Roland-Garros, tragerea la sorți: tragere amestecată pentru românce. Rafa Nadal îl primește pe Zverev în primul tur!

Treizecizero | 23 mai 2024

Rafael Nadal a primit o tragere dură: spaniolul va juca contra lui Alexander Zverev, favoritul 4 și recentul campion de la Roma, în primul tur. E reeditarea semifinalei de acum doi ani.

Tragerea la sorți a celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului a răspuns la câteva întrebări fierbinți, în frunte cu cea mai importantă dintre toate: cum va arăta traseul lui Rafael Nadal la (foarte probabil) ultima lui apariție la Paris?

Iată ideile de bază ale tragerii la sorți a Roland-Garros 2024:

Tabloul feminin

Favorită 28, Sorana Cîrstea va avea un prim tur dificil cu rusoaica Anna Blinkova. Zhu Lin sau Elena Avanesyan ar urma în runda următoare, cu chinezoiaca Zheng Qinwen, favorită 7, în runda a treia. Sorana e pe sfertul de tablou al Elenei Rybakina.

Pe același sfert de tablou, Ana Bogdan o va întâlni pe franțuzoaica Elsa Jacquemot, intrată în concurs cu wildcard. Anastasia Pavlyuchenkova sau o jucătoare venită din calificări ar urma în runda a doua.

Jaqueline Cristian o va întâlni pe favorita 9 și fostă câștigătoare la Paris, letona Jelena Ostapenko. Dintre Tatjana Maria și Clara Tauson s-ar alege adversara din turul următor. Jaq e pe sfertul doi de tablou, al lui Coco Gauff.

Irina Begu va juca cu o sportivă din calificări în primul tur, iar în turul al doilea ar aștepta-o pe învingătoarea dintre Linda Noskova, favorită 27, și Harriet Dart, cu favorita 6, Maria Sakkari, așteptând cel mai probabil în turul al treilea. Irina e pe sfertul Elenei Rybakina.

Cristina Dinu și Gabriela Ruse li se pot alătura celor patru pe tabloul principal, ele urmând să joace vineri finala calificărilor, vs Laura Pigossi, respectiv Sara Errani.

Din top 3-ul feminin actual, Iga Swiatek a ieșit cel mai bine din tragerea la sorți; poloneza, oricum mare favorită la Paris, n-o are pe partea ei de tablou pe Elena Rybakina, care a nimerit în jumătatea favoritei a doua, Aryna Sabalenka.

Sferturile de finală, conform distribuției capilor de serie: (1) Iga Swiatek – (5) Marketa Vondrousova, (3) Coco Gauff – (8) Ons Jabeur; (7) Zheng Qinwen – (4) Elena Rybakina, (6) Maria Sakkari – (2) Aryna Sabalenka.

În schimb, Danielle Collins, una dintre cele mai în formă jucătoare din lume, e pe sfertul de tablou al lui Swiatek. Liderul mondial va deschide cu o jucătoare venită din calificări și o poate întâlni în turul al doilea pe Naomi Osaka. Aryna Sabalenka o întâlnește în primul tur pe Erika Andreeva. La rândul ei, Elena Rybakina va juca cu Greet Minnen, cu Angelique Kerber posibilă adversară în turul al doilea.

În ultima ei apariție la Roland-Garros, Alize Cornet a primit-o în primul tur pe favorita 7, Zheng Qinwen


Tabloul complet:

Tabloul masculin

În ceea ce va fi, cel mai probabil, ultima lui apariție la turneul pe care l-a câștigat de 14 ori, stabilind multiple recorduri istorice, Rafael Nadal a primit o tragere dură: spaniolul va juca contra lui Alexander Zverev, favoritul 4 și recentul campion de la Roma, în primul tur.

Cei doi s-au întâlnit la Paris în semifinala de acum doi ani, când Zverev s-a accidentat grav și a trebuit să se retragă la 7-6, 6-6 pentru spaniol. A fost și ultimul lor meci direct, per total Rafa câștigând 7 din 10 întâlniri cu jucătorul german.

Un alt meci notabil din primul tur ce include două glorii pe final de carieră este cel dintre Stanislas Wawrinka și Andy Murray.

Favoritul 1 și campionul en-titre Novak Djokovic, va deschide cu Pierre-Hugues Herbert. Jannik Sinne, cap de serie 2 și câștigătorul Australian Open, deschide cu Christopher Eubanks, iar Carlos Alcaraz, favoritul 3, va juca cu un sportiv venit din calificări.

Sferturile de finală, conform capilor de serie: (1) Djokovic vs Ruud (7), (4) Zverev vs Medvedev (5); (6) Rublev vs Alcaraz (3), (8) Hurkacz vs Sinner (2).

Tabloul masculin complet:

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi