoasă din 2004, câștigată neașteptat de rusoaică.

Pentru ambele jucătoare e prima apariție într-o finală olimpică. Învingătoarea va sărbători și realizarea Career Golden Slam, performanță care echivalează cu câștigarea tuturor celor 4 Slam-uri, precum și a titlului olimpic. 

Interesant e că Serena și Federer, campionii de la Wimbledon, care au ocazia să triumfe pe aceleași terenuri la o lună distanță, ar putea deveni primii jucători care să câștige toate cele 4 Slamuri, precum și titlul Olimpic atât la simplu, cât și la dublu!

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi