Recordul trist al Anei. Ana Bogdan pierde un alt meci dramatic, cel mai lung meci feminin din istoria US Open

Treizecizero | 31 august 2021

La 3 ore și 40 de minute, meciul devine cel mai lung meci feminin din istoria US Open, de la introducerea tiebreak-ului.

US Open este oferit de

În ceea ce este cu siguranță un deja-vu, Ana Bogdan trebuie iar să treacă prin experiența neplăcută a unei înfrângeri grele într-un turneu de Grand Slam. Ana a fost învinsă de jucătoarea spaniolă Rebeka Masarova într-un maraton de aproape patru ore. A fost 6-7 (9), 7-6 (2), 7-6 (9) pentru Masarova, jucătoare venită din calificări, unde trecuse în turul al treilea de o altă româncă, Jaqueline Cristian.

La 3 ore și 40 de minute, meciul devine cel mai lung meci feminin din istoria US Open, de la introducerea tiebreak-ului. Precedentul record, de 3h 33′, stabilit de meciul Rogers – Gavrilova în 2017, a fost depășit în seara asta nu doar de meciul Anei, ci și de Mertens – Peterson, în care Mertens a revenit după șase mingi de meci salvate și a câștigat într-un meci cronometrat de site-ul oficial al turneului tot în 3h 40′.

Este un alt moment greu pentru Ana, care a mai pierdut un meci epic anul acesta, cu Paula Badosa la Roland-Garros, unul dintre cele mai frumoase meciuri de Slam ale sezonului. Și Ana n-a fost cu mult mai prejos față de nivelul atins în acea zi cu Badosa. Atunci, Ana a avut o minge de meci și 4-2 în decisiv. Astăzi, ea a avut set și 4-1 în setul al doilea. Apoi, în tiebreak-ul decisivului, a avut două mingi de meci și a salvat cinci mingi de meci ale Masarovei.

Într-un astfel de meci echilibrat, e greu de tras vreo concluzie sau de identificat vreun moment cheie. Cele două oponente s-au desprins rareori una de alta, și într-o bună măsură, meciul a fost echilibrat peste măsură. Faptul că s-a decis în trei tiebreak-uri, iar ultimul a avut nevoie de stabilirea unei diferențe de două puncte, spune totul.

Ana a avut, totuși, prim-planul în setul al doilea, când a reușit să se desprindă. Tocmai ce câștigase setul întâi la mare luptă, salvând două mingi de set și apoi luând tiebreak-ul cu 11-9. Seria ei bună a continuat și în startul setului secund, în care și-a construit rapid un avantaj de un break. Dar schimburile au redevenit tot mai lungi, tot mai intense, tot mai greu de câștigat, iar Masarova și-a construit revenirea înapoi în set. Ba chiar a servit pentru el la 6-5, dar Ana a făcut rebreak, forțând un nou TB, pe care l-a pierdut însă clar, la 2.

În decisiv, a fost Ana cea care a avut de tras ca să revină din urmă. Ea a revenit de la 0-3, apoi a salvat două mingi de meci pe serviciul ei la 4-5. S-a ajuns, inevitabil, în tiebreak, unde românca a mai salvat alte trei mingi de meci și a avut și ea două oportunități. Masarova a riscat masiv pe una dintre ele, o scurtă și apoi un passing; la a doua, Ana a încercat un winner de rever care a ieșit de puțin afară. Câteva secunde mai târziu, meciul se termina trist pentru ea.

Masarova a încheiat cu 52 de winners și 28 de unforced, în vreme ce Ana a avut un raport de 42-32.

Un maraton emoțional și fizic din care jucătoarea noastră nu se alege cu foarte multe; va fi mai greu să găsească inspirație din această înfrângere, așa cum a făcut-o în meciul cu Badosa, dar Ana trebuie să se scuture și să revină mai puternică.

Foto: Jimmie48Photography


Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi

Simona Halep: „Nu știu de ce toată lumea vorbește despre finalul carierei mele. Nu este aproape. Îmi doresc mult să mai joc. Din cauza accidentărilor am avut mici dubii că mai pot, dar acum sunt foarte fit, sunt sănătoasă, și îmi doresc să mai joc, doi-trei ani, patru ani."