Săptămâna neagră a românilor

Adrian Țoca | 26 martie 2012

Săptămâna neagră a românilor

Foto: Neal Trousdale

Turneul de la Miami a fost o înlănțuire de situații nefaste sau de-a dreptul frustrante pentru jucătorii români. Un serial al șanselor ratate, un mini-maraton de lipsă de concentrare și de meciuri scăpate printre degete, din situații în care victoria n-ar fi trebuit ratată. Parcă toate s-au adunat într-o singură săptămână. Rezultatul? Câteva înfrângeri care ar putea să atârne greu, pe termen scurt, în mentalul jucătorilor noștri. Să sperăm că nu va fi cazul.

1. Sorana Cîrstea: 5-0 în decisiv, apoi două mingi de meci. Ce a urmat? Înfrângere în tie-break

Cea care a deschis această serie de ghinioane a fost Sorana Cîrstea. La 1-1 la seturi cu Heather Watson, Sorana s-a desprins repede în decisiv, părând că se îndreaptă spre o victorie logică și clară. Era 5-0 pentru Sori, în momentul în care Watson a început revenirea. Două break-uri la 0 au readus-o la linia de plutire pe britanică, dar românca a avut două mingi de meci la 5-4. Le-a ratat, apoi a pierdut meciul în tie-break.

2. Monica Niculescu: 4-0 în decisiv. Ce a urmat? 6 game-uri pierdute la rând

Caz aproape similar cu cel al Soranei. La 1-1 la seturi cu Aleksandra Wozniack, Monica Niculescu s-a desprins la 4-0 în decisiv, moment din care jocul româncei s-a prăbușit total, ea nereușind să profite de avantajul celor două break-uri și să închidă jocul. Mai mult, ea nu a mai reușit nici măcar un game, pierzând într-o manieră greu de crezut.

3. Simona Halep: 9 mingi de set în setul doi cu Bartoli. Ce a urmat? Meci pierdut în două seturi

După 4-6 în primul set cu Bartoli, set în care s-a făcut un singur break, la 4-5, Simona a luat meciul pe cont propriu, făcând două break-uri în setul secund și desprinzându-se la 5-2. Și-a pierdut însă serviciul atunci când a servit prima dată pentru set, dar în game-ul următor, la 5-3, a avut 6 mingi de set, toate ratate. La 5-4, Simo a mai avut alte trei șanse de a duce meciul în decisiv, și acestea nefructificate. Într-un final, Halep a cedat setul în tie-break.

4. Horia Tecău / Robert Lindstedt, înfrângere surprinzătoare

În cazul celor doi, n-a mai fost vorba de vreo răsturnare de situație, ci doar de un rezultat complet neașteptat. Cei care i-au eliminat, Verdasco și Marrero, nu formează un cuplu atât de redutabil încât victoria lor în două seturi să nu surprindă. Pentru Horia și Robert momentul actual este însă unul destul de delicat, cei doi fiind la al treilea turneu la rând, după Dubai și Indian Wells, în care părăsesc competiția mai devreme decât și-ar fi dorit.

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi