Șampanie pentru Carlitos, care completează o triplă de victorii la jucători de Top 4 și ia titlul la Madrid. Al doilea său Masters!

Treizecizero | 8 mai 2022

Alcaraz devine primul jucător care învinge trei jucători de Top 4 în același turneu de la David Nalbandian încoace (Madrid 2007).

N-a trecut mult pentru ca Alcaraz să aibă deja niște recorduri doar ale lui. La cum a început, poate că și alte recorduri, mai relevante, nu se vor simți prea bine, curând. După ce a devenit cel mai tânăr câștigător din istoria turneului de la Miami, Carlos Alcaraz a devenit și cel mai tânăr câștigător din istoria turneului de la Madrid, după o victorie netă în finala cu Alexander Zverev, un dublu câștigător al acestui turneu, cel mai recent la ediția de anul trecut.

A fost 6-3, 6-1 pentru Alcaraz, care a reușit prima lui victorie din trei întâlniri în fața lui Zverev. Și dacă head-to-head-ul era o idee îngrijorător pentru el, în sensul că îi luase germanului doar 10 game-uri în patru seturi jucate, nimic nu s-a simțit pe teren. Nici acest istoric nefavorabil, nici eventuala cădere – omenească – de după victoriile impresionante cu Rafa Nadal și cu Novak Djokovic. Odată ce Alcaraz a reușit primul break – pentru 4-2 în primul set -, el nu s-a mai uitat în urmă, sprintând către o victorie într-o oră și două minute.

Alcaraz este acum jucătorul cu cele mai multe titluri în acest sezon – patru, pentru cine n-a ținut pasul cu reușitele lui Alcaraz – și cele mai multe meciuri câștigate (28). Pe lângă asta, are și o serie de șapte victorii la rând în fața jucătorilor de Top 10. Și a devenit și cel mai tânăr jucător care i-a învins și pe Nadal, și pe Djokovic. Și, după ce i-a eliminat pe numărul 4 (Rafa) și numărul 1 (Novak), tripleta reușită prin victoria asupra numărului 3 (Zverev) îl face pe Alcaraz primul jucător care învinge trei jucători de Top 4 în același turneu de la David Nalbandian încoace. Întâmplător, argentinianul a reușit performanța tot la Madrid, pe vremea când turneul se juca însă pe hard indoor, în toamnă, el învingându-i într-o serie impresionantă pe Nadal, Djokovic și Federer la ediția din 2007.

În jurul lui Carlos plouă acum cu proiecții și pronosticuri care mai de care mai optimiste. Și e perfect normal să se întâmple așa, la cum merg lucrurile. Dar, până la viitor, Alcaraz este deja o certitudine în prezent.

De luni, spaniolul care abia ce a împlinit chiar în această săptămână 19 ani (și ce cadou frumos și-a făcut!) va urca pe locul 6 în clasament.

Și, dacă Roma poate că e prea devreme și un pic prea mult, subiectul anului va fi ce va reuși Carlos Alcaraz la Roland-Garros. E prea devreme să ne gândim că poate merge până la capăt într-un turneu de Grand Slam? Va fi, probabil, întrebarea turneului la Paris, și punctul principal de atracție într-un circuit masculin pe care deja Carlitos l-a energizat cu apariția sa impresionantă.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi