Semifinalele de la Miami, o oportunitate grozavă pentru Sinner, Hurkacz, Bautista și Rublev

Radu Marina | 2 aprilie 2021

Singurul jucător de Top 10 rămas în turneu, Andrey Rublev este, de facto, și cel mai în formă dintre cei calificați în semifinale la Miami. Un titlu aici i-ar premia munca excelentă din ultimul an, perioadă în care a fost unul dintre cei mai constanți jucători din lume.

Rămas cel mai bine clasat jucător la Miami după eliminarea lui Medvedev, și cu perspective bune pentru câștigarea primului său turneu Masters, Stefanos Tsitsipas a fost învins de Hubert Hurkacz, 2-6, 6-3, 6-4, în sferturile de finală.

A fost o revenire spectaculoasă a polonezului: Tsitsipas a condus cu 6-2, 2-0 (și mingi de 3-0) și părea în control complet, în ton cu meciurile precedente dintre cei doi (7-1 în H2H anterior meciului acesta). „Am vrut doar să rămân competitiv”, a spus Hurkacz, o formă diferită de a spune că s-a concentrat pe fiecare punct în parte. Făcând asta, Hubert a întors, treptat, meciul, și și-a trecut în palmares unul dintre cele mai importante rezultate ale carierei sale: prima semifinală Masters, rezultat care îl va duce, de asemenea, de luni, și pe cel mai bun loc ocupat vreodată în clasamentul ATP (undeva în jurul locului 26-27). 

Pentru Tsitsipas, eliminarea aceasta e un alt rezultat care riscă să atârne greu pentru încrederea lui. Oportunitatea de la Miami, mai cu seamă că ieșise din peisaj și Medvedev, e genul de situație de care Tsitsipas trebuie să profite. Însă grecul pare că mai are de lucrat pentru a ști cum să nu-și complice viața în astfel de ocazii.

Polonezul îl va avea ca adversar pe Andrey Rublev, care a trecut, la rându-i, de Sebastian Korda (7-5, 7-6) și s-a calificat în prima lui semifinală la un turneu de categorie ATP 1000. Asta înseamnă și că, afară de Australian Open, Rublev a ajuns în semifinale la toate turneele la care a participat anul acesta: ATP Finals (trofeu), AO (sferturi), Rotterdam (trofeu), Doha (semifinale), Dubai (semifinale) iar acum din nou semifinale la Miami.

Singurul jucător de Top 10 rămas în turneu, Rublev e, de facto, și cel mai în formă dintre cei calificați în semifinale la Miami, iar un titlu aici i-ar premia munca excelentă din ultimul an, perioadă în care a fost unul dintre cei mai constanți jucători din lume. 

Prima semifinală a zilei oferă și ea o oportunitate imensă celor doi oponenți, Roberto Bautista Agut și Jannik Sinner. Cei doi au jucat recent la Dubai, într-un meci încheiat cu victoria tânărului italian, dar după două succese semnificative pentru RBA – cel cu Isner, de la minge de meci, și cel cu Medvedev – ambele grozave pentru încredere, spaniolul nu e de neglijat. Va fi un duel interesant între consistența lui Roberto și loviturile grele ale lui Jannik, și e interesant de văzut cine va fi mai apăsat de miza masivă de pe masă.  

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi