Roger Federer anunță o nouă operație, va lipsi mai multe luni. E „realist”, dar speră să-și dea o șansă să revină în circuit

Treizecizero | 15 august 2021

Vești deloc grozave din tabăra lui Roger Federer, care a anunțat, printr-o postare în social media, că va trebui să suporte o nouă intervenție chirurgicală la genunchiul drept, la care s-a reaccidentat în sezonul de iarbă. Implicit, Federer va rata US Open și restul sezonului 2021. „Am făcut mai multe teste după ce m-am reaccidentat […]

Vești deloc grozave din tabăra lui Roger Federer, care a anunțat, printr-o postare în social media, că va trebui să suporte o nouă intervenție chirurgicală la genunchiul drept, la care s-a reaccidentat în sezonul de iarbă. Implicit, Federer va rata US Open și restul sezonului 2021.

„Am făcut mai multe teste după ce m-am reaccidentat pe iarbă și nu e alt mod prin care să merg mai departe. Medicii mi-au spus că, pentru a mă simți mai bine pe termen mediu și lung, e nevoie de operație. Am decis să o fac”, a spus Roger în video-ul postat pe Instagram.

Superstarul elvețian a dat de înțeles că va lipsi o perioadă prelungită și a admis că perspectiva revenirii lui e mai degrabă incertă. Dar operația îi e necesară și pentru viața de zi cu zi, firește, o prioritate – nu doar pentru a-și continua cariera.

„Voi fi în cârje multe săptămâni și voi fi în afara circuitului pentru multe luni”, a adăugat Federer. „Știu că e lucrul corect de făcut. Vreau să fiu sănătos și să-mi dau o licărire de speranță că mă voi întoarce în circuit într-o formă sau alta. Sunt însă realist, nu mă înțelegeți greșit, pentru că știu cât de dificil este la vârsta mea să fac o altă operație”.


View this post on Instagram

A post shared by Roger Federer (@rogerfederer)

Federer a suferit două operații la genunchiul drept post Australian Open 2020, ultimul turneu de Grand Slam la care a intrat în condiții fizice normale. Ulterior, în contextul operațiilor și a pandemiei, el a lipsit la reluarea sezonului precedent. Recuperarea lui a continuat să întârzie, iar el a trebuit să sară și peste AO 2021, în ciuda amânării turneului cu o lună. A revenit brief la Doha, apoi, după alte planuri schimbate, a mai jucat un meci la Geneva, revenind apoi la Roland-Garros. S-a retras din turneu după o victorie obositoare în turul al treilea. La Wimbledon, după un start de turneu ezitant, a părut să prindă viteză la un moment dat, dar a sfârșit prin a fi eliminat în trei seturi de Hubert Hurkacz, în sferturile de finală.

După ce a jucat doar șase meciuri oficiale în 2020 (5-1), Federer rămâne doar cu 13 în 2021 (9-4). Prin comparație, în 2019, cel mai recent sezon complet al lui, Federer a jucat 67 de meciuri (57-10).

Starul elvețian a împlinit în urmă cu câteva zile 40 de ani, rotunjind astfel o longevitate rară în vârful sportului.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi