Roger Federer plănuiește ca ultimul său meci din carieră să fie vineri

Treizecizero | 20 septembrie 2022

Va fi prima apariție pe teren într-un meci oficial pentru Federer (Laver Cup face parte din circuitul ATP) de la meciul pierdut în 2021, în sferturile de finală de la Wimbledon.

După emoția generată de anunțul de retragere făcut săptămâna trecută de campionul elvețian, ultimele zile au fost dominate de incertitudinea în ce privește detaliile specifice ale ultimei sale apariții într-o competiție oficială, apariție planificată pentru acest weekend, la Laver Cup, în Londra, la O2 Arena.

Ce meci, sau meciuri, va juca Roger? Răspunsul a venit azi, spre seară, din partea presei elvețiene, care îl citează pe Federer, al cărui plan este să intre pe teren vineri seara. Roger intenționează să joace doar un meci de dublu din confruntarea Europa vs Restul Lumii, genunchiul nepermițându-i să se angajeze și în duelurile de simplu.

În structura Laver Cup, programul de vineri presupune două meciuri de simplu în sesiunea de zi, apoi un meci de simplu și unul de dublu în sesiunea de seară, ceea ce înseamnă că meciul lui Federer va fi ultimul al zilei, aproximativ în jurul orei 22:30 la București.

Nu se știe în acest moment cu care dintre colegii săi din echipa Europei va face pereche, dar atât zvonurile, cât și dorințele fanilor indică spre refacerea unui dublu istoric cu marele său rival, Rafael Nadal. Cei doi au mai jucat împreună la ediția din 2017 a Laver Cup, cea inaugurală.

„Sunt bucuros și surprins de cât de bine îmi funcționează loviturile. Dar nu voi putea să joc simplu, asta a fost destul de clar încă de dinainte de ajunge aici. De aceea nici n-a mai putut sta în picioare opțiunea de a juca turneul de la Basel. Probabil voi juca dublu vineri seara aici”, a spus Federer, care s-a antrenat pentru prima dată la O2 alături de Stefanos Tsitsipas.

Va fi prima apariție pe teren într-un meci oficial pentru Federer (Laver Cup face parte din circuitul ATP) de la meciul pierdut în 2021, în sferturile de finală de la Wimbledon.

Alături de Federer, în echipa Europei mai sunt Rafael Nadal, Novak Djokovic și Andy Murray, ceea ce va presupune prima oară în istorie când cei patru mari campioni sunt de aceeași parte a baricadei. Lângă ei, Europa, antrenată de Bjorn Borg, îi mai are pe Casper Ruud și Stefanos Tsitsipas, cu Matteo Berrettini pe post de rezervă. Team World, condusă de John McEnroe, îi are pe Felix Auger-Aliassime, Taylor Fritz, Diego Schwartzman, Alex De Minaur, Frances Tiafoe și Jack Sock, cu Tommy Paul ca rezervă.

Toate edițiile precedente ale Laver Cup s-au încheiat cu victoria Team Europe.

*

Abonează-te aici gratuit la noul nostru newsletter de sport – pentru comentarii și idei despre momentele relevante din sport și despre personajele care contează cu adevărat! De până la 4 ori pe săptămână, ATLT la 8 dimineața, la cafea

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi