Roma, tragerea la sorți: Simona, pe aceeași parte de tablou cu Kvitova. Federer și Nadal, din nou în aceeași jumătate

Treizecizero | 8 mai 2015

Simona Halep este favorita numărul 2 a turneului de la Roma, turneu la care se va decide cine va fi cap de serie 2 la Roland Garros.

Turneul de la Roma, ultimul mare turneu înainte de Roland Garros, și-a stabilit în această seară cele două tablouri principale. 

Astfel, Simona Halep va debuta contra învingătoarei dintre Alison Riske și Varvara Lepchenko, în vreme ce Irina Begu va afla adversara din turul 1 după ce tabloul calificărilor va fi complet. Adversara ei posibilă din turul 2 va fi învingătoarea dintre Angelique Kerber și Alize Cornet.

Alte două jucătoare din România sunt prezente în turneul din calificări: Alexandra Dulgheru o întâlnește pe elvețianca Lisa Sabino, în vreme ce Monica Niculescu o va înfrunta pe italianca Jasmine Paolini.

Drumul Simonei începe, așadar, direct din turul al doilea, contra unei jucătoare din Statele Unite. Alison Riske, numărul 45 în clasamentul mondial, ar fi o adversară în premieră pentru româncă, în vreme ce Varvara Lepchenko e o cunoștință mai veche. Simona a câștigat ambele meciuri directe, de fiecare dată în trei seturi, cel mai recent anul acesta, la Indian Wells.  

Turul al treilea oferă mai multe variante posibile pentru Simona: pe acea parte de tablou e un grup de jucătoare cu care numărul 2 mondial are head-to-head-uri dezavantajoase sau meciuri strânse în trecut. Venus Williams și Garbine Muguruza se vor întâlni în primul tur, iar învingătoarea va juca împotriva câștigătoarei dintre Flavia Pennetta și Elina Svitolina. 

Pentru sferturi sunt posibile exact aceleași variante ca la Madrid, adică Ekaterina Makarova și Lucie Safarova, lor adăugându-se finalista de la Madrid, Svetlana Kuznetsova. 

Potențiala adversară din semifinale este Petra Kvitova, la rândul ei finalistă la Madrid, iar aici se vede foarte clar motivul pentru care locul 2 este avantajos pentru Simona în perspectiva Roland Garros: Roma le trimite pe Maria Sharapova și pe Serena Williams în aceeași jumătate. De altfel, soarta locului 2 va fi decis în această săptămână, cu Simona pornind cu un ușor avantaj față de rusoaică, atât în clasament (200 de puncte), cât și pe tablou. Ambele jucătoare au înregistrat același rezultat anul trecut la Roma (turul 3), astfel că perspectiva e simplă: plecând de la premisa că Simona câștigă primul meci, Maria trebuie să ajungă cel puțin în semifinale pentru a o depăși în clasament.

Dacă s-ar respecta calculele hârtiei, atunci sferturile de finală ar fi:

Serena Williams – Ana Ivanovic

Maria Sharapova – Caroline Wozniacki

Petra Kvitova – Eugenie Bouchard

Simona Halep – Ekaterina Makarova

Va fi de data asta un Fedal?

În turneul masculin, Novak Djokovic, campionul en-titre și liderul mondial i-a primit pe partea sa de tablou pe Kei Nishikori și Andy Murray, în vreme ce Roger Federer și Rafa Nadal sunt din nou pe aceeași parte de tablou. Potențialele sferturi de finală sunt:

Novak Djokovic – Kei Nishikori

Andy Murray – David Ferrer

Rafael Nadal – Stan Wawrinka

Roger Federer – Tomas Berdych

Elvețianul a confirmat oficial că va participa la Roma, după ce mult timp prezența sa în Italia a fost sub semnul întrebării. Federer începe cu Lorenzi sau Cuevas (posibilă rejucare a finalei de la Istanbul), apoi Anderson sau Kohlschreiber ar fi adversarul înainte de un sfert de finală cu Berdych.

Nadal, finalist anul trecut, deschide cu Mannarino sau un jucător din calificări, cu John Isner ca potențial adversar-problemă în optimi. Cei doi au fost la un pas să se întâlnească în semifinalele de la Madrid, dar Isner a pierdut cu Berdych. Pentru Rafa, care are mare nevoie de cât mai multe puncte ca să prindă locul al patrulea, sferturile ar însemna fie un meci cu Simon, cu care Nadal a mai avut emoții anul trecut la Roma, fie o mult așteptată rejucare a finalei AO 2014 cu Wawrinka.

Andy Murray va încerca să ducă șila Roma forma bună din ultimele două săptămâni, turneu la care tradițional a jucat bine. Britanicul are câte o înfrângere la limită atât cu Djokovic, cât și cu Nadal, în două partide extrem de spectaculoase. Cu Djokovic s-ar putea revedea în semifinale, iar traseul e promițător. După un posibil rematch cu Lukas Rosol, cel cu care a avut incidentul de la Munchen, Murray îi mai are pe partea sa pe Tsonga și Ferrer.

La rândul său, Djokovic începe cel mai probabil cu Almagro în turul al doilea, cu Granollers sau Bautista Agut adversari înainte de posibilul sfert cu Kei Nishikori.

 

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi