Roland Garros, ziua a șaptea în imagini | Fețe noi fac valuri pe tabloul feminin

Adrian Țoca | 2 iunie 2012

Roland Garros, ziua a șaptea în imagini | Fețe noi fac valuri pe tabloul feminin

Roland Garros este oferit de

 

Într-o zi cuminte ca rezultate, turneul parizian ne-a făcut cunoștință cu câteva jucătoare mai puțin obișnuite cu fazele avansate ale turneelor de un asemenea nivel, dar care par pregătite de rezultatul vieții. Așa e olandeza Arantxa Rus, care a eliminat-o pe Goerges, sau de americanca de origine uzbekă Varvara Lepchenko, care a trimis-o acasă pe finalista de anul trecut și campioana de acum doi ani, Francesca Schiavone. De Kaia Kanepi știam deja că are un joc în stare să pună probleme oricui, dar estonianca nu a confirmat la nivel înalt până acum. Kanepi și-a făcut simțită prezența cu o victorie contra lui Caroline Wozniacki, care putea fi și mai clară decât scorul final.

Pe tabloul masculin, rezultate normale. Cel mai spectaculos meci a fost cel dintre Monaco și Raonic, câștigat de primul în cinci seturi, 6-4 în decisiv. Hai să vedem povestea zilei în imagini:

Maria Sharapova și-a continuat parcursul de regularitate la Paris, trecând de chinezoaica Peng, 6-2, 6-1. Maria merge în a doua săptămână a turneului cedând doar 5 game-uri în primele ei trei meciuri. Este al doilea Slam consecutiv când Sharapova reușește acest lucru

Poate cel mai spectaculos meci din turneul feminin a fost cel dintre italianca Francesca Schiavone și jucătoarea americană Varvara Lepchenko. Ultima a revenit după pierderea primului set, câștigând într-un final dramatic și intens, scor 3-6, 6-3, 8-6. După doi ani aproape perfecți, cu un titlu și o finală la Roland Garros, Schiavone cedează prim-planul.

Dacă finalista de anul trecut a ieșit din turneu, în schimb câștigătoarea din 2011, Na Li, continuă. Chinezoaica a avut însă ceva probleme în primul set cu promițătoarea Christina McHale, dar le-a remediat la timp, defilând în seturile 2 și 3: 3-6, 6-2, 6-1.

Rafa Nadal și-a mai trecut în cont o victorie clară, de data asta cu Eduardo Schwank, argentinianul putându-se lăuda că i-a luat cele mai multe game-uri lui Rafa, opt la număr. A fost 6-1, 6-3, 6-4 pentru campionul en-titre, iar Nadal dă motive de speranță fanilor săi, demonstrând o formă aproape de nivelul său maxim.

Relativ nebăgată în seamă, Petra Kvitova tace și face. Campioana de la Wimbledon 2011 a mai trecut de un obstacol. Petra a dispus de rusoaica Bratchikova (foto sus, în alb), dar aceasta din urmă n-a fost o victimă ușoară. Kvitova a avut nevoie de trei seturi pentru a se impune, 6-2, 4-6, 6-1.

Fotografia de mai sus a fost, cel mai probabil, momentul zilei. Exasperat că nu i-a ieșit nimic în fața lui David Ferrer (foto sus), rusul Youzhny a găsit o manieră originală de a-și exprima sentimentele. Când, după mai bine de o jumătate de ceas, a reușit să apară și el pe tabelă, rusul a scris pe zgură “SORRI”, explicând ulterior că a vrut să-și ceară scuze fanilor. “A fost atâta lume în tribune, fanii veniseră să vadă un meci frumos, iar eu nu am putut să fac nimic în sensul acesta. David nu a jucat neapărat grozav, dar eu i-am dat o mulțime de puncte cadou”, a spus Youzhny.

Roland Garros s-a terminat aici pentru Caroline Wozniacki, iar visul ei de a câștiga un Slam continuă să se demonstreze misiune imposibilă. Cum rezultatele ei de anul acesta au fost foarte slabe, fosta lideră va părăsi, cât de curând, top 10. La prima adversară capabilă să-și pună în valoare armele ofensive, Caro a clacat, apărarea ei fiind insuficientă pentru victorie. Ce-i drept, Wozniacki a reușit să revină în setul 2, de la 1-5, dar n-a făcut decât să amâne înfrângerea: 6-1, 6-7, 6-3 pentru Kanepi, care a avut mult de furcă pe final cu propriile emoții. În decisiv, estonianca a condus iar cu 5-1, ratând, în primă fază, să închidă meciul. Scenariul din setul 2 nu s-a mai repetat însă, iar Kaia merge în optimile de finală. 

Janko Tipsarevic face și el un turneu solid, învingând adversarii pe care se presupunea că trebuie să-i bată. Azi a trecut de Julien Benneteau în trei seturi, 6-3, 7-5, 6-4. 

Yaroslava Shvedova este o altă apariție surpriză la ediția din acest an a turneului feminin. Jucătoarea din Kazahstan era considerată de ceva vreme o potențială jucătoare de top 20, dar ascensiunea ei s-a frânat, la un moment dat, ea fiind nevoită adesea să joace în calificări sau în turnee de rang inferior. Și la Paris a jucat calificări, unde a învins-o, spre exemplu, pe românca Elena Bogdan în ultimul tur, dar asta n-a oprit-o din drumul spre optimi, fază pe care a atins-o fără să piardă vreun set. Iat-o aici, nereușind să-și reprime lacrimile de bucurie după victoria cu Carla Suarez Navarro.

Fost număr 2 în lume, germanul Tommy Haas a jucat calificări anul acesta pentru a intra pe tablou. “Am jucat calificări în fața a 10-20 de oameni și mă întrebam ce naiba fac, ce e în capul meu. Dar am ajuns până în turul 3, am jucat un meci pe Suzanne Lenglen cu un francez, într-o atmosferă excelentă, așa că a meritat tot efortul”. Tommy a început foarte bine, câștigând primul set cu Gasquet la tie-break, dar apoi Richard și-a intrat în mână, evoluând absolut remarcabil în următoarele seturi: 6-3, 6-0, 6-0. “Nu l-am văzut niciodată jucând atât de bine”, a spus același Haas. 

După ce, cu un meci în urmă, fusese foarte aproape de a se retrage din meciul cu Jarkko Nieminen și din turneu, Andy Murray a părut lipsit de dureri în disputa cu columbianul Santiago Giraldo, pe care l-a învins în trei seturi, 6-3, 6-4, 6-4. Andy mai are însă de tras pentru a-și apăra semifinala de anul trecut de la Paris.

Și Nicolas Almagro merge mai departe, spaniolul învingându-l pe Leonardo Mayer și ajungând în optimi fără să piardă vreun set. Mai mult, Nico are cele mai multe victorii pe zgură în acest sezon din întregul circuit: 27 la număr.  

Meciul zilei a fost duelul dintre Milos Raonic și Juan Monaco. Două stiluri diferite, doi jucători care au făcut un sezon foarte bun, așa că un meci lung era, parcă, inevitabil. Dreptul de a-l întâlni în optimi pe Rafa Nadal l-a obținut, în cele din urmă, Juan Monaco, acesta triumfând în cinci seturi, 6-7, 6-3, 6-7, 6-3, 6-4.  

 

Pe scurt:

– Toți învingătorii zilei la masculin: Ferrer, Almagro, Tipsarevic, Murray, Gasquet, Monaco, Granollers, Nadal
– Toate învingătoarele zilei la feminin: Kvitova, Shvedova, Lepchenko, Na Li, Zakopalova, Sharapova, Kanepi, Arantxa Rus.
–  

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi