România își știe echipa pentru meciul cu Ungaria din Billie Jean King Cup

Andreea Giuclea | 15 octombrie 2022

„În matchupul direct, clar obiectivul sau planul meciului e să facem punctul la jucătoarea doi, care va juca dintre ele.”

Horia Tecău, căpitanul echipei României de Billie Jean King Cup, a decis echipa cu care România va înfrunta Ungaria în meciul programat la Oradea, în 11-12 noiembrie.

Formula pregătită pentru acest eveniment le include pe Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, Gabriela-Elena Ruse, Monica Niculescu și Anca-Alexia Todoni. Alături de Horia, formula tehnică o include și pe Alina Tecșor-Cercel.

Meciul contează ca baraj pentru menținerea în elita BJK Cup, învinsa urmând să retrogradeze în Grupa 1, în vreme ce învingătoarea va juca baraj anul viitor pentru calificarea la turneul final al BJK Cup, ediția 2023.

Horia Tecău, căpitanul României, a vorbit cu 30-0 despre meciul cu Ungaria și despre strategia pe care echipa o va urmări.

„Va fi o întâlnire echilibrată. În momentul ăsta, din cum le-am văzut pe jucătoarele din Ungaria, Ana Bondar e starul echipei și jucătoarea puternică, cu joc agresiv, căreia îi place să facă multe puncte, să pună presiune. Dalma Gálfi e o jucătoare mai solidă, nu are arme anume, dar face totul binișor.

În matchupul direct, clar obiectivul sau planul meciului e să facem punctul la jucătoarea doi, care va juca dintre ele. Și am încredere că oricare dintre cele trei jucătoare românce pot câștiga și cu Bondar, din cum le-am văzut săptămâna asta. E un meci în care am încredere că suntem într-o poziție bună să-l câștigăm. Jucăm și acasă, îl vom pregăti cât de bine putem.”

România se va baza pe trei jucătoare care au arătat, în ultimii doi ani, că pot obține victorii în meciuri mari. Ana Bogdan are o jumătate a doua de sezon excelentă, Gabriela Ruse e în revenire, la fel ca și Jaqueline Cristian.

Despre surpriza acestei echipe, Anca Todoni, Horia a spus:

„Anca este o tânără care era cea mai bine clasată în ITF până să se accidenteze, o jucătoare care a crescut mult. Au mai intervenit accidentări, de aia poate e un pic în urmă cu clasamentul, dar nivelul ei și felul ei de-a fi, personalitatea ei, e foarte profesionistă și atentă la detalii, la încălzire, recuperare, notează, e ambițioasă. Are multe calități de apreciat.”

Meciul România – Ungaria se va juca în noua Sală Polivalentă din Oradea. Cu o capacitate de peste 5.000 de locuri, sala a fost inaugurată anul acesta, cu ocazia meciului All-Star din campionatul intern de baschet, și este gazda echipei de baschet CSM Oradea.

Un interviu extins cu Horia Tecău urmează pe site.

Fotografii: Transylvania Open

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi