Roland-Garros 2023, tragerea: Irina Begu vs Anna Bondar, Sorana Cîrstea vs Jasmine Paolini. Alcaraz și Djokovic, în aceeași jumătate

Treizecizero | 25 mai 2023

Irina Begu și Sorana Cîrstea sunt printre capii de serie ai tabloului feminin.

Roland-Garros 2023 începe duminică, umbrit de absența multiplului campion Rafael Nadal, care nu s-a putut recupera la timp pentru ediția din acest an și a anunțat că va lipsi în restul anului. În lipsa lui Nadal, Carlos Alcaraz și Novak Djokovic sunt cel mai bine poziționați pentru trofeul ediției din acest an.

Turneul feminin are trei potențiale mari favorite, Iga Swiatek, Aryna Sabalenka și Elena Rybakina.

Fără Simona Halep la start, cea mai importantă jucătoare din România ratând al doilea turneu de Grand Slam la rând din cauza suspendării provizorii pe care o suportă acum, jucătoarele românce cu cel mai bun clasament sunt Irina Begu și Sorana Cîrstea, prezente pe lista capilor de serie.

Uite ideile de bază ale tragerii la sorți:

Tabloul feminin

Româncele. Irina Begu, favorită 27, o va întâlni pe Anna Bondar, din Ungaria. Va fi prima întâlnire dintre cele două.

La rândul ei, Sorana Cîrstea, cap de serie 30, va debuta contra lui Jasmine Paolini (0-1 în H2H). Ambele românce au ajuns, de-a lungul carierei, în săptămâna a doua la Paris.

La rândul ei, Ana Bogdan va juca împotriva americancei Caty McNally – de asemenea, prima întâlnire dintre cele două.

Patricia Țig s-a retras de pe tabloul principal. Niciuna dintre româncele prezente în calificări nu a ajuns în finala calificărilor, Gabi Ruse și Miriam Bulgaru cedând în turul al doilea, iar Jaqueline Cristian și Alexandra Ignatik pierzând în primul tur.

Principalii capi de serie. Iga Swiatek, favorita 1, o va întâlni pe Cristina Bucsa (Spania) în primul tur. Favorita a 2-a, Aryna Sabalenka, va deschide cu Marta Kostyuk. Jessica Pegula, cap de serie 3, are și ea un meci greu în primul tur, întâlnind-o pe Danielle Collins, în vreme ce Elena Rybakina e favorită 4 și va juca împotriva unei jucătoare din calificări.

Sferturile, conform tragerii. Împărțirea capilor de serie pe tablou ar duce la următoarele sferturi de finală: (1) Swiatek vs (6) Gauff, (4) Rybakina vs (7) Jabeur (8), Sakkari vs (3) Pegula, (5) Garcia vs (2) Sabalenka.

Meciuri tari în primul tur: Bianca Andreescu vs Viktoria Azarenka; Karolina Pliskova vs Sloane Stephens; Maria Sakkari – Karolina Muchova

Tabloul masculin

Principalii capi de serie. Favoritul 1, Carlos Alcaraz, va deschide cu un jucător venit din calificări, la fel ca și Daniil Medvedev, cap de serie 2. Novak Djokovic, favoritul 3, l-a primit pe americanul Alexandar Kovacevic, în vreme ce Casper Ruud, favoritul 4 și finalistul de anul trecut, urmează să joace, de asemenea, cu un jucător din calificări.

Sferturile, conform tragerii. Împărțirea capilor de serie pe tablou ar duce la următoarele sferturi de finală: Alcaraz – Tsitsipas, Djokovic – Rublev, Rune – Ruud, Sinner – Medvedev.

Meciuri tari în primul tur: Felix Auger Aliassime vs Fabio Fognini, David Goffin – Hubert Hurkacz, Thanasi Kokkinakis – Daniel Evans, Stan Wawrinka – Albert Ramos-Vinolas, Andrey Rublev – Laslo Djere, Ben Shelton – Lorenzo Sonego, Stefanos Tsitsipas – Jiri Vesely.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi