Rutină? Nu, o calificare în săptămâna a doua nu e rutină. Simona: “Indiferent de clasament, e mereu ceva frumos”

Adrian Țoca | 2 iunie 2018

Simona i-a întors complimentele Andreei Petkovic, spunând că îi pare rău pentru accidentarea suferită. “Am văzut când a pățit, dar am încercat să mă mențin concentrată, să nu mă gândesc la ea. E mereu greu când ți se taie ritmul un pic, iar pauza a fost de cinci, șase minute. Am încercat să joc ce-am […]

Roland Garros este oferit de

Simona i-a întors complimentele Andreei Petkovic, spunând că îi pare rău pentru accidentarea suferită. “Am văzut când a pățit, dar am încercat să mă mențin concentrată, să nu mă gândesc la ea. E mereu greu când ți se taie ritmul un pic, iar pauza a fost de cinci, șase minute. Am încercat să joc ce-am jucat și în primul set și a fost ceva mai bine la final. Sunt mulțumită cu evoluția mea și îmi pare rău pentru ea că s-a accidentat”.

Întrebată cum se simte când știe că le face pe toate oponentele ei să dea ce au mai bun ca să o poată învinge, Simona a zâmbit: “Da, mereu se întâmplă la fel. Nu știu ce fac eu, dar cred că sunt motivate când sunt pe teren cu mine. Mi s-a întâmplat la fel în urmă cu ani, când jucam cu locul 1 în lume. Nu simți presiune și nu ai nimic de pierdut, așa că ieși pe teren și dai tot ce ai. Dar e bine și pentru mine că adversarele sunt la cel mai înalt nivel, pentru că mă ajută să rămân motivată, concentrată și să nu ies relaxată pe teren”.

Un lucru care se poate pierde ușor printre rânduri. Fiecare dintre noi reacționează diferit în mulțimi; unora le e greu, alții se simt ca peștele în apă. Simona, fire care-și prețuiește spațiul ei personal, s-a simțit un pic înghesuită pe terenul 18. A admis, discret, că e cam consumată în momentul acela, al conferinței de presă. Nu de meci, cât de agitația din preajma ei: “sunt doar un pic obosită acum, cu tot ce-a fost acolo, cu atmosfera. Încă nu am reușit să mă relaxez”. Asta pentru că designul terenului, cu tribunele foarte aproape de jucători, i-a dat această senzație de lipsă de spațiu.

“Azi a fost un pic diferit, pentru că terenul e destul de mic și am simțit că toți oamenii sunt pe teren cu mine“, a spus ea în engleză, repetând mai apoi în română aceeași idee. De aceea, spune ea, și-a pus prosopul în cap la un moment dat. “Aveam nevoie să stau un pic, să nu mai aud zgomotul. Nu neapărat că mă deranja, dar aveam nevoie să pot să mă concentrez“. E tot ce-a avut Simona de spus despre Terenul 18, explicând că n-a avut nicio problemă cu programarea. “Sunt aici să joc oriunde o fi, nu am probleme. Sigur că a fost diferit, dar nu-s scuze. Încerc să mă găsesc pe teren. M-am antrenat acolo săptămâna trecută, deci totul e bine“.

Tot din același motiv spune ea că a început meciul din urmă. “Venind de pe Chatrier e un pic dificil să te acomodezi, dar după câteva game-uri cred că am jucat bine. Ea a fost la un nivel foarte înalt de tenis și a fost dificil să jucăm fiecare punct la așa intensitate, să alerg după fiecare minge. Cred că m-am descurcat destul de bine la finalul primului set și m-am simțit mai încrezătoare apoi și am simțit că pot domina meciul“.

Dar, deși poate să pară ca o performanță de rutină la nivelul la care a ajuns, Simona spune că nu uită să prețuiască trecerea în a doua săptămână de Slam. “Mă bucur, cu siguranță, sunt doar un pic obosită acum, cu tot ce-a fost acolo, cu atmosfera. Încă nu am reușit să mă relaxez, dar mă voi bucura cu siguranță. E un rezultat bun și să fiu în a doua săptămână de Grand Slam este mereu, indiferent de clasament, indiferent de moment, ceva frumos. Așa că o să mă bucur“.

“Ce e mai important e că de la zi la zi sunt mai bine și simt acest lucru. Sper să fiu la fel de motivată, de concentrată, de aptă să pot să câștig turul patru, și după aceea vom vedea. Cred că sunt la un nivel bun, simt bine jocul“, a încheiat Simona, care se așteaptă la un meci diferit cu Mertens, comparativ cu cel de la Madrid:

„E o jucătoare solidă, chiar dacă a fost scorul destul de ușor la Madrid, mă aștept să fie un alt meci.”

https://twitter.com/treizecizero/status/1002981452403953664

Citește și – Andrea Petkovic, despre Simona: „Ce joacă ea este tenis clasic. Alergi, alergi, alergi și speri și te rogi la Dumnezeu pentru viața ta, dar la final tot pierzi punctul”

 

***

Albumul foto „Simona de păstrat” – cele mai bune momente din cariera liderului mondial – este disponibil în ediția a doua, într-un număr limitat! ULTIMA PARTE A STOCULUI

Primul tiraj s-a epuizat, așa că am pregătit un al doilea tipar, care vine cu câteva bonusuri:

– conținut nou;
– 16 pagini în plus. Sunt 160 în total acum;
– o copertă modificată, cu imaginea care a făcut înconjurul lumii după victoria cu Kerber de la Melbourne;
– imagini de la Australian Open, cu ipostazele care definesc traseul eroic al Simonei la Melbourne: accidentarea din turul 1, meciul epic cu Lauren Davis, drama cu Kerber sau finala ireală cu Wozniacki.
– cu toate astea, prețul nu se modifică: rămâne același ca la prima ediție!

Albumul este disponibil ÎN STOC, asta înseamnă că ajunge la voi foarte repede după plasarea comenzii. Ia-ți unul de AICI.

*

În Shop ai reduceri de primăvară, de până la 40 la sută! Primește primăvara cu reducerile din Shop-ul 30-0: până la 40 la sută reducere la produsele selectate! Fără voucher, fără condiții secrete; ce vezi e ce primești. Sunt ultimele reduceri aplicate în magazinul 30-0 pentru o perioadă însemnată; verifică-le și profită de ele acum, aici!

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi