România a învins Croaţia, în primul meci la Fed Cup

Adrian Țoca | 1 februarie 2012

România a învins Croaţia, în primul meci la Fed Cup

România a câştigat meciul cu Croaţia, în prima zi a Zonei 1 Euro-Africane a Fed Cup. Fetele noastre au câştigat cu 2-1, punctul decisiv venind în meciul de dublu.

Fetele noastre au obţinut prima victorie prin Simona Halep, care a învins-o, în două seturi, 6-2, 6-2, pe mai slab-cotata Ani Mijacika. Meciul următor le-a opus pe Irina Begu şi Petra Martic, numărul 1 al echipei Croaţiei. Irina a cedat primul set, 4-6, a revenit apoi, câştigându-l clar pe al doilea, 6-1, însă a pierdut în decisiv cu 3-6, în faţa numărului 66 WTA.

Soarta meciului s-a jucat astfel la dublu: Begu/Halep vs Martic/Mijacika. Româncele au câştigat setul inaugural, unul foarte echilibrat, la tiebreak, 7-6. Nici setul doi nu a curs altfel, până la 4-4, când, după ce îşi făcuseră cu emoţii serviciul în game-ul anterior, fetele noastre să facă break-ul. La 5-4, dublul român a avut trei mingi consecutive de meci, dar şi-a pierdut serviciul, iar, apoi, s-a ajuns din nou la tiebreak. Irina şi Simona n-au mai ratat ocazia, punând capăt meciului în două seturi . 7-6, 7-6 aşadar, şi victorie la general.

România mai este în grupă cu Luxemburg şi Polonia, pe care le va întâlni mâine, respectiv, poimâine.

În cazul în care vor câştiga grupa D, fetele noastre, care o au pe Cătălina Cristea drept căpitan, vor juca sâmbătă cu câştigătoarea grupei B, pentru calificarea în playoff-ul Grupei Mondiale a Fed Cup, programat între 21-22 aprilie. Grupa B este formată din Suedia, Ungaria, Grecia şi Bosnia.  

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi