S-a anunțat programul primei zile la Turneul Campioanelor: Simona debutează cu Bouchard

Treizecizero | 19 octombrie 2014

Programul etapei a doua se decide în funcție de rezultatele din prima, urmând ca învingătoarele și învinsele să se întâlnească între ele.

Oficialii WTA au anunțat, în urmă cu câteva minute, care este programul primei etape a Turneului Campioanelor. Astfel, Grupa Roșie e cea care dă luni startul turneului, iar Simona Halep va juca în primul meci din Singapore cu Eugenie Bouchard.

Turneul va fi lansat oficial cu o Festivitate de Inaugurare, de la ora 19:00 ora locală (14:00, ora României), la care Na Li este invitata principală. Apoi, nu înainte de 14:30 ora României se va disputa primul meci al turneului, Serena Williams – Ana Ivanovic. Imediat după încheierea acestui meci se joacă Simona Halep – Eugenie Bouchard, aproximativ în jurul orei 16:30, ora României. 

Marți se joacă meciurile din prima etapă a Grupei Albe. Nu înainte de 14:30, ora României, Maria Sharapova o întâlnește pe Caroline Wozniacki, iar imediat după acest joc se dispută Petra Kvitova vs Agnieszka Radwanska.

Reamintim că programul etapei a doua se va decide în funcție de rezultatele din prima rundă, urmând ca învingătoarele și învinsele să se întâlnească între ele. Se face astfel pentru a evita situațiile ca un meci din runda a treia să nu mai aibă niciun fel de miză. 

Simona Halep și Eugenie Bouchard s-au mai întâlnit de două ori în decursul acestui sezon: Simona s-a impus la Indian Wells, în optimi, 6-2, 1-6, 6-4, iar Bouchard a câștigat în semifinale la Wimbledon, 7-6 (5), 6-2.

Programul celor două zile mai cuprinde și alte evenimente care precedă meciurile celor două grupe: luni sunt programate finalele de la Future Stars U14 și U16, plus un meci de la Legende, între Marion Bartoli/Martina Navratilova vs Tracy Austin/Iva Majoli. Marți e programată finala de la Rising Stars. 

Ce au spus jucătoarele la All Access Hour

Caroline Wozniacki 

„Cred că în tenis, în sport în general, lucrurile merg când în sus, când în jos. Prima parte a anului, de exemplu, am fost „în vacanță”, așa că în partea a doua m-am concentrat și dedicat complet. M-am antrenat foarte mult, am fost ferită de accidentări și rezultatele au venit. E întotdeauna o plăcere să fii pe teren atunci când te simți bine și joci bine. Totul devine mult mai plăcut. Întotdeauna treci prin perioade bune și perioade proaste. Eu am crezut întotdeauna în mine, pentru că știu că, dacă acum sunt într-o perioadă mai proastă, lucrurile se vor schimba, vor lua o turnură mai bună. Trebuie să apreciezi din plin momentele când joci bine și să accepți lupta în cele mai puțin bune”.

Agnieszka Radwanska 

„Mi-aș fi dorit ca rezultatele mele de la Slamuri să fi fost un pic mai bune anul acesta, în special cel de la Wimbledon, pe suprafața mea favorită. Mi-aș dori să le îmbunătățesc anul următor, dar sunt aici, ceea ce înseamnă că am avut un an bun. Faptul că mă calific la Turneul Campioanelor aproape an de an înseamnă mult pentru mine. N-am multă presiune și nici puncte de apărat, așa că îmi doresc foarte mult un rezultat bun aici, m-am pregătit mult pentru asta”.

Eugenie Bouchard

„Mi-am câștigat dreptul să fiu aici prin sezonul pe care l-am avut, dar nu vreau să mă rezum doar la a participa. Întotdeauna am avut multă încredere în mine. Sunt un pic perfecționistă, încerc să fac totul cât e posibil de bine. În termeni de experiență, cred că am acumulat multă în această săptămână. Sigur că poate în fața multora dintre jucătoarele prezente aici plec cu șansa a doua din acest punct de vedere, sau poate cu mai puține așteptări puse în mine, dar voi da tot ce am și vom vedea ce se întâmplă”.

Ana Ivanovic

„2009 (anul ultimei calificări) sună din altă viață. Ți se întâmplă atât de multe lucruri, pe teren și în afara lui, încât îți schimbi perspectivele. M-am maturizat mult de atunci, sunt mai confortabilă cu mine, simt că sunt o persoană diferită față de varianta din 2008, 2009. Am trecut prin multe experiențe, bune și rele și am învățat multe despre mine. Sunt mai relaxată și mă bucur mai mult de ce mi se întâmplă acum. M-am simțit foarte bizar când m-am văzut pe locul 1, după ce am câștigat Roland Garros. Mi-a luat mult timp să accept și să mă obișnuiesc cu situația. Da, simt că a trecut foarte mult timp de atunci. „

Petra Kvitova

„Sunt foarte bucuroasă că apucăm să jucăm indoor. Mie mi-a fost dor de o șansă ca asta. Totul arată foarte bine aici, terenul e foarte frumos, abia aștept primele meciuri. Nu tot timpul avem șansa de a juca împotriva celorlalte jucătoare de top. Am jucat doar cu Bouchard în finala de la Wimbledon și cu Maria în cea de la Beijing, ceea ce e cam ciudat, dar așa se întâmplă uneori. Aici suntem primele opt, joci cu cineva foarte bun încă din primul meci.

Comparativ cu Wimbledon 2011, mă simt mult mai în largul meu, pentru că știam ce va urma și cum să reacționez, cum să fac față diverselor situații. Mult mai relaxată.

Pentru mine, locul 1 nu e atât de important. Va veni, sper, și timpul acela. Nu e un obiectiv acum. Cum am mai spus de multe ori, mă concentrez pe meciuri, pe turnee, nu pe locul din clasament. Dar dacă șansa va veni, voi lupta din toate puterile pentru asta.”

Maria Sharapova

„Învăț lucruri noi pe fiecare zi. Da, știu și simt că sunt în circuit de foarte mulți ani, dar mi se întâmplă în continuare o mulțime de lucruri noi și de surprize, ceea ce păstrează viața în circuit interesantă. Iubesc în continuare ceea ce fac.

Am decis să rămân în Asia între Beijing și Singapore. Am simțit că e lucrul cel mai bun pe care-l puteam face, deși mi-era dor de casă, dar a fost bine să ies din rutina mea obișnuită. 

Cred că anul meu a fost cel care a fost. Clasamentul arată mereu cum stau lucrurile, iar dacă acum sunt pe locul doi, înseamnă că acesta este locul. Dar în realitate nu contează atât de mult. Pentru mine a fost mai important să câștig un alt Slam anul acesta și alte câteva titluri. Sper să închei anul într-o notă pozitivă aici. Întotdeauna am apreciat Slamurile mai mult, pentru că depind de tine, trebuie chiar să câștigi niște puncte și niște meciuri ca să ajungi la ele. Dacă ar fi o realizare extraordinară să revin pe locul 1? Cu siguranță. N-am mai fost niciodată prima la finalul unui sezon. Dacă joc bine, șansele mele vor veni”.

Serena Williams

„Diferența între campioni și jucătorii foarte talentați? O întrebare foarte bună. De regulă, jucătorii cei mai talentați nu sunt și cei mai buni. Cred că a fi campion înseamnă să muncești cel mai mult dintre toți, pentru că poate unele lucruri nu-ți vin atât de ușor precum celor talentați și trebuie să muncești mai mult pentru ele.

Nu mă simt sub presiune aici. Scenariile care implică locul 1 adaugă mai mult interes întregii competiții, dar nu las asta să mă streseze suplimentar. Am fost suficient de stresată de posibilitatea de a nu putea juca aici, dar sunt aici și mă simt mult mai bine decât în China. E tot mai bine de la o zi la alta. ” 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi