Restart! Simona Halep va juca primul meci oficial pe zgură după doi ani cu Kessler McCartney

Radu Marina | 12 mai 2024

Prezentă din nou pe un tablou principal pe zgură pentru prima dată din mai 2022, de la Roland Garros, Simona o va avea ca primă adversară pe Kessler McCartney, o americancă de 24 de ani, clasată pe locul 123 în lume.

Simona Halep își face revenirea full-time în circuit începând cu săptămâna viitoare, când va juca la Trophee Clarins, turneul WTA 125K din Paris la care a primit wild card. Aici va juca primul ei meci oficial pe zgură din mai 2022 încoace.

După revenirea oficială în circuit, care a avut loc la Miami, Simona nu a mai jucat niciun meci timp de două luni, timp în care s-a pregătit intens pentru a încerca să revină la cel mai înalt nivel fizic și s-a retras de la cele două turnee la care ar fi trebui să participe, în contextul în care nu a fost pregătită să joace, în cazul turneului de la Oeiras, respectiv s-a accidentat, în cazul turneului de la Madrid. Cum la Roma nu a primit wildcard, Simona își reia drumul în circuit la această competiție găzduită de capitala Franței. În toată acesta perioadă Simona s-a antrenat alături de Carlos Martinez, cu care a început oficial colaborarea la scurt timp după Miami.

Prezentă din nou pe un tablou principal pe zgură pentru prima dată din mai 2022, de la Roland Garros, Simona o va avea ca primă adversară pe Kessler McCartney, o americancă de 24 de ani, clasată pe locul 123 în lume. McCartney nu e un nume tocmai cunoscut pentru Simona – și în general pentru fanii tenisului – pentru că americanca a ieșit să iasă la suprafață abia anul aceasta: la începutul anului era clasată în afara primelor 200, iar acum, după mai multe rezultate solide în turnee ITF și WTA 125K, se apropie de intrarea în top 100 WTA.

Dacă lucrurile merg bine, în turul doi Simona s-ar putea întâlni cu Emma Navarro, locul 22 mondial și favorita principală a turneului. Navarro deschide cu o jucătoare venită din calificări. Pe partea de tablou a Simonei se mai află Cristina Bucsa, favorita 8, dar și Sloane Stephens, favorita 3, cu care s-ar putea întâlni în semifinale, în ceea ce ar putea fi un rematch al finalei Roland-Garros 2018.

Favorita doi a turneului este britanica Katie Boulter, care va începe turneul contra lui Harriet Dart. În această secțiune de tablou se află și Ana Bogdan, care e favorită șapte și va juca împotriva Varvarei Gracheva.

Pentru Simona acesta este abia al doilea turneu pe care îl va juca de la revenirea în circuit; e un comeback fragmentat, iar după Trophee Clarins revine incertitudinea vizavi de care vor fi următoarele competiții la care va putea intra. Dar, până acolo, acest turneu e un prilej foarte bun de a se testa, de a aduna câteva meciuri și de a vedea exact unde se situează în acest moment din punct de vedere fizic față de restul adversarelor sale. Un WTA 125k oferă mereu un mix de jucătoare de top și jucătoare tinere în căutare de puncte și e un test cum nu se poate mai oportun în acest moment pentru Simona.

Partea fizică este cea care are cea mai mare importanță și probabil de asta va depinde cum va arăta revenirea Simonei și cât de rapid va reuși să ajungă din nou la un nivel bun de joc.

„E o oportunitate bună pentru mine să adun câteva meciuri, așa că sper că voi putea juca un tenis bun, cum am jucat înainte. Condițiile sunt grozave, e o bucurie să vin aici și să joc”, a spus Simona, într-un video postat de organizatori în social media, ea amintind și de relația specială pe care o are cu Parisul, unul dintre orașele ei favorite.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi