Segărceanu: „Raluca Olaru avea o contractură. Sunt decizii pe care trebuie să le iei repede”. Jaqueline: „Am învățat multe din ziua de azi”

Ramona Toderaș | 8 februarie 2020
Florin Segărceanu:

„Meciul de azi mă bucură pentru echipă, pentru ambele fete care reprezintă viitoarea generație de tenis. Joacă bine dublu, sunt un cuplu sudat. Tocmai din acest motiv am mers pe această variantă. Per total sunt mulțumit. Din păcate, nu s-a întâmplat minunea. Rusoaicele au jucat un meci perfect”

 

 

 

 

 

La conferința de presă care a urmat finalului meciului pierdut de România cu Rusia, marea întrebare era vizavi de cum a gândit Florin Segărceanu schimbarea de la dublu, petrecută înainte de meciul decisiv. Răspunsul a venit din partea căpitanului nejucător al echipei României.

„A fost o decizie de ultimă clipă, forțată, pentru că Raluca Olaru avea o contractură și ne-a spus că nu este pregătită 100% fizic pentru acest meci”, a explicat Segărceanu.

Căpitanul nejucător a continuat, descriind rezultatul final drept unul „mulțumitor”. „Întotdeuna speri la un rezultat bun și să iei cele mai bune decizii, dar uitându-ne la clasamentul rusoaicelor, știam că o sa fie dificil să avem un meci strâns. Am fost foarte aproape de o minune, cred că era o minune sa câștigăm acest meci.

O felicit pe Jaqueline pentru curaj și modul în care a jucat. Pentru mine, finalul acestei întâlniri este unul mulțumitor chiar dacă nu am reușit să câștigăm. Am venit cu 3 jucătoare noi în echipă și cred că este o experiență foarte bună pentru ele. Sunt jucătoare tinere și reprezintă practic viitorul acestei echipe.”

„Să vedem împotriva cui o să jucăm, noi ne dorim și vom face tot posibilul să rămânem în această grupă”, a concluzionat Segărceanu.  

Protagonista zilei, Jaqueline Cristian, a povestit cum a trăit primul ei meci în echipa de Fed Cup.

„M-am simțit foarte bine, am intrat pe teren foarte hotărâtă. M-am bucurat foarte mult de joc și de șansa pe care am avut-o și am crezut în ea până la capăt”. 

Cât despre meciul de dublu, Jaq a dat credit adversarelor: „A fost un meci foarte intens, ne-am bucurat foarte mult să fim acolo. Atmosfera a fost foarte bună și am intrat motivate. Probabil s-a simțit oboseala din partea mea, dar adversarele au jucat foarte bine. A fost o luptă care s-a încheiat bine pentru ele. Ne-am dorit enorm victoria și am dat tot ce am avut, dar nu a fost sa fie ziua noastră.”

Gabriela Ruse a completat: „Și eu m-am simțit bine pe teren, ca întotdeauna alături de Jaqueline. Așa cum am spus după semifinala de la BRD Open, ne-am dorit mult să fim în echipa de Fed Cup și cred că am făcut o treabă bună in condițiile date. Jaqueline a jucat foarte bine, și Ana a fost foarte aproape. Noi suntem unite, ne dorim să jucam din ce în ce mai bine și să fim din nou o echipă.” 

În ce privește răceala ce i-a cauzat probleme în dimineața meciurilor, Ruse a spus: „M-am simțit foarte bine astăzi la dublu, de dimineață însă nu a fost așa. I-am spus lui Jaqueline sa fie pregătită să joace. Mă bucur că am avut ocazia de a juca meciul decisiv, am avut multe șanse, dar nu a fost sa fie. Am fost foarte aproape si îmi pare foarte rău ca n-am reușit să producem surpriza.” 

„Mi-a plăcut foarte mult tot ce s-a întamplat aici, m-am simțit extraordinar de bine și cred că dacă voi fi în echipă pentru următoarea întâlnire cred că o sa mă descurc mult mai bine” – Gabriela Ruse. 

Concluziile după această săptămână le-a tras Florin Segărceanu.

„Meciul de azi mă bucură pentru echipă, pentru ambele fete care reprezintă viitoarea generație de tenis. Joacă bine dublu, sunt un cuplu sudat. Tocmai din acest motiv am mers pe această variantă. Per total sunt mulțumit. Din păcate, nu s-a întâmplat minunea. Rusoaicele au jucat un meci perfect, Blinkova cred că nu a făcut nici o greșeală neforțată. Au fost decizii pe care a trebuit să le luam repede, atât în cazul lui Jaqueline, care a intrat în locul lui Gabi, cât și cu Raluca. La dublu, aveam două variante; Raluca Olaru cu Irina Bara și Jaqueline Cristian cu Gabi Ruse. O altă variantă ar fi fost dificilă, și pentru partea pe care jucau, și felul în care s-au antrenat.

Jaqueline venea foarte încrezătoare după meciul de simplu și și-a dorit să joace foarte mult meciul de dublu. Același lucru a fost și în cazul lui Gabi care a vrut să ducă un meci de dublu, în ciuda micilor problemele de dimineață. Poate se vor spune multe despre decizii necalculate, dar sunt astfel de situații în care jucătorii se accidentează și undeva trebuie sa găsești o formulă.” 

„Încă sunt la stagiul de procesare. Au fost foarte multe emoții, multe trăiri și o experiență total nouă. Ne-am dorit foarte mult să câștigăm la dublu și ne pare rău că am pierdut cu 3-2, dar am învățat foarte multe lucruri din ziua asta. Plec de aici cu multă încredere și sper să revin în echipa de Fed Cup” – Jaqueline Cristian

Foto: Ramona Toderaș | 30-0

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi