Round-Up ziua 1: Federer, victoria cu numărul 60 la Australian Open; Nadal, emoții cu genunchiul

Adrian Țoca | 16 ianuarie 2012

Round-Up ziua 1: Federer, victoria cu numărul 60 la Australian Open; Nadal, emoții cu genunchiul

Pentru 10 game-uri, necunoscutul rus Alexander Kudryavtsev a părut capabil să-i facă față lui Roger Federer, jucătorul cu cele mai multe titluri de Grand Slam în cont. Apoi, la 5-5 în primul set, elvețianul a accelerat brusc, câștigând 14 din următoarele 18 game-uri, și, odată cu ele, și meciul. A fost a 60-a partidă câștigată de Roger la AO, competiție în care a pierdut de doar 8 ori și a câștigat 4 trofee.

Pentru elvețian, care își continuă astfel și seria victoriilor începută anul trecut (retragerea înaintea meciului cu Tsonga nu afectează acel record), serie ajunsă acum la 21 de meciuri, a lovit 43 de lovituri direct câștigătoare și a explicat, după meci, că a încercat să-și forțeze cât mai mult spatele, ca să vadă cum rezistă în momentele-cheie. “M-am simțit bine, o să văd cum mă simt și mâine, dar cred că voi fi ok pe parcursul turneului”, a declarat Roger.

Foto: Tenis Australia

Nadal, în schimb, a trecut prin emoții serioase. Nu provocate de adversarul lui, americanul Alex Kuznetov, pe care l-a învins cu 6-4, 6-1, 6-1, ci din cauza genunchiului. Spaniolul a povestit că, în preziua debutului la AO, a simțit cum i-a trosnit genunchiul drept, din senin, în timp ce stătea într-un scaun. “M-am ridicat și am simțit o durere puternică”, spune Nadal. Din fericire, totul s-a rezumat la o simplă spaimă, examenul MRI făcut imediat neevidențiind nimic.

“Am început meciul cu frică, foarte nervos. După 10 game-uri mi-am intrat în normal”, a completat spaniolul, care a terminat meciul cu 42 de lovituri direct câștigătore, față de cele numai 16 ale adversarului său.

Nu la fel de ușor au mers lucrurile pentru Juan Martin Del Potro, care a supraviețuit unui alt gen de sperietură. Argentinianul nu a avut nicio șansă în primul set cu francezul Mannarino, pierdut cu 2-6, și, deși le-a câștigat pe următoarele trei, la 1, 5 și 4, a întâmpinat o rezistență puternică din partea adversarului său. Emoții a avut și Almagro, alt favorit, care a reușit însă, într-un final, să-și ia revanșa față de polonezul Lukas Kubot. La ultima lor întâlnire, la Roland Garros, anul trecut, Kubot a reușit o revenire spectaculoasă, de la 0-2 la seturi. Nicolas a câștigat de data aceasta, nu ușor, scor 1-6, 7-5, 6-3, 7-5.

Rusul Nikolai Davydenko, fost număr 3 mondial, n-a fost la fel de norocos, el pierzând la italianul Cipolla, în ceea ce a fost, la momentul respectiv, primul meci de cinci seturi al acestei ediții: 6-4, 4-6, 3-6, 6-2, 6-1.

Azarenka a început ca din pușcă

Turneul fetelor a adus și cea mai grăbită jucătoare. Recenta câștigătoare de la Sydney, Victoria Azarenka a cedat un singur game britanicei Heather Watson, pe care a învins-o cu un categoric 6-1, 6-0. În general, primul tur al fetelor a înregistrat rezultate în sfera normalului. Campioana la zi, Kim Clijsters, a avut de tras doar în primul set cu portugheza Maria Joao Koehler, 7-5, 6-1, daneza Wozniacki pare să fi depășit problemele la încheietură, sau cel puțin asta spune victoria cu Rodionova, 6-2, 6-1, iar Na Li n-a avut milă de rusoaica Pervak, 6-3, 6-1.

Cel mai frumos meci al zilei le-a opus pe poloneza A.Radwanska și pe Mattek-Sands, din SUA. Mattek a condus cu 5-2 în primul set, dar Agnieszka a revenit, împingând meciul în tiebreak. Un amestec de mingi scurte, dueluri la fel, lovituri direct câștigătoare neașteptate și greșeli de arbitraj au garantat spectacolul într-un tie-break care va rămâne printre cele mai spectaculoase ale acestei ediții. L-a câștigat Mattek, 12-10, însă ea n-a putut ține ritmul și mai departe, cedând la 4 și la 2 următoarele 2 seturi.

 

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi