Round-up, ziua a 5-a: Lopez l-a eliminat pe Isner într-un alt maraton de cinci seturi

Adrian Țoca | 20 ianuarie 2012

Round-up, ziua a 5-a: Lopez l-a eliminat pe Isner într-un alt maraton de cinci seturi

ISNER N-A MAI PUTUT. John Isner devine un personaj tot mai apreciat în circuit, iar una dintre calităţile pe care nu i-ai fi bănuit-o este anduranţa. Big John rezistă fantastic de bine partidelor cu o încărcătură aparte, atât mental, cât mai ales fizic, ceea ce e surprinzător la fizicul său.

Şi la această ediţie a Australian Open, Isner, care îşi câştigă tot mai mulţi fani şi respect după evoluţiile sale din ce în ce mai bine, a dovedit din plin ce poate, fiind protagonistul a două partide dramatice. A fost, mai întâi, meciul de poveste cu David Nalbandian, care rămâne, momentan, cel mai frumos al turneului. Cumva însă, efectele acelui joc s-au simţit în picioarele lui Isner într-un nou set decisiv, pentru că americanul a ajuns iar în cinci seturi în turul următor, cel jucat cu Feliciano Lopez.

Cei doi jucători şi-au împărţit primele patru seturi. Ibericul l-a luat pe primul, 6-3, Isner a revenit  în tie-break-ul celui de-al doilea, 7-6. Din nou set Lopez, la 4 şi din nou Isner într-un tie-break, la 0. Cum spuneam însă, în decisiv pe Isner l-au lăsat puterile, cedând fără să mai opună prea multă rezistenţă, 6-1.

RĂBDAREA LUI FEDERER. Nu ajungi la 998 de meciuri în carieră şi la atâtea performanţe senzaţionale dacă nu ştii să-ţi aştepţi şansele, situaţiile potrivite. Iar când joci cu un big-server precum Ivo Karlovic, faimos pentru că, atunci când îşi intră în mână, nu-ţi dă aproape nicio şansă de a face break, tot ce ai nevoie este să ai răbdare. Şi Federer a avut, a aşteptat cu grijă momentul când trebuie să forţeze, a avut şi noroc în primul  set, când Ivo a avut minge de set pe propriul serviciu, dar a sfârşit prin a fi lobat, şi, una peste alta, Federer a câştigat iar în trei seturi, 7-6, 7-5, 6-3, pentru ceea ce este cea de-a 22-a victorie a sa consecutivă. Elveţianul n-a mai pierdut de la acea faimoasă partidă cu Novak Djokovic, de la US Open 2011, a cărei poveste o regăsiţi în topul celor mai bune meciuri din 2011.

DEL POTRO, ÎN GRAFIC. Nu s-a vorbit prea mult despre argentinian la această ediţie, dar Juan Martin îşi vede liniştit de joc şi a mai bifat o victorie confortabilă, 6-2, 6-3, 6-0 cu Y.H. Lu, din Taipei. Del Potro a avut parte exact de genul de meciuri care îi permit să-şi intre în mână înaintea marilor meciuri din săptămâna a doua a turneului. S-au mai calificat în optimi Rafa Nadal (3-0 la seturi cu Lacko), Berdych (3-0 cu Anderson), Kohlschreiber (3-0 cu Falla), Almagro (3-0 cu Wawrinka).

AZARENKA A PIERDUT 6 GAME-URI. E o ştire, câtă vreme bielorusa nu cedase, până în turul trei, decât 2 game-uri. A pierdut de trei ori pe atât în meciul cu o altă neînvinsă din 2012, Mona Barthel, dar asta nu a împiedicat-o să câştige, 6-2, 6-4. Alte jucătoare care s-au calificat în optimi sunt Benesova, Goerges, A.Radwanska, Jankovic, Clijsters şi Na Li.

 

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi