Recordul trist al Anei. Ana Bogdan pierde un alt meci dramatic, cel mai lung meci feminin din istoria US Open

Treizecizero | 31 august 2021

La 3 ore și 40 de minute, meciul devine cel mai lung meci feminin din istoria US Open, de la introducerea tiebreak-ului.

US Open este oferit de

În ceea ce este cu siguranță un deja-vu, Ana Bogdan trebuie iar să treacă prin experiența neplăcută a unei înfrângeri grele într-un turneu de Grand Slam. Ana a fost învinsă de jucătoarea spaniolă Rebeka Masarova într-un maraton de aproape patru ore. A fost 6-7 (9), 7-6 (2), 7-6 (9) pentru Masarova, jucătoare venită din calificări, unde trecuse în turul al treilea de o altă româncă, Jaqueline Cristian.

La 3 ore și 40 de minute, meciul devine cel mai lung meci feminin din istoria US Open, de la introducerea tiebreak-ului. Precedentul record, de 3h 33′, stabilit de meciul Rogers – Gavrilova în 2017, a fost depășit în seara asta nu doar de meciul Anei, ci și de Mertens – Peterson, în care Mertens a revenit după șase mingi de meci salvate și a câștigat într-un meci cronometrat de site-ul oficial al turneului tot în 3h 40′.

Este un alt moment greu pentru Ana, care a mai pierdut un meci epic anul acesta, cu Paula Badosa la Roland-Garros, unul dintre cele mai frumoase meciuri de Slam ale sezonului. Și Ana n-a fost cu mult mai prejos față de nivelul atins în acea zi cu Badosa. Atunci, Ana a avut o minge de meci și 4-2 în decisiv. Astăzi, ea a avut set și 4-1 în setul al doilea. Apoi, în tiebreak-ul decisivului, a avut două mingi de meci și a salvat cinci mingi de meci ale Masarovei.

Într-un astfel de meci echilibrat, e greu de tras vreo concluzie sau de identificat vreun moment cheie. Cele două oponente s-au desprins rareori una de alta, și într-o bună măsură, meciul a fost echilibrat peste măsură. Faptul că s-a decis în trei tiebreak-uri, iar ultimul a avut nevoie de stabilirea unei diferențe de două puncte, spune totul.

Ana a avut, totuși, prim-planul în setul al doilea, când a reușit să se desprindă. Tocmai ce câștigase setul întâi la mare luptă, salvând două mingi de set și apoi luând tiebreak-ul cu 11-9. Seria ei bună a continuat și în startul setului secund, în care și-a construit rapid un avantaj de un break. Dar schimburile au redevenit tot mai lungi, tot mai intense, tot mai greu de câștigat, iar Masarova și-a construit revenirea înapoi în set. Ba chiar a servit pentru el la 6-5, dar Ana a făcut rebreak, forțând un nou TB, pe care l-a pierdut însă clar, la 2.

În decisiv, a fost Ana cea care a avut de tras ca să revină din urmă. Ea a revenit de la 0-3, apoi a salvat două mingi de meci pe serviciul ei la 4-5. S-a ajuns, inevitabil, în tiebreak, unde românca a mai salvat alte trei mingi de meci și a avut și ea două oportunități. Masarova a riscat masiv pe una dintre ele, o scurtă și apoi un passing; la a doua, Ana a încercat un winner de rever care a ieșit de puțin afară. Câteva secunde mai târziu, meciul se termina trist pentru ea.

Masarova a încheiat cu 52 de winners și 28 de unforced, în vreme ce Ana a avut un raport de 42-32.

Un maraton emoțional și fizic din care jucătoarea noastră nu se alege cu foarte multe; va fi mai greu să găsească inspirație din această înfrângere, așa cum a făcut-o în meciul cu Badosa, dar Ana trebuie să se scuture și să revină mai puternică.

Foto: Jimmie48Photography


Articolele 30-0 sunt susținute de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi