Serena, din nou faţă în faţă cu “victima” ei de la US Open

Adrian Țoca | 22 martie 2012

Serena, din nou faţă în faţă cu “victima” ei de la US Open

Tenisul e ironic, uneori. La primul ei meci în America după finala de la US Open de anul trecut, Serena Williams a avut-o ca arbitru tocmai pe Eva Asderaki, cea pe care a “asediat-o” verbal exact la finala de care aminteam mai sus. Anul trecut, la US Open, Serena Williams a fost protagonista unui nou moment în care şi-a lăsat nervii s-o domine în văzul, dar mai ales auzul tuturor. După ce Asderaki a decis s-o penalizeze cu un punct pentru că a strigat “Come On!” înainte ca punctul să se fi terminat, Williams a avut o reacţie furtunoasă, jignind-o repetat pe Asderaki în pauza dintre game-uri.

Fraze precum “Când mă vezi, să treci pe cealaltă parte!” sau “Eşti o persoană urâtă pe dinăuntru, eşti scăpată de sub control! Cine ar face aşa ceva? Nici măcar nu te mai uita la mine!” adresate unei Asderaki absolut şocată, dar care a avut prezenţa de spirit de a nu-i răspunde în niciun fel, au făcut turul Internetului în toamna trecută.

De data aceasta, totul s-a terminat cu bine, iar Serena, care a învins-o în două seturi, la 2 şi la 3, pe chinezoaica Zhang, chiar a avut o discuţie, spun ziariştii care au fost la meci, “constructivă” cu Asderaki, în urma unui challenge.

Până una-alta, cum, după Asderaki, Serena Williams ar putea-o reîntâlni, la Miami, şi pe Sam Stosur, să ne reamintim de momentul de anul trecut din finala US Open şi dialogul care i-a urmat.

Serena vs Asderaki

Mult mai rău a fost în 2009

Dacă tot suntem la capitolul “ieşirile nervoase ale Serenei”, nu putem să nu amintim şi de episodul din 2009, tot la US Open, în semifinala cu Kim Clijsters. Furioasă că a fost penalizată cu greşeală de picior, fapt ce a făcut ca adversara ei să aibă două mingi de meci, Serena ar fi ameninţat-o cu moartea pe femeia-arbitru de linie. Ulterior, Serena a primit o amendă de 87.000 de dolari, urmând ca, preţ de doi ani de zile, să servească o perioadă de “probă”, la o nouă abatere serioasă urmând să rişte interzicerea participării, pe viitor. Curios, dar incidentul din 2011 n-a fost considerat “abatere serioasă”, Serena primind o amendă de 2.000 de dolari.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi