RG12, ziua a treia: Debutul lui Rafa Nadal, eliminarea Serenei

Adrian Țoca | 29 mai 2012

RG12, ziua a treia în imagini: Debutul lui Rafa Nadal, eliminarea Serenei

Roland Garros este oferit de

Ziua a 3-a de la Roland Garros a avut drept cap de afiș debutul multiplului campion Rafael Nadal, dar evenimentul principal l-a reprezentat eliminarea surprinzătoare a Serenei Williams.

Rafa a demarat cu toate motoarele pornite, ca de obicei, nelăsându-i vreo șansă italianului Bolelli. Marele favorit al turneului masculin nu a cedat decât 5 game-uri, 6-2, 6-2, 6-1, demonstrând o formă de invidiat.

Cel puțin la fel de impresionantă s-a arătat și favorita 2 din întrecerea fetelor. Maria Sharapova a făcut un meci aproape perfect, trebuindu-i abia 48 de minute pentru o victorie la zero, 6-0, 6-0. Din păcate, la capătul greșit al scorului s-a aflat o româncă, Alexandra Cadanțu.

Serena a fost protagonista marelui șoc al zilei, pierzând un thriller clasic la franțuzoaica Virginie Razzano. Neînvinsă pe zgură în 2012, Williams nu a putut să concretizeze ocaziile avute. Povestea pe larg a meciului, în materialul de mai jos.

Citește și Eliminarea hollywoodiană a Serenei Williams

Mult mai simplu au mers lucrurile pentru favoritul 4 de pe tabloul masculin. Andy Murray a lăsat în urmă evoluțiile palide din acest sezon de zgură, trecând în trei seturi, 6-1, 7-5, 6-0, de japonezul Ito.

Petra Kvitova a readus rozul la modă. Cehoaica n-a stat la discuții în meciul ei de debut, câștigat clar, 6-2, 6-1 cu australianca Barty.

Campioană în 2010, finalistă anul trecut. Francesca Schiavone clar iubește Parisul. De văzut dacă simpla prezență la Roland Garros va fi suficientă pentru jucătoarea care a avut un sezon foarte slab până acum să-și regăsească forma din anii trecuți. Până una-alta, startul a fost pozitiv: victorie la 3 și la 1 cu japoneza Date-Krumm, jucătoare în vârstă de 42 de ani.

Janko Tipsarevic sărbătorește, nu glumă. Sârbul a trecut în patru seturi solicitante de Sam Querrey.

Juan Monaco își continuă și el evoluțiile solide din acest an, chiar dacă a avut ceva emoții cu francezul Rufin, căruia i-a cedat un set.

Irina Begu a salvat onoarea româncelor, fiind singura jucătoare care merge în turul 2, după o victorie extrem de muncită cu franțuzoaica Aravane Rezai. Povestea pe larg a meciului, în materialul special dedicat româncelor.

Citește și Zile negre pentru românce, Irina a salvat impresia

“Mă întind, mă întiiiiind, ajung!” pare să zică Richard Gasquet, care s-a întins bine de tot într-o victorie de trei seturi cu estonianul Zopp.

Victorii sigure pentru doi spanioli redutabili pe zgură. Nicolas Almagro (sus) și David Ferrer (jos, dreapta) au trecut de Lorenzi, respectiv Lacko, fiecare câștigând în trei seturi.

Bulgarul Dimitrov a câștigat duelul speranțelor care întârzie să confirme, eliminându-l pe americanul Donald Young.

Anul trecut câștiga un challenger la Brașov, anul acesta câștigă meci pe tabloul principal de la Paris. Unul dintre cei 17 francezi înscriși în turneu, Benoit Paire sărbătorește o victorie importantă pentru el, contra spaniolului Albert Ramos: 7-6, 6-4, 6-7, 6-3.

Pe scurt:

– Au mai obținut victorii la masculin: Chardy, F.Mayer, Tursunov, Schwank, Stakhovsky (în cinci seturi, cu Dolgopolov), Benneteau, Nieminen, Rosol, Haas (veteranul german a venit din calificări), Istomin, Haase, Baghdatis, Youzhny

– Au mai obținut victorii la feminin: Morita, Goerges, Zakopalova, Watson, Pavlyuchenkova, Pironkova, Rus, Dominguez Lino, U.Radwanska, Czink, Kanepi (o va întâlni pe Begu), Kirilenko, Gajdosova, Wozniacki, Peng.

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi