Round-up, ziua a 6-a: Exod francez în turul trei

tenis | 21 ianuarie 2012

Round-up, ziua a 6-a: Exod francez în turul trei

Sâmbătă a fost o zi neagră pentru tenisul din Hexagon, după ce doar doi dintre cei șapte francezi aflați în acțiune au reușit să se califice în optimi. Primul care și-a jucat șansa a fost capul de serie numărul 6, Jo-Wilfried Tsonga. Acesta a continuat forma foarte bună de la finele sezonului trecut, dispunând clar de portughezul Frederico Gil, într-un meci disproporţionat valoric. El a cedat doar șase game-uri într-o victorie ușoară, 6-2,6-2,6-2. Tsonga își consolidează candidatura pentru titlu, el fiind neînvins până acum in 2012.

Speranțele francezilor au început să se năruie rapid însă, liderul mondial și campionul en-titre Novak Djokovic spulberându-l pe Nicolas Mahut. Mahut n-a avut nicio șansă, fiind dominat de la cap la coadă într-un meci pe care cu siguranță va vrea să-l uite cât mai repede. El a “reușit” să-și adjudece doar două game-uri, pierzând 6-0,6-1,6-1. O soartă similară a avut și Michael Llodra. După un debut de partidă oarecum strâns, Murray și-a instaurat dominația, impunându-se categoric 6-4,6-2,6-0. Se pare că parteneriatul cu legendarul Ivan Lendl îi priește britanicului care, la fel ca Tsonga, s-a arătat invincibil în acest an.

A venit rândul talentatului Richard Gasquet să-și încerce norocul. Pornind cu avantajul celor două succese anterioare, Gasquet a început încrezător întâlnirea cu favoritul numărul 9, sârbul Janko Tipsarevic, instaurându-se repede la cârma partidei. Practicând un joc precis, variat si extrem de eficient, francezul a reușit să-și mențină supremația, impunându-se în trei seturi, 6-3,6-3,6-1. Franța își lua astfel revanșa contra Serbiei.

Într-un alt meci pe de tabloul masculin, Julien Benneteau nu a reușit să continue parcusul bun de până acum, pierzând în patru seturi extrem de intense în fața senzației japoneze, Kei Nishikori, scor 4-6,7-6,7-6,6-3. Asiaticul devine astfel primul jucător japonez care se califică în turul 4 după mai bine de 40 de ani.

Marea surpriză a zilei a venit de unde ne-am fi așteptat mai puțin, Monfils, unul dintre reprezentanții de bază ai Franței, pierzând un epic în fața cvasinecunoscutului kazah Mikhail Kukushkin. Deși a cedat primele două acte, francezul a revenit rapid, egalând la seturi și conducând cu 2-0 în decisiv. Kukushkin, aflat în fața celui mai important rezultat al carierei, a reușit să recupereze break-ul, mutând presiunea pe Monfils. Servind la 4-5, francezul și-a evidențiat încă o dată psihicul slab. Deși a condus cu 30-0 în acel game, două duble greșeli, dintre care una la minge de meci, i-au fost fatale. Ca de fiecare dată în momentele importante ale carierei sale, inconsistența a fost din nou principalul adversar al lui Gael.

La pământ. Monfils şi-a dezamăgit încă o dată susţinătorii – foto: australianopen.com

Nici pe tabloul feminin francezii nu au avut mai mult noroc. Singura lor jucătoare rămasă în competiție, favorita numărul 9 Marion Bartoli, a dezamăgit și ea, fiind surclasată, 6-3,6-3 de chinezoaica Jie Zheng. Marion era așteptată să acceadă fară probleme în sferturile de finală, dar Zheng, o jucătoare care nu e la prima ocazie când se descurcă foarte bine pe tărâm asiatic, a confirmat încă o dată că planul de acasă nu se potrivește cu cel din târg, nelăsându-i nicio șansă mai bine cotatei sale adversarei.

Cel doi francezi calificați in optimi vor reveni pe teren duminică noapte, când Tsonga se va duela cu japonezul Nishikori, iar Gasquet cu spaniolul David Ferrer.

S-au mai calificat în optimi, pe parcursul zilei a 6-a, spaniolul Ferrer şi australianul Hewitt, respectiv, în întrecerea fetelor, Sara Errani, care a eliminat-o pe Sorana Cîrstea, Petra Kvitova, Maria Sharapova, Ekaterina Makarova, Ana Ivanovic, Sabine Lisicki şi Serena Williams.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi