Roland Garros, ziua a șasea în imagini | Ziua și maratonul: de data asta, Wawrinka – Simon

Adrian Țoca | 1 iunie 2012

Roland Garros, ziua a șasea în imagini | Ziua și maratonul: de data asta, Wawrinka – Simon

Roland Garros este oferit de

 

A șasea zi de la Roland Garros a dat startul meciurilor din turul 3, numărul meciurilor începând, așadar, să se împuțineze. S-au înmulțit, în schimb, întâlnirile pe muchie de cuțit. Patru meciuri s-au încheiat azi în cinci seturi pe tabloul masculin. Hai să vedem, în imagini, povestea zilei:

Stanislas Wawrinka și Gilles Simon au oferit un maraton în toată regula. Patru ore și 37 de minute au stat pe teren cei doi și, finalmente, cel care a triumfat a fost elvețianul: 7-5, 6-7, 6-7, 6-3, 6-2. Simon a avut avantajul unui break în setul patru și a avut și minge de dublu break, însă Stan a preluat inițiativa din acel moment, iar defensiva obișnuită a lui Gillou n-a mai făcut față.

A fost și ziua în care numărul 3 mondial a spus La Revedere turneului. Agnieszka Radwanska a prins o zi proastă și o adversară extrem de inspirată. Svetlanei Kuznetsova i-a ieșit totul, iar poloneza, temută pentru jocul ei defensiv excepțional, a fost spulberată de fosta campioană de la Paris: 6-1, 6-2 pentru Svetlana, câștigătoare a titlului la RG în 2009.

Nadia Petrova n-a fost, în schimb, la fel de inspirată. Rusoaica a cedat la Sam Stosur, în două seturi simetrice ca scor, 6-3, 6-3.

Ana Ivanovic, la rândul ei fostă campioană la Paris, în 2008, nu a prins săptămâna a doua, ea cedând, 1-6, 7-5, 6-3, la Sara Errani, una dintre cele mai în formă jucătoare pe zgură ale anului.

Jo Wilfried Tsonga își continuă și el aventura la Roland Garros. Francezul a fost foarte concentrat și a reușit să se impună în minimum de seturi, fie ele și câștigate la limită: 7-5, 6-4, 6-4 cu Fabio Fognini. “Am fost foarte atent să nu mă las pradă șmecheriilor lui”, a spus Tsonga, după meci, aluzie la stilul foarte “artistic” al lui Fognini.

Juan Martin Del Potro (sus) și Tomas Berdych (jos) au ajuns cu bine în optimi și se vor înfrunta într-un meci așteptat încă de la tragerea la sorți. Azi, cei doi au trecut de Marin Cilic, respectiv Kevin Anderson. A fost mai greu pentru ceh, care a avut nevoie de cinci seturi pentru a-l elimina pe Anderson.

Nicolas Mahut i-a dat o replică puternică lui Roger Federer. În orice caz, mai puternică decât se așteptau mulți, dat fiind că zgura nu e tocmai suprafața preferată a francezului care, între 2002 și 2008, nu câștigase decât două seturi la Paris. Mahut a câștigat manșa secundă, pierzând în patru seturi contra elvețianului.

Dominika Cibulkova demonstrează o formă deosebită la Paris. Ea a învins-o în două seturi expeditive pe iberica Martinez-Sanchez și merge în optimi, spre meciul cu Azarenka, pierzând doar opt game-uri în cele trei meciuri jucate până acum la Roland Garros.

Novak Djokovic a fost și el foarte expeditiv cu francezul Devilder (6-1, 6-2, 6-2), dar asta și pentru că Nole, al cărui meci a început târziu, în seară, s-a temut foarte mult ca nu cumva meciul să fie oprit din cauza întunericului și să trebuiască să revină pe teren și a doua zi. “A fost foarte greu, pe final. Mă grăbeam și n-am vrut să greșesc nimic”, a explicat sârbul.

Cel puțin până acum, Maria Sharapova pare a fi cea mai autorizată candidată la titlu în turneul feminin. Masha a spulberat-o pe japoneza Morita, 6-1, 6-1.

Pe scurt:

– Toți câștigătorii zilei pe tabloul masculin: Berdych (cinci seturi cu Anderson), Granollers-Pujol (cinci seturi cu Jaziri), Tsonga (vs Fognini), Wawrinka (cinci seturi cu Simon), Seppi (cinci seturi cu Verdasco), Goffin (vs Clement; ultimul meci al celui din urmă la RG, se va retrage), Del Potro (vs Cilic), Federer (vs Mahut), Djokovic (vs Devilder)

– Toate câștigătoarele zilei pe tabloul feminin: Errani (vs Ivanovic), Stephens (vs Johansson), Cibulkova (vs Martinez Sanchez), Kuznetsova (vs Radwanska), Sharapova (vs Morita), Martic (vs Medina Garrigues), Stosur (vs Petrova), Kerber (vs Pennetta), Azarenka (vs Wozniack).

– Horia Tecău și Robert Lindstedt au pierdut, surprinzător, la dublu, contra perechii Huey/Inglot. Aceeași soartă a avut-o și dublul Hănescu/Cerretani, învins de Cabal/Farah.

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi