RG 2022, prima zi | Ons, out; Garbine, out. Kanepi continuă să fie spaima capilor de serie

Radu Marina | 22 mai 2022

Ons Jabeur, în perspectiva multor specialiști o potențială candidată (măcar) la finală, a pierdut în primul tur la Paris. Kaia Kanepi își continuă, la rându-i, rolul de Giant Killer. A învins din nou o jucătoare de Top 10 la un Slam.

Roland Garros este oferit de

Ons Jabeur, în perspectiva multor specialiști o potențială candidată (măcar) la finală, a pierdut în primul tur la Paris. Kaia Kanepi își continuă, la rându-i, rolul de Giant Killer. A învins din nou o jucătoare de Top 10 la un Slam.

Magda Linette reușește surpriza

Magda Linette, locul 56 mondial, a eliminat-o în primul tur pe Ons Jabeur, cea mai în formă jucătoare pe zgură a acestui sezon și favorita 6 a turneului. A fost 3-6, 7-6, 7-5 pentru Linnete, într-un meci de peste două ore. 

Ce înseamnă asta pentru turneu: Jabeur era cotată drept una dintre favoritele la titlu anul acesta la Roland Garros, poate prima după Iga Swiatek. Tunisianca a ajuns la Paris fiind jucătoarea cu cele mai multe victorii pe zgură (campioană la Madrid, finalistă la Roma), dar cu toate astea acum se vede eliminată în primul tur, cea mai mare surpriză a turneului, încă din prima zi. Partea inferioară a tabloului, unde era poziționată Ons, se deschide acum foarte mult pentru o potențială finalistă surpriză. Pe partea inferioară a tabloului se mai află Barbora Krejcikova, dar cehoaica e o enigmă, după atâtea luni de absență. Mai sunt aici Sloane Stephens, Sorana Cîrstea – care se vor întâlni în turul al doilea – Kaia Kanepi sau Karolina Muchova. 

Ce a spus Jabeur după înfrângere: “A fost o zi grea azi. Am dat totul, dar ea a avut momentul ei azi. Nu mi-a oferit prea multe opțiuni și am simțit că are răspuns la toate loviturile mele, a jucat foarte bine în momentele importante.”

Kaia Kanepi face ce știe mai bine: elimină campioane de Slam și favorite 

Un nou Grand Slam, o nouă victorie pentru Kaia Kanepi în fața unei favorite. Kaia Kanepi, jucătoarea care și-a construit o reputație din eliminarea capilor de serie în turneele de Slam, a eliminat-o în primul tur, 2-6, 6-3, 6-4, pe Garbine Muguruza, campioanadin 2016, și favorită 10 la această ediție a RG. 

Stats: Kaia Kanepi obține a 14-a victorie împotriva unei jucătoare clasate în Top 20 la un Grand Slam, și a 10-a în fața unei jucătoare de Top 10.

De asemenea, victoria în fața lui Garbine este a 19-a pe care o izbutește în fața unei favorite la un Slam, alăturându-se astfel pe o listă restrânsă unor jucătoare precum Serena Williams (29), Venus Williams (22) și Victoria Azarenka (21).

Déjà vu: e al doilea meci la rând pe care Muguruza îl pierde, după cel de la Rabat (WTA 250), în care a condus cu 6-2 și 3-1. În 2022, Muguruza a câștigat doar șapte meciuri, fiind în pierdere de turație după triumful la WTA Finals din toamna trecută.

https://twitter.com/rolandgarros/status/1528371999680208898?s=20&t=AzLZyhCb-lFlhxxn7k1iLQ

Dominic Thiem iese din nou devreme de la Paris

Pentru al doilea an la rând, Dominic Thiem, dublu finalist la Roland Garros, părăsește turneul încă din primul tur. Revenit după accidentarea la încheietura, care l-a ținut departe de tenis aproape un an de zile, Thiem încă nu a câștigat un meci în acest sezon (0-7). Astăzi a fost învins, 6-3, 6-2, 6-2, de Hugo Dellien, jucător care a ajunge, prin victoria de azi, la 20 de meciuri câștigate pe zgură în 2022.

Ce a spus Thiem: “Nu am nicio problemă fizică serioasă, nu am probleme mentale, nu am probleme cu forehandul, chiar dacă am ratat mult azi. La antrenament, forehand-ul este OK, dar în competiție îmi lipsește senzația plăcută, este mai multă încordare. Știam că va dura mult să-mi revin”. Thiem intenționează să se concentreze pe turneele challenger, recunoscând, totodată, că are de parcurs un drum lung și dificil până la revenirea la normal.

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi