România conduce Serbia cu 2-0 după prima zi, Gabriela Ruse și Jaqueline Cristian aduc primele puncte

Radu Marina | 10 noiembrie 2023

România mai are nevoie de un punct, sâmbătă, pentru a-și asigura locul la barajul pentru Grupa Mondială.

Echipa României de BJK Cup conduce Serbia cu 2-0, după prima zi, în întâlnirea care are loc la Kraljevo și care contează pentru calificarea la barajul pentru Grupa Mondială. Gabriela Ruse și Jaqueline Cristian au adus astăzi primele puncte pentru România, după ce Gabi a trecut în două seturi de Mia Ristic, iar Jaqueline a depășit-o, tot în două seturi, pe cea mai bună jucătoare a gazdelor, Aleksandra Krunic.

Începutul echipei României este perfect: două victorii, fără a pierde set, după două evoluții în care atât Gabriela, cât și Jaqueline și-au arătat, până la urmă, valoarea în fața a două jucătoare cu care plecau favorite. Adversarele au fost fie foarte puțin experimentate, cum e cazul lui Ristic, jucătoare de 17 ani, fie într-un proces de revenire și nu în cel mai bun sezon al carierei, cum e cazul lui Krunic.

În primul meci al zilei, Gabriela a învins-o pe Ristic într-un meci aparent echilibrat, dar desfășurat sub impresia că Gabriela are, per total, prea multe răspunsuri și idei pentru Ristic, care a făcut un meci bun și e de urmărit de aici încolo. Ristic a condus în ambele seturi, a început cu break, dar Ruse a găsit întotdeauna răspunsurile potrivite: Gabi a intrat mai greu în meci, nu i-a fost ușor să își adapteze loviturile suprafeței și a avut momente de joc fluctuante. Când a contat însă, când meciul s-a împărțit, românca a fost acolo, a accelerat și nu s-a mai uitat în urmă. În primul set a fost condusă cu 4-3 și a pierdut un avantaj de un break, dar în tiebreak a fost impecabilă. În setul doi a fost condusă cu 2-0, dar a mai pierdut până la finalul meciului doar un singur game.

Victoria Gabrielei, care câștigă primul ei meci pentru România după o pauză de aproape doi ani, a fost urmată de cea a lui Jaqueline, care s-a asigurat că echipa noastră intră în noapte cu un avantaj solid. Jaq a învins-o într-un meci echilibrat și dificil pe Krunic, cea care nu are multe meciuri în picioare și e într-un proces de revenire, dar care e foarte periculoasă oriunde, oricând și pe orice suprafață – drept dovadă și evoluția primului set.

Timp de un set, Krunic a stat aproape de Cristian și a fost chiar în față, reușind un break în game-ul șase. De acolo, Jaqueline s-a redresat treptat, a egalat și a preluat conducerea, atât ca scor, cât și ca joc: Jaq și-a impus loviturile, a rămas agresivă și a fost foarte atentă în momentele importante. Mai pe scurt, Cristian a pus stăpânire pe joc, iar când a simțit că e momentul să accelereze – cum s-a întâmplat la 5-4 în setul doi, când Krunic a servit pentru a rămâne în meci – a accelerat.

Cu aceste rezultate, România face un pas important către calificare. Încă o victorie mâine, în primul meci al zilei, cel dintre Jaqueline și Ristic (dacă nu apar modificări de ultim moment) va duce România la barajul pentru Grupa Mondială a BJK Cup.

View this post on Instagram

A post shared by Treizecizero (@treizecizero.ro)

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi