Roland-Garros 2022, tragerea la sorți: Simona Halep, potențială optime cu Iga Swiatek. Djokovic, Nadal și Alcaraz sunt cu toții în aceeași jumătate de tablou

Treizecizero | 19 mai 2022

Tragerea la sorți a Roland-Garros 2022 a răspuns marilor întrebări ale turneului pentru noi: cu cine debutează Simona Halep, care sunt adversarele româncelor, cum sunt plasați marii favoriți la titlu pe tabloul masculin.

Roland Garros este oferit de

Tragerea la sorți a Roland-Garros 2022 a răspuns marilor întrebări ale turneului pentru noi: cu cine debutează Simona Halep, care sunt adversarele româncelor, cum sunt plasați marii favoriți la titlu pe tabloul masculin.

Tabloul feminin

Adversarele jucătoarelor din România:

Simona Halep – Ana Konjuh
Sorana Cîrstea – Tatjana Maria
Irina Begu – Jasmine Paolini
Gabi Ruse – Elise Mertens
Ana Bogdan – Victoria Azarenka
(*Irina Bara, venită din calificări, își va afla ulterior adversara repartizată
**Mihaela Buzărnescu urmează să joace în turul al treilea al calificărilor)

Liderul mondial Iga Swiatek va deschide cu o jucătoare din calificări care va decisă ulterior – Irina Bara este una dintre jucătoarele care au reușit să treacă de cele trei tururi de calificări.

Simona Halep este în primul sfert de tablou, cel al liderului mondial Iga Swiatek.

În turul al doilea, Simona va juca cu învingătoarea dintre Maryna Zanevska sau Qinwen Zheng. În turul al treilea, cel mai probabil, Simona ar întâlni-o pe Jelena Ostapenko. Ar urma o optime de finală cu Iga Swiatek, campioana din 2020 și liderul mondial.

În aceeași jumătate de tablou cu Simona mai sunt, așadar, Karolina Pliskova, Ekaterina Alexandrova, Jelena Ostapenko, Jessica Pegula, Anhelina Kallinina, Marta Kostyuk sau Tamara Zidansek. Irina Begu este, de asemenea, în această jumătate.

Barbora Krejcikova, numărul 2 mondial și deținătoarea trofeului, va juca cu Diane Parry, din Franța.

Dacă favoritele s-ar respecta, sferturile de finală preconizate ar fi: Swiatek – Pliskova, Badosa – Sabalenka, Jabeur – Sakkari, Kontaveit – Krejcikova.

Meciuri tari în primul tur: Anisimova – Osaka, Muguruza – Kanepi,



Tabloul masculin

Marea întrebare a primit marele răspuns: Novak Djokovic, Rafael Nadal și Carlos Alcaraz sunt cu toții în aceeași jumătate de tablou. Djokovic îl poate întâlni pe Nadal în sferturi; Alcaraz îl poate primi în sferturi – tot în jumătatea de sus a tabloului – pe Alexander Zverev.

Tot în acest prim sfert de tablou foarte încărcat mai sunt și jucători ca Dimitrov, Schwartzman sau Auger-Aliassime.

Novak Djokovic, campionul en-titre, va deschide turneul cu japonezul Yoshihito Nishioka, sârbul urmând să joace în turul al doilea cu învingătorul dintre Federico Coria și Alex Molcan, jucătorul pregătit de fostul său antrenor, Marian Vajda.

Pe partea de jos a tabloului, favoritul 2, Daniil Medvedev, îl va întâlni în runda inaugurală pe argentinianul Facundo Bagnis.

Poate cel mai tare meci din primul tur este duelul dintre Stefanos Tsitsipas și Lorenzo Musetti.

De asemenea, într-unul dintre meciurile care cu siguranță vor genera mult interes în primul tur, fostul campion Stan Wawrinka îl va întâlni pe francezul Corentin Moutet. Învingătorul din acest meci îl va putea întâlni în runda a doua pe Rafael Nadal.

Alt fost campion de Slam în revenire, austriacul Dominic Thiem, are și el un test greu în primul set, cu bolivianul Hugo Dellien.

Alte meciuri potențial strânse din primul tur: Shapovalov vs Rune, Korda – Millman, Gaston – De Minaur.

La ultimul său turneu din carieră, Jo-Wilfried Tsonga îl va primi pe tânărul Holger Rune în primul tur. Într-o situație similară, la retragerea din tenis, Gilles Simon va juca cu Pablo Carreno-Busta.

Așadar, potențialele sferturi de finală, potrivit capilor de serie, sunt: Djokovic – Nadal, Zverev – Alcaraz, Tsitsipas – Ruud, Medvedev – Rublev.


Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi