Roland Garros, tabloul masculin | De data asta, o cursă în trei

Radu Marina | 25 septembrie 2020

Dominic Thiem sosește la Paris în calitate de campion de Grand Slam, plus o altă finală de GS în cont. Austriacul are motive să creadă că poate să se amestece cu drepturi depline în duelul dintre Nadal și Djokovic.

Roland Garros este oferit de

Ai o nouă ofertă grozavă în Shop – valabilă PÂNĂ LA ORA PRIMULUI MECI DE LA ROLAND GARROS: 50 LA SUTĂ DISCOUNT LA TOATE MODELELE ȘI BUNDLE-URILE DE SOCKS.

Ca să beneficiezi de reducere, folosește codul de voucher: STRUGURI
Comandă acum!

Roland Garros nu mai pare, în acest an, un turneu ca și câștigat de jucătorul a cărui dominație la Paris a depășit deja toate reperele cunoscute. Turneul va fi, aproape invariabil, o luptă în trei: Rafael Nadal – Novak Djokovic – Dominic Thiem.

Rafael Nadal. Pentru al 13-lea (!) trofeu la Roland Garros, respectiv al 20-lea Grand Slam al carierei, Rafa Nadal va trebui, cel mai probabil, să îi depășească în meciuri succesive pe Dominic Thiem, proaspătul câștigător de la US Open, și pe Novak Djokovic, care odată întors în Europa, a luat lucrurile de unde le lăsase înainte de episodul descalificării de la New York. 

Până acolo însă, Rafa se vede în primul tur cu Egor Gerasimov, ca apoi în turul doi să îl întâlnească pe Mackenzie McDonald (sau un jucător venit din calificări). În turul trei ar putea urma favoritul 32 Daniel Evans (britanicul începe cu Kei Nishikori, încă nerevenit la un nivel de match fitness bun), iar în optimi Rafa s-ar putea întâlni cu Fabio Fognini sau John Isner, doi jucători care i-au pus destule probleme în trecut. Niciunul nu este însă într-o formă grozavă acum,. În sferturi ar urma Alexander Zvrerev, în semifinale Dominic Thiem iar în finală Novak Djokovic. 

Rămânând la acest sfert de tablou, Alexander Zverev, favoritul 6, are o un traseu relativ prietenos până în sferturi: Dennis Novak în primul tur, Pierre-Hugues Herbert (sau un jucător venit din calificări) în turul doi, Alex de Minaur în turul trei, Benoit Paire sau David Goffin (vs. Jannik Sinner în primul tur) în optimi. Cel mai probabil, Zverev va putea continua la Paris ce a început la New York.

Novak Djokovic își începe aventura către al doilea titlu de Grand Slam la Paris contra lui Mikael Ymer. Pentru Nole urmează Hugo Delien sau Ricardas Berankis, ca apoi în turul trei să îl primească, dacă se respectă capii de serie, pe Hubert Hurkacz (vs. Tennys Sandgren în primul tur). Lucrurile nu devin neapărat mai dificile pentru Djokovic, care are parte de un tablou rezonabil de data asta: Karen Khachanov sau Cristian Garin în optimi, Matteo Berrettini sau Roberto Bautista Agut în sferturi, Daniil Medvedev sau cineva care va profita de nesiguranța pe zgură a rusului, în semifinale și, desigur, Rafael Nadal (sau Dominic Thiem) în finală. 

Apropo de Daniil Medvedev, rusul îl întâlnește în primul tur pe Marton Fucsovics, ca apoi în turul doi să se confrunte cu Adrian Mannarino sau Albert Ramos Vinolas. În turul trei ar putea urma Nikoloz Basilasvhili, respectiv Andrey Rublev sau Dusan Lajovic în optimi. În sferturi, Medvedev ar putea da peste o cunoștiință mai veche: Stefanos Tsitsipas, favoritul 5, care deschide cu Jaume Munar –  un meci nu tocmai ușor. Tsitsipas îi mai are pe partea lui de tablou pe Filip Krajinovic (se pot întâlni în turul trei), Denis Shapovalov sau Grigor Dimitrov (se pot întâlni în optimi). 

Dominic Thiem, favoritul 3 al competiției, are un adversar cum nu se poate mai greu la primul lui meci în calitate de câștigător de Slam: deschide turneul cu Marin Cilic, pe care l-a învins până acum în toate cele trei meciuri jucate. Cilic nu mai e nici el o sperietoare, însă meciul poate deveni greu mai degrabă pe plan mental pentru Thiem, care trebuie să se reconecteze repede la tensiunea unui Slam. Ar putea urma Reilly Opelka (sau un jucător din calificări) și apoi Casper Ruud în turul trei, un jucător în mare formă, care se simte bine pe zgură. În optimi, Domi poate juca cu Stan Wawrinka (vs. Andy Murray în primul tur!) sau Felix Auger-Aliassime. Iar în sferturi, cu Gael Monfils sau Diego Schwartzman, un alt jucător care traversează o formă excelentă. Ca apoi, în semifinale, să se revadă cu Rafael Nadal, în reeditarea ultimelor două finale de la Paris. 

Meciuri tari de văzut în primul tur: Andy Murray vs. Stan Wawrinka, Dominic Thiem vs. Marin Cilic;  Frances Tiafoe – Jan Lennard Struff; Alexander Bublik – Gael Monfils; Richard Gasquet – Roberto Bautista Agut; Matteo Berrettini – Vasek Pospisil; Daniel Evans – Kei Nishikori; David Goffin – Jannik Sinner. 


Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi