Revenire cu succes la Moscova și în sală: Simona Halep câștigă primul ei meci indoor după doi ani

Treizecizero | 19 octombrie 2021

Simona Halep a câștigat turneul din Moscova la precedenta ei participare, în 2013.

Ultima oară când Simona Halep a jucat într-un turneu indoor s-a întâmplat la finalul lui 2019, într-un cu totul alt context: ea pierdea atunci meciul decisiv de calificare din grupele WTA Finals, învinsă de Pliskova. Ultima oară când Simona Halep a jucat la Moscova, în schimb, ea a plecat cu titlul din capitala rusă. Se întâmpla în 2013, era titlul cu numărul 5, după el a mai fost timp și loc de încă unul în acel sezon, iar noi toți număram blocați victoriile Simonei. Era anul ei de breakthrough, anul care a lansat-o înspre top, și care a deschis calea către seria de performanțe extraordinare din următorii șapte ani.

Aflată acum într-o situație nouă, dar care are în comun cu cea din 2013 faptul că Simona vine din urmă, din postura de vânător, dubla campioană de Grand Slam s-a întors la turneul indoor din Moscova, deschizând cu o victorie sigură, 6-1, 6-4 cu Anastasia Potapova. O victorie fără mare istoric, după o primă parte în care Simona a dominat cu autoritate, câștigând nouă din primele unsprezece game-uri, și o parte de final în care românca a fost încercată un pic, când Potapova a legat trei game-uri, întorcând setul de la 1-3 la 4-3. Dar jocul rusoaicei, unul concentrat pe agresivitate și pe lovituri aspre, are nevoie să funcționeze ireproșabil pentru a o pune în dificultate pe Simona, chiar și în versiunea ei mai puțin calibrată din prezent. Chiar dacă cu câteva ezitări, românca a pus meciul în ordine, răspunzând provocării cu propria ei serie de trei game-uri. Un segment de care avea nevoie, pentru că pentru astfel de situații este la Moscova în acest final de an: să caute finaluri de set și de meci care să ofere tensiune, să-i pună întrebări și să le dea răspunsul corect. Înfruntând trei mingi de break în game-ul în care a servit pentru meci, Simona le-a găsit tuturor răspuns mizând pe atac, și a închis meciul în o oră și jumătate, cu un raport de 7 winners versus 21 de erori neforțate (20-33 la Potapova).

Urmează tot o rusoaică, fie Veronika Kudermetova (32 WTA), fie Oksana Selekhmeteva (238 WTA, jucătoare din calificări). Din cele șapte meciuri ale ei jucate în carieră la Moscova, Simona a întâlnit patru rusoaice, câștigând de fiecare dată (Petrova, Kleybanova, Pavlyuchenkova, Potapova).

„A fost greu, pentru că e mereu dificil să joci împotriva ei, am jucat şi în Australia şi scorul a fost strâns, așa că ştiam că o să fie o luptă grea. Deşi am câştigat setul întâi mai uşor, ştiam că ea poate lovi mingea puternic şi că nu este uşor să-i returnezi. Dar am stat încrezătoare până la final şi serviciul m-a ajutat foarte mult azi.

Este greu să mă gândesc la titlu, am fost accidentată anul acesta şi nu am jucat foarte mult, dar totul este posibil, astfel că voi lupta în fiecare meci pe care îl voi juca şi sper că stau cât mai mult în turneu, pentru că îmi place aici, îmi place să joc aici şi am amintiri plăcute din 2013″, a spus Simona.

Tot azi, Irina Bara a pierdut (6-0, 7-5) cu Tereza Martincova; Irina intrase pe tablou ca lucky-loser. Iar într-un meci cu implicații în lupta de calificare pentru Guadalajara, Ons Jabeur s-a retras după pierderea primului set cu Alexandrova, rezultat care le întărește pozițiile 7 și 8 celor două spaniole din Top, Muguruza și Badosa.

Tot în optimi, dar la Tenerife, joacă mâine Irina Begu (vs Donna Vekic; Irina a trecut în primul tur de Marta Kostyuk) și Jaqueline Cristian, deja la trei victorii în turneu după ce a venit din calificări și a trecut de Zidansek în primul tur (vs Anna Schmiedlova).

Foto: Gravis Visuals

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi