Record după record: Novak Djokovic e lider la final de an pentru a 8-a oară în carieră

Treizecizero | 13 noiembrie 2023

Djokovic a încheiat un an pe primul loc prima oară în 2011, repetând apoi performanța în 2012, 2014, 2015, 2018, 2020 și 2021.

Bucură-te de o ofertă de final de sezon în 30-0 Shop

Ai 40 la sută discount în Shop săptămâna asta, până vineri, inclusiv. Reducerea e valabilă la orice comandă. Ca s-o activezi, folosește voucherul TREIZECIPATRUZECI în Shop. Poți comanda tricouri, șosete colorate cu inspirație din tenis, totebags sau reviste cu conținut exclusiv. COMANDĂ AICI!

Novak Djokovic n-avea cum să rateze ocazia de a sincroniza un nou record cu o victorie obținută într-un meci așa cum îi place lui, în care e împins, dar în care găsește o cale chiar și atunci când nu totul merge așa cum și-ar dori.

Pentru a doua oară în două săptămâni, Novak Djokovic și Holger Rune au mers aproape umăr la umăr preț de trei ore, cu tânărul danez ridicându-se la înălțimea momentului, în ceea ce a fost debutul său la ATP Finals. La fel ca la Paris, Djokovic s-a desprins pe final, câștigând un maraton de trei ore în prima zi a competiției de la Torino, scor 7-6, 6-7, 6-3.

Făcând asta, sârbul și-a asigurat matematic locul 1 la final de sezon, cât și că va depăși 400 de săptămâni pe primul loc în lume, ambele, recorduri pe care le deținea și pe care le extinde acum.

Djokovic a încheiat un an pe primul loc prima oară în 2011, repetând apoi performanța în 2012, 2014, 2015, 2018, 2020 și 2021.

Novak continuă astfel un sezon al recordurilor, în care a reușit, de asemenea, să câștige titlurile de Grand Slam cu numerele 22, 23 și 24 ale carierei, de asemenea, cele mai multe din istorie.

Djokovic ajunge acum la 19 victorii consecutive în circuit și conduce grupa din care face parte, alături de Jannik Sinner, care a câștigat primul meci în fața lui Stefanos Tsitsipas. Cei doi se vor întâlni acum în etapa a doua.

De șase ori campion la ATP Finals, Djokovic a suferit pe alocuri în meciul cu Rune, cu Holger fiind eficient o vreme în particular pe retur. Rune a reușit inclusiv să câștige un tiebreak în fața lui Djokovic, o situație rară în acest sezon (sârbul are 29-7 în tiebreak-uri în 2023). Iar când danezul a făcut rebreak la 2-0 în favoarea sârbului în decisiv, Nole a părut, pentru o clipă, că fizic nu mai e acolo. Dar, ca în atâtea alte ocazii, a fost doar o iluzie, iar Djokovic s-a regrupat curând, cu prețul a două rachete distruse în changeover-ul ce a urmat. Serviciul l-a ajutat în ultimele game-uri, Djokovic găsind o serie de serve care i-au făcut viața ușoară pe linia de sosire.

Dacă va câștiga ATP Finals, Djokovic va intra de unul singur și în posesia recordului de cele mai multe titluri la acest turneu de final de sezon; el are acum 6 trofee, la egalitate cu Roger Federer.

View this post on Instagram

A post shared by Treizecizero (@treizecizero.ro)

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi