Sabalenka trece de Pliskova, leagă semifinalele la New York

Treizecizero | 7 septembrie 2022

În schimb, Pliskova pierde într-un sfert la US Open pentru a patra oară la rând.

US Open este oferit de

Mai țineți minte versiunea Arynei Sabalenka, cea care nu reușea să mai execute cum trebuie un serviciu la începutul sezonului, sfârșind prin a face în mod constant câte 20 de duble greșeli pe meci? Dar pe Sabalenka, cea care se uita la un 2-6, 1-5 și două mingi de meci în turul al doilea al acestui US Open, în meciul cu Kaia Kanepi, spaima tuturor capilor de serie?

Aceste lucruri par că s-au întâmplat cu multă vreme în urmă, privind la actuala variantă a Arynei, cea care joacă cu o detașare care o ajută să-și pună în valoare calitățile. Bielorusa s-a calificat în semifinalele US Open după o victorie excelentă în meciul cu Karolina Pliskova, 6-1, 7-6 (4).

Sabalenka e în semifinalele US Open pentru al doilea an la rând, un turneu la care în mod evident se simte în largul ei. O va întâlni în această fază pe învingătoarea dintre Iga Swiatek și Jessica Pegula, în vreme ce a doua semifinală e deja stabilită: Caroline Garcia vs Ons Jabeur.

Sabalenka a fost dominantă în primul set, în care n-a oferit nicio șansă de break adversarei, și foarte bună în momentele importante din setul al doilea, în care n-a fost în niciun moment în pericol, a condus mereu și, din nou, n-a avut vreo minge de break de înfruntat.

„M-am așteptat la un meci de nivel înalt, m-am așteptat la raliuri lungi, la un meci dificil și am încercat să stau în meci pe cât de mult pot și să o fac să muncească pentru orice. Ea a jucat bine, dar cumva, am putut să gestionez acest nivel și am câștigat”, a spus Sabalenka, care s-a revanșat în fața Pliskovei, care o învingea în semifinalele Wimbledon de anul trecut.

Sabalenka e prima jucătoare după Serena Williams (2019-2020) care se califică în semifinale succesive la New York, un element de constanță în niște ani în care turneul american propune mereu nume noi în fazele finale.

Cu o finală, Aryna s-ar întoarce în Top 5. Dincolo, Pliskova n-a mai găsit inspirație azi, poate și pentru că a dat atât de mult în meciul din turul anterior, câștigat cu Azarenka după trei ore de luptă. Cehoaica pierde într-un sfert la US Open pentru a patra oară la rând, dar se va întoarce în primele 20 ale lumii la următorul update al clasamentului.

Articolele 30-0 sunt susținute de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi