Roland Garros, ziua a opta în imagini | Cadou de ziua lui Rafa: emoții pentru Roger și Nole

Adrian Țoca | 3 iunie 2012

Roland Garros, ziua a opta în imagini | Cadou de ziua lui Rafa: emoții pentru Roger și Nole

A doua duminică de la Roland Garros 2012 a fost una precum vremea de afară. După multe zile cu soare și cer senin, au venit norii. Și la propriu, și la figurat. Favorita 1 la fete a fost eliminată, iar, ceva mai târziu, doi dintre principalii favoriți de pe tabloul masculin, Djokovic și Federer, au avut, simultan, mari emoții. Până la urmă, totul s-a terminat cu bine pentru cei doi. Povestea zilei, în imaginile de mai jos:

Marele favorit al turneului, Rafa Nadal, și-a sărbătorit aniversarea a 26 de ani, ocazie pentru multe fotografii, șampanie, tort și cadouri. Cel mai de preț cadou ar fi putut veni chiar de la rivalii săi, dar Djokovic și Federer au evitat, mai mult sau mai puțin confortabil, o eliminare șocantă. 

Simona

Fanii lui Rafa au, însă, cu siguranță, motive suficiente de optimism și așa. Favoritul lor pare într-o formă fantastică la Paris. Pentru ei, adică pentru fanii lui Rafa, un mic cadou, selecția de mai jos a câtorva dintre execuțiile spectaculoase ale lui Rafa.

Rafa Best-Of

La mulți ani, Rafa!

 

Sara Errani pare de neoprit pe zgură anul acesta. Italianca a câștigat trei turnee pe această suprafață și a ajuns acum în sferturile de la Roland Garros. Ultima ei victimă, o fostă campioană pe suprafața roșie, rusoaica Svetlana Kuznetsova.

Errani o va înfrunta, pentru un loc în semifinale, pe o altă revelație a sezonului, Angelique Kerber. Aceasta a eliminat-o pe croata Martic, iar mai multe despre meciurile celor două puteți citi în materialul dedicat acestora.

Citește: Kerber – Errani, primul sfert la fete. Poate spera câștigătoarea la titlul cel mare?

Bomba zilei a oferit-o dinamica slovacă Dominika Cibulkova. Rivalitatea acesteia cu Victoria Azarenka a oferit meciuri palpitante aproape de fiecare dată, și, dacă în ultimele două ocazii, bielorusa a scăpat de înfrângere în ultima clipă, de data asta, gloria a fost a Cibulkovei. Mai multe despre acest meci, în materialul dedicat lui:

Citește: Lidera mondială, eliminată: Azarenka n-a mai scăpat și a treia oară din mâna Cibulkovei

Preț de două seturi, Andreas Seppi a făcut meciul vieții. Totul părea să ducă spre o înfrângere incredibilă a liderului mondial, Novak Djokovic, aflat în căutarea Slam-ului. Sârbul a revenit însă, întorcând pentru a treia oară în carieră de la 0-2 la seturi. Cum a făcut-o, citiți în materialul de mai jos.

Citește: Novak, până pe marginea prăpastiei și înapoi

La 5-7, 4-5, 0-30, pe Federer nu-l mai încălzea, probabil, atât de mult faptul că simpaticul belgian David Goffin se declarase un fan înrăit al campionului elvețian. Lucrurile au revenit rapid la normal în următoarele trei game-uri, interval în care Federer a câștigat setul 2 și a făcut break în debutul celui de-al treilea. Ce s-a întâmplat mai departe, citiți în materialul dedicat meciului.

Citește: Federer și “joaca” lui cu admiratorii: Goffin, băiatul cu posterele, era să nu știe de glumă

Îți place?
Cele mai noi

“Mai e mult până departe, însă ori de câte ori Simona are o apariție atât de revigorantă precum cea arătată în momentele cheie la Roma, știi că lucruri bune urmează să se întâmple."

https://t.co/GCcIl3FlsO